ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
domokun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Temmuz 2009 03:40
Son Ziyaret:
12 Ağustos 2011 03:01
Toplam Mesaj:
111 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taygun Oğuz
Doğum Tarihi:
18 Mayıs 1977
Yaş:
46
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

ÖLEN BALIKLARINIZ...
[QUOTE=revolution79]

Taygun bey haklısın işte bende ondan bahsediyorum... Forumda karar verilmiş olan klozete atmakta çok güzel bir yöntem değil bence... Sonuçta o da bir canlı... Ben vatozumu atmamamış oldukça büyüdükten sonra, akvaryumcuya satmıştım... Sonra da onu bir görüntüsü güzel ve büyük diye restaurantın biri almıştı... Yani kısacası ben hiç bir balığın ölmesi taraftarı değilim... Sinir olduğum balığı direk ayırırım... Sonra da akvaryumucuya götürüp değişik bir tür alırım...

Muhammed bey kafasına vurmayın bence, zaten 3 saniyelik bir hafızaya sahipler... Hepten gitmesin... :)
 
Saygılar...
[/QUOTE]

Murat Bey yazmanız iyi oldu hatalı bir ifade kullandım sanırım aman diyeyim ben ölen balıkları kastettim :)

Saygılar.
Nerite (Zebra) salyangozlarım su üstüne çıkıyor
Tebrik ederim sizi bırakın 1 hafta okumayı, 1 satır bile okumadan bu hobiye heves edip sonra canlıları, malzemeleri suçlayan insanlar var, -ki akvaryum hobisinin bence en güzel tarafı hobiciyi sürekli okumaya ve araştırmaya sürüklemesi. Keşke sizin gibi ilk başta gereken önemi verse yeni başlayanlar da.

Yine yazdıklarınıza istinaden, 60x30x40 = 72000 / 1000 = 72 litre akvaryumunuzun kapasitesi. Evet siz yaklaşık 100 litre yazmışsınız ama aradaki 28 litreyi (söz meclisten dışarı) oldukça büyük zannederek Amazon'u sığdırmaya çalışan arkadaşlar da gördüğümüz için forumda bunu yazmak zorunda hissettim :).

Mesajımdaki bir noktanın da üzerinden geçmeden edemeyeceğim, tuz kullanımında bitklilerinizin zarar görmemesi için mutlaka uygun dozaj kullanımına ve bitkilerinizin zarar görmemesi için neler yapılabileceği konusuna bakmanızı tavsiye ederim.

Saygılar.


Göle olta atıp japon balığı çekmek ...
[QUOTE=TROPAMCA]
 
Selami Bey japon balığı bildiğim kadarıyla zararsız balık,göle salınmakla doğaya ne gibi zarar verir tam anlayamadım.Biraz açarsanız bizde bu konu hakkında  bilgi sahibi olmuş oluruz.
 
Bence bu tür balıkların salınmasıyla çeşitlilik artmış olur.Tebessüm
[/QUOTE]

Nazım Bey selamlar,

Japon balıkları sazan olduğu için ve bırakıldıkları göldeki balıklarda sazan olursa ortaya kırma bir tür çıkacak, bu şu soruna sebep olabilir, geçimini balıktan sağlayan insanlar tüketilemeyecek balık türlerini avlarlar ve işlerinden olurlar. Diğer taraftan o göle ait balık türünü yoketmiş olursunuz, bu davranışı her göle uygularsanız "Türkiye Balıkları" isimli bir kitap yazamaz kimse, yine bu davranışı bakamama sebebiyle ya da herhangi bir sebeple yaparsanız kuş, sürüngen, eklembacaklı şeklinde yaparsanız "Türkiye canlıları" kitabını yazamazsınız.

Bir de http://tr.wikipedia.org/wiki/Endemik_%28botanik%29 konusundaki tek cümleyi diğer canlılara uygularsanız kısaca ne demek istediğimi anlatmış olurum sanırım.

Ayrıca kanunen bu durum yasaktır ve cezası vardır, kanunu ve cezayı önemsemeden yine de doğaya bırakırım ben diyeninde olmayan vicdanını tebrik ederim.

Şu konuyu da okursanız bunun ne kadar tehlikeli ve kötü bir durum olacağını görebilirsiniz:
http://www.akvaryum.com/Forum/gole_balik_salmak_k277087.asp

[QUOTE=tamerce]...Merak ettiğim diğer bir konu ise tanganika ve malawi gölü civarında yaşayanlar acaba bizim o gözümüz gibi baktığımız yunusları, frontozaları, tropheuslar vs. tutup yiyorlarmıdır...[/QUOTE]

Bununla ilgili bir konu vardı hatta Asya'dan bir fotoğrafta yanılmıyorsam içerisinde Gurami ya da Betta olan bir pilavdan bahsedilmişti. Yiyecek kaynağı kısıtlı ya da tek olduğunda her şey yenebilir :)

Bknz: http://www.travelchannel.com/TV_Shows/Bizarre_Foods


Saygılar, sevgiler.
domokun2010-11-26 14:14:31
ÖLEN BALIKLARINIZ...
[QUOTE=revolution79]Tüm akvaristlere genel bir soru;
Arkadaşlar biliyorsunuz ki akvaryumda zaman zaman bazen balıklarımızda ölüm yaşanmakta, bazense öldüren balıklar yaşamakta...
1 - Ölen balıklarınız bugüne kadar ne yaptınız, kaldırıp çöpemi attmayı yeğlediniz, yoksa başka yaptığınız birşey oldu mu?

