ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
salihdogus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2009 14:47
Son Ziyaret:
20 Nisan 2010 14:04
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
salih doğuş tayhan
Doğum Tarihi:
16 Ocak 1996
Yaş:
28
İl:
Manisa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


MBUNA
Demasoni
200 lt- 100*50*40

SON 10 MESAJI

yeni akvaryuma malzeme ve balık
Beta nın yanında balık olması sıkıntı yaratabilir.50 litrelik bir akvaryumda .başlangıç olarak canlı doğuran ideal olacaktır.1 erkek 3 dişi şeklinde lepistes,plati ,molly olabilir.bitki olarak canlı bitki istiyorsanız,kumunuzu biraz daha yüksek tutarsanız iyi olacaktır.bitki kumlarından kullanabilirisiniz?
birde bu dekor dan yardım alabilirsiniz

akvaryumda aynı zamanda bakımı kolay bitkiler var(eladoa-saz-anubias)bir mango kökü yardımı ilede görsellik açısından hoş bir görüntü oluşturabilirsiniz.
Bu Kütükler mangomu batıramıyorum da
Anıl abinin de dediği gibi.mango kökleri bu kadar zor batmaması gerekiyor.ancak benim bi fikrim var.
murat bey ,bu yoğunlukla alakalı bir olay,mango kökünü,kaynatın,birde öle deneyin.yada boş bir akvaryumunuzda suyu fazlaca ısıtın.olabildiğince sıcak olsun.kökü içine atın batar diye düşünüyorum ,ve başka bir akvaryumda da tekrar yüzmiceğini zannediyorum.
Sera O-nip (Sera Tablet yem)
Balıklarınız yemi yer.ancak balıklarınaza daha faydalı yemler kullanmalısınız.eğer otçul bir balıksa sera flora,etçil ise de ,temel yem sera vipan veya vipagran önerebiliim.saygılar.
bitki ile yaşayan balıklar
Eğer bir bitkili akvaryumda bitki tercihi geniş yapraklı bitkilerden yana ise.(anubias vb.)mbuna lardan ,demasoniler bunların bütünü yemede zorlanacaklardır .bunun için bitkinin gelişimi kolay bir biçimde gerçekleşecektir.sorun olmaz.bazı mbuna türleride geniş yapraklı bitkiler için uygun olabilir.saygılar.
Hem bitkisel hem protein destekli el yapımı yem
Arkdaşlar,forumdaki diğer arkadaşlara ,bir yararı olur diye bu konuyu açtım.balıklarıma hem protein hem bitkisel destekli yem nasıl.sunabilirim diye.önceleri öğün öğün bölmeler ile yapıyordum.ama bir ara düşündüm ikisini bir arada nasıl verebilirim.protein ve bitksel destekli 2 yemi birbirine karıştırmak yerine.taze ,et ve yeşil yapraklı bitkiler kullanarak bir yem yapmayı düşündüm.
ilk önce küçük bir araştırma yaptımdaha sonra işe koyuldum.
İlk olarak malzemeler:
50 gr dana yüreği(kasaptan temin edebilirsiniz)
2 yaprak ıspanak
15-20 adet bezelye tanesi
pul yem(bir avuçtan biraz daha az)
                                          hazırlanışı
50 gr danayüreğini küçük parçalara bölüyoruz ,ıspanak ve bezelye taneleriyle birlikte bir miktar suyun için haşlıyoruz.ancak bu haşlama.çok uzun süreli olmamalı ,amacı .dana yüreğindeki kanın yok olması.daha sonra suyun içerisinde haşlanan bezelye,ıspanakyaprakları,ve dana yüreği parçalarını blender a koyuyoruz ve belirtilen miktarda pul yemi koyuyoruz.blenderde iyice öğüttükten sonra.çıkarıp bir streç filme koyuyoruz kapatıyoruz streç filmi ve buzlğa atıyoruz.bu donduktan sonra istediğiniz miktar ,bu donuk parçadan kırıp atıyorsunuz ve balıklarınız afiyetle yemiş oluryorlar.
             



Arkadaşlar hiç bir şekilde şüpheye düşmenize gerek yoktur.akvaryum içerinde çok bulanma ve kirlilik yapmaz.denenmiştir balıklar üzerinde herhagi bir yan etkisi görülmemiştir.saygılar.
salihdogus2010-01-03 22:41:28
Tetra Pro Vegetable mı Yoksa Sera Floramı
Ben sera flora kullanıyorum demasonilerim için,memnunum ancak yukarıda da bi arkdaşın belirtiği gibi diğer yemlerden daha yağlı,suyu bulandırabiliyor.tetra yerine yine bitkisel olan.sera Granülgreen i önerebilirim.saygılar.
Baştan Malawi Akvaryumum
Arkadaşım,hiçbir şekilde diğer yorum yapan arkadaşların fikirlerine kötü eleştiri getirmiyorum ,yanlış anlaşılmasın .ancak ben malawi beslemeye başladığımdan bu yana ,sarı prenses ile yunusun bir arada bakılmasına karşıyım.belki bir sorun çıkmıyor olabilir ancak.akvaryumuna balık seçimi yapar iken .balıkları olgun çağlarındaki boyutları ,beslenme şekilleri göz önünde bulundurulur.birde sen biraz show akvaryumu istiyorsan renk seçersin.yunus,normal akvaryum şartlarında 25 cm e kadar ulaşabiliyor.sarı prenses ise 10-15 cm aralarında bir boya sahip oluyorlar.akvaryumun görselliği açısından küçük ve büyük balıklar,oran olarak göze çarpıyor.
Ben sarı prensesin yanına Haplochromis dense.sarı prenses gibi Mbuna koymanı yeğlerim.
tavsiye olaraktansa da,iceman -sarı prenses    mavi prenses- sarı  prenses     daha uygun olur
teşekkürler saygılar...
Bitkili akvaryumuma MADEN SUYU
Teşekkürler,emir bey
Bitkili akvaryumuma MADEN SUYU
200 litre mbuna tankım var.(demasoni)tankımın içerisinde bir kaç kök saz var.
forum sitelerinin bazılarında okudğum makalelerde .bitkili akvaryumlara maden suyu kullanımı.bitkilerin daha canlı kalmasını ve daha çabuk gelişmesini sağladığı yazıyordu.sizde belirtilen miktarlarda maden suyu kullanımı işe yararmı.balıklara zararları olurmu.
şimdiden teşekkürler .saygılar...





MADEN SUYU: Maden suyujeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 ppm'den daha az olmayan sulara verilen isimdir.

Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda özel miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 ppm'den daha az mineral içerenlere düşük mineralli su, 1500 ppm'den daha fazla içerenlereyüksek mineralli su denilmektedir.

Maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkar, çıktığı yerin jeolojik özelliklerini taşır ve magmadan aldığı karbondioksit gazının basıncı vasıtasıyla yer yüzüne çıkar. Yeryüzüne çıkarken geçtiği katmanlardan mineralleri de alarak yol alır. Bu durumda maden suyu mineralce çok zengindir.

Maden suyu ihtiva ettiği minerallerle vücudun çeşitli elektrolitlerinin konsantrasyonunu düzenler ve özellikle sodyumpotasyumkalsiyummagnezyumve fosfat yoğunluğunu dengeler. Bu mineraller, organizmanın biyokimyasal reaksiyonlarına aktif olarak katılır ve düzenler.Türkiye'de maden suyu en çok Afyonkarahisar'dan çıkmaktadır.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.