ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
coolzone
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2009 22:48
Son Ziyaret:
30 Eylül 2009 20:39
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ümit zeki
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Meslek:
elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


coolzone

SON 10 MESAJI

Kış aylarına özel akvaryum
[QUOTE=Huleyn] [QUOTE=coolzone][QUOTE=temer]Ayrıca çift camlar arası boş iki adet 5 mm camdan yapılır.Buda 10 mm cam güvenliğini sağlamaz.Çünkü camlar birbirinde bağımsızdır.Sadece kenarlarında fitil vardır.Yani çift camla büyük tanklar yapılması güvenli olmaz. [/QUOTE] Büyük tanklar derken havuz yapmıyoruz neticede maximum 15 litrelik kaplumbağa akvaryumu yapıyoruz.[/QUOTE]

max 15 litrelik kaplumbağa akvaryumu ? Siz bir kaplumbağanın sağlıklı  yaşaması için kaç litreye ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz ?
[/QUOTE] valla kendisine sormakta fayda var dicem ama pek anlaşamıyoruz neyse gırgır bir yanada benim elimdeki en büyüğü 6 cm olan kaplumbağalar için ideal olduğunu düşünüyorum he gönül ister 100 lt bir akvaryum yapmak ileriye dönük olsun ama şu an için ona ileride bakarız..
Kış aylarına özel akvaryum
[QUOTE=ozgurtutsak]Yalıtım bakımından arasında hava bulunan çift camlar yarar sağlar. Yalnız gündüz ısıtıcı ayarını düşürme akşam lambaya bağlı olarak artırma çok yanlış bir tutum. Çünkü optimum şartları nasıl dengeleyeceksiniz(26-28 *C). Burdan da sıcaklık değişimine bağlı olarak beyaz benek hastalığı ortaya çıkacaktır. Saygılar..
[/QUOTE] Doğrudur yanlız bu sistem yaklaşık 4 seneyi aşkın bir zamandır kullanılmakta herhangi olumsuz bir etki ile karşılmadı doğa dengesi olarakta su sıcaklıkları gece ve gündüz olarak derecelendirilmekte değilmidir.saygılar
Kış aylarına özel akvaryum
[QUOTE=temer]Ayrıca çift camlar arası boş iki adet 5 mm camdan yapılır.Buda 10 mm cam güvenliğini sağlamaz.Çünkü camlar birbirinde bağımsızdır.Sadece kenarlarında fitil vardır.Yani çift camla büyük tanklar yapılması güvenli olmaz. [/QUOTE] Büyük tanklar derken havuz yapmıyoruz neticede maximum 15 litrelik kaplumbağa akvaryumu yapıyoruz.
Kış aylarına özel akvaryum
[QUOTE=EFENDİ]Akvaryumunuzun altını sağını solunu arkasını ve üstünü straforla kapatarak aynı etkiyi yaratabilirsiniz. Daha ucuza gelir diye düşünüyorum .[/QUOTE] strafor pratik bir yöntem ama estetikte önemli değilmi.Kışın strafor kapla yazın kaldır..
Kırmızı yanak için Starter Tank?
Şu an bende özel yapım bir akvaryum boşta istersen sana fotolarını yollarım bak işine yarar ise görüşürüz ben bunda ilk aldığım yavruları hiç bir sorun yaşamaksızın geliştirdim geçenlerde bir tanesi rahatsızlandı oda koşullardan değildi göz hastalığına yakalandı onuda tedavi ettim..
Kaplumbağalarınızın isimleri ne?
1.frisevs (çok işveli)
2.dalgıç (sağlam yüzücüdür kendisi)
3.miskin (uv yandığını görmesin)
4.şerafettin (adından belli zaten)
coolzone2009-09-30 15:23:05
Kış aylarına özel akvaryum
Evet arkadaşlar ramazan bayramında bir arkadaşımın evinde kendisinin yapmış olduğu akvaryım aklımda kalmıştı.Akvaryumun özelliği evlerde kullandığımız ısıcam diye tabir ettiğimiz çift taraflı cam bu akvaryumun amacı ise özellikle kış aylarında  ısıtıcının en düşük ayarda çalıştırılıp su ısısının  korunması buda bize inanılmaz tasarruf sağlıyor.çünki ısıtıcılarımızın rezistansları bize belli etmeden faturamızı baya etkiliyor.gündüz çalışan uv ampuller suyu zaten ısıtıyor ve bu akvaryum suyun ısısını uzun süre sıcak tutuyor akşam belli saatten sonra ısıtıcıyı devreye sokuyorsunuz bunuda zaman roleli prizlerle çok rahat hallediyorsunuz.Ben yapıma başladım gerekli fotoları da yakında ekleyeceğim
Kapluşlarımdan birisi S.O.S veriyor
Evet arkadaşlar bizim kapluşun gözleri düzelmeye başladı tam olarak iyileşene kadar ayrı tutmaya devam edicem biraz tek tabanca yaşasın..Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
Kapluşlarımdan birisi S.O.S veriyor
Valla bütün yem çeşitlerini denedim elimle yedirmeyi hatta bir elimden kokuyu alıyor bu yüzden yemiyor diyerek cımbız ucuyla hatta kürdanın ucuna takılmış yemi burnuna çok yakın bir mesafeye tutmaya kadar bütün yolları denedim fakat nafile.
Kapluşlarımdan birisi S.O.S veriyor

Arkadaşlar bizim kapluşlardan birinin acil insan yardımına ihtiyacı var fakat daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım.Kapluşun gözlerinde iltihap benzeri beyaz perdemsi birşey var hayvan kör sadece etrafında dönüyor ve önünü görmediği için anlamsız hareketler yapıyor.Gözlerinden rahatsız olduğu kendi ayaklarıyla sürekli gözünü kaşımasındanda belli,haliyle yemde yiyemiyor tanıdığım bir petshop a gittim damla verdi günde 3 defa 2 şer damla hayvan kuru iken damlatılıp ortalama 20,30 dk karada tutmam söylendi 3 gündür uyguluyorum fakat bir gelişme yok terramisin öneriliyor şimdi onu uyguluyorum fakat yem olayına nasıl bir çözüm uygulanabir bu kapluş daha 9 aylık diğerlerinden ayırdım bulaşıcı olabilir ihtimaliyle yem olayında acil yardım bekliyorum kapluşu kurtaralım valla vicdan azabi oluyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.