2 - Öldüren balıklarınızdan ya da sinir olduğunuz bir balık oldu mu? Olduysa da ne yaptınız? Kaldırıp attınız mı? Yoksa götürüp verdiniz mi...
 
Ben bir seferinde vatoz işini yapmıyor diye çok sinir olmuştum... Bu yüzden çıkarıp atıcaktım, kıyamadım... Üzüldüm açıkcası...
 
Peki ya sizler?
 
Saygılar...
[/QUOTE]

1- Benzer bir soru sorulmuştu forumda, en sağlıksının yanlış hatırlamıyorsam boyutu uygunsa klozet olduğuna karar verilmişti.

2- İmkanınız varsa başka akvaryuma ayırabilirsiniz ya da sizin sevmediğiniz veya istemediğiniz bir türün meraklısına hediye edebilirsiniz.

Akvaryumunuzdaki her canlının doğal davranışını görevi olarak düşünmeyiniz, SAE, Amano karidesi ya da konumuzdaki gibi vatozun yosunları tüketmemesi ölmesini gerektirmez (siz öyle yaptınız demiyorum genel konuşuyorum) ya da şöyle diyeyim sürekli yem ihtiyacını karşıladığınız canlı yosun tüketmiyorsa yapılabilecek (en azından benim tecrübeme göre) pek bir şey yok. 1 ya da 2 gün aç bırakmayı deneyebilirim ama bu da diğer canlılar için sorun olabilir. Yani yine en sağlıklısı meraklısına hediye etmek olabilir :).

Saygılar.
Vahşi Discus & Biyotop Oluşturma
[QUOTE=unotim123]Peki vazgeçmezsek değişen bir şey oluyor mu?Ya da gerçekten oluyor,ben göremiyorum.[/QUOTE]

Onur Bey selamlar, konunun devamı okumadan hemen cevap yazdım çünkü sizin böyle düşünmeniz beni üzdü. Örneğin ben sizden çok ama çok şeyler öğrendim, yani dolaylı ya da direk olarak değiştirdiğiniz çok şey var. Lütfen bu şekilde düşünmeyin.
Nerite (Zebra) salyangozlarım su üstüne çıkıyor
Merve Hanım selamlar,

yazış tarzımı yanlış anlamamanız için açıklamayı başta yapmayı uygun gördüm, düşünce akışı şeklinde yazıyorum.

Yeni akvaryum kurulumu ile ilgili forumda arama yaparsanız ne kadar sürede suyun oturduğu, suyun düzenlenmesi için neler yapılması gerektiği ve ne zaman balık eklenmesi hakkında geniş bilgi mevcut forumun girişinde de hesaplamalar bölümünde akvaryum boyutuna göre eklenebilecek ortalama balık sayısını bulabilirsiniz. Bunları akvaryum 1 haftalık dediğiniz için yazdım.

Canlıların sürekli su yüzeyine yönelmesi ilk olarak benim aklıma sudan yeteri kadar oksijen alamadıklarını getiriyor ve ilk düşüneceğim konu hava pompasını arada çalıştırmanız sürekli çalıştırmayı denediniz mi? Sürekli çalıştırma durumunda da aynı sorun devam ediyorsa hava pompasının kapasitesi akvaryumunuza uygun mu? Kullandığınız hava taşı da bir sonraki sorun olabilir. Akvaryumunuzda salınıma sebep olabilecek malzemeler var mı? Kalitesiz üretilmiş plastik bitkiler, oyuncaklar, çeşitli süsler. Bunun dışında akvaryumunuzda bitki var mı varsa yoğun şekilde mi ve bunlar için herhangi bir karbondioksit kaynağı kullanıyor musunuz? Veya 1/3 oranında 1-2 gün ağzı açık bir kapta dinlenmiş akvaryum suyu ile aynı sıcaklıktaki su ile su değişimi denediniz mi?

Dış filtre devamlı çalışıyor peki akvaryumunuza uygun kapasitede mi? Kapasitesi uygun ise filtrenin çıkışı nasıl konumlandırıldı? Suyun havalandırılmasına yardımcı olacak şekilde mi?

