ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kyabas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2006 23:49
Son Ziyaret:
15 Ocak 2017 23:21
Toplam Mesaj:
178 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kutay Yabaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kutay Yabaş

SON 10 MESAJI

1 Ton Akvaryum Için Bakıma Ihtiyacımız Var
Hepinize teşekkür ederim :)
Arkadaşlar kapsamlı bir proje düşünüyoruz. Bir tanganyika biyotopