ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
insetto
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Eylül 2009 19:22
Son Ziyaret:
24 Eylül 2009 14:15
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Seda Soylu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

seda soylu

SON 2 MESAJI

Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Arkadaşlar akvaryumum için shark marka 25 w bir iç ısıtıcı aldım. Burda okuduğum bilgilere görede birden fazla gelmesin diye 27 dereceye ayarladım. Aldığımın 4. günü su çok sıcak oluyor gibi geldi bana bende üzerindeki talimatlara göre fişten çektim ısıtıcıyı yarım saat filan soğumasını bekledim ve 25 dereceye düşürüp tekrar taktım. Bundan bir iki saat sonra ısıtıcı patladı :S. Allahtan kapuşlarım kurulanma yerlerindeydiler. Isıtıcının üst kısmının camı çıktı komple. Bir petshop a danıştım fakat tatmin etmedi beni. Isıtıcıyı yatay bi şekilde suyun içinde tutuyordum. Kapuşlarım ise şu an çok küçükler onların kırabilme ihtimali çok düşük ki zaten üzerinde değildiler...
Sizce bunun nedeni ne olabilir yani nerde yanlış yapıyorum. Yeni bi tane aldığımda onunda böyle patlamasını istemiyorum haliyle.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Merhaba,
Öncelikle verdiğiniz  bu önemli bilgiler için çok teşekkürler. sayenizde kaplumbağalar hakkında geniş bilgi sahibi oldum.

Bir buçuk hafta önce iki tane kaplumbağa sahibi oldum. Uygun büyüklükte bir akvaryum alarak üzerine çıkabilmeleri içinde bir taş koydum içine. ilk zamanlar bir problem yoktu. petshop dan aldığım kurutulmuş karidesleri (günde 3 er tane vermem söylenmişti) sorunsuz yiyiyorlardı. burda okuduktan sonra bir tanede bitkisel yem aldım. ancak hiç yediremedim. kaplumbağalar çok durgunlaştı. gün içinde sürekli kabuklarına çekilip uyuyorlar koyduğum taşın alt kısmına saklanarak hemde. 3 gündür yem yemiyorlar. bazen taşın üzerine çıkıyolar ve çok az yüzüyorlar. sürekli akvaryumla birlikte güneşe çıkartıyorum şu an havalar sıcak olduğundan su ısısını güneşle sağlıyorum daha sonra bi ısıtıcı alıcam. buna rağmen neden bu kadar durgun korkak ve uykucu olduklarını anlayamıyorum. birde petshop dan alırken su dezenfektanı almıştım. mavi bir sıvı acaba bunun zararı olur mu?
ikisinide çok seviyorum sürekli ilgileniyorum ama yanlış mı yapıyorum acaba...
beni bilgilendirirseniz çok sevinirim gerçekten bu durum beni çok üzüyorum en iyi şekilde bakmak istiyorum onlara...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.