Ölen canlıları sudan çıkarttınız mı? Tuz kullandınız mı (kullanım miktarı, türü ve hangi canlılara uygun olduğu ile ilgili forumda bilgi mevcut)?

Aklıma gelenler bunlar, konu hakkında uzman üyelerimiz zaten doğrusunu yazacaklardır ama inanın forumda hemen her konu hakkında detaylı bilgi mevcut, yaşadığınız sorunlar ya da benzerleri ile ilgili daha önce açılmış konu başlıkları mevcut.


Saygılar.

Not: Akvaryumunuz (ölçü), içerisindeki canlılar, ekipmanlarınız ve içerisinde kullandığınız malzemeleri sorunla karşılaştığınızda ekleyebilirseniz problemin teşhisi daha kolay olacaktır.
domokun2010-11-26 12:32:17
Havale İndirimi birisi açıklarmı?
[QUOTE=ZeRo-x7] Taygun bey bana %10 indirimde var sanırım akvaryum.com üyeyim diye. Sizde sanırım bunu göstermiyo bende 156 TL gösteriyo.. Tetra 1200 modeli..
[/QUOTE]

Ben "Hzılı al" olarak seçtim haklısınız onu hesaba katmadım, kusura bakmayın. Filtrenizi şimdiden güle güle yıllarca kullanın.
Havale İndirimi birisi açıklarmı?
Ödemeniz gereken miktarı KDV dahil zaten ödeme sayfasına geldiğiniz zaman göstermesi gerekiyor sayfanın, ürün fiyatı + KDV + kargo (ücretsiz değilse) tutarı. Yani 174,88TL.


domokun2010-11-02 23:08:36
Akvarist Hesap Makinesi
Arda Bey çalışmanız için teşekkür ederim ancak 10 defalık sınır dolduğu için indirilemiyor dosya.

Saygılar.
Yaşayan Efsane Philip Shaddock
Elbette hayır Ahmet Bey ben zaten bu insana ve fikirlerine değer vermeyin demedim ve buna benzer bir ifade de kullanmadım ya da bilim insanı olmayanların fikirleri değersizdir de demedim aksine faydalı bile olduğunu düşündüğüm, ürettiği bir türü örnek verdim ancak herhalde bir yerlerde kendimi yanlış ifade ettim. Benim bu insan hakkında bilgi edinmem açıkçası tamamen tesadüf oldu. Lepisteslerle ilgili kapsamlı bir kaynak ararken buldum sonra kendisini araştırmaya başladım gerçekten çok ilginç ve bir o kadar varyeteler üretmiş ancak o aşamaya gelene kadar ki bilgileri deneme yanılma yoluyla  -ki bunda yanlış bir durum olduğunu söylemiyorum - ve diğer hobicilerin tecrübelerinden faydalanmış. Faydalandığı insanlar arasında da pek çok ünlü Rus üretici de var. Benim açımdan rahatsızlık veren durumda  zaten burada başlıyor şöyle bir senaryo hayal edin forumumuzda hobiyi biraz olsun daha ekonomik hale getirmek ve ileri götürmek amacıyla "Kendin Yap" bölümümüz var. Şimdi burada o kadar insanın uğraşıp emek verdiği, gerçekleştirdiği pek çok fikir mevcut ve bunlar tescilli değiller sanırım. Ben ya da herhangi başka biri bunları kullanıp fahiş fiyatlı bir kitap ya da kılavuz çıkartsa ne düşünürdünüz, hissederdiniz? Belki kimse bir şey demez ya da biraz olsun bu işi yapan insanın vicdan ve ahlakını harekete geçirmek için bir şeyler söylerdi o kadar ama zaten böyle bir şeye cesaret eden insanında zaten çok umursayacağını sanmıyorum. Bir diğer konuda insanların yalnızca ismi duyulduğu için körü körüne söylediklerine inanmaları ya da fikirlerini uygulamaları bu da beni rahatsız eden başka bir kısmı konunun. Açıkçası başka bir şey yazmak istemiyorum bu konuya çünkü bu insana karşı bir karalama kampanyası yürütmüyorum ya da karmaşa yaratmak değil amacım beni de ilgilendirmiyor açıkçası ne yaptığı tanımam bilmem kendisini :). Ben yalnızca fikrimi belirtmek istedim çünkü en azından bir ya da iki insanın parasını bilimsel olmayan ve bilimsel olarak ispatlanmış yöntemler içermeyen kitaplara harcarken düşünmesi.

Saygılar, iyi akşamlar.

Not: Son cümlemi yazdıktan sonra sitesine tekrar girip baktım daha önce her biri 90$ olan "Guppy Color Bank" ve "Guppy Designer" kitaplarını göremedim yerine her biri 35$ olan "Guppy Color Bible" ve "
The Theory and Practice of Guppy Breeding" kitapları gelmiş ilginç geldi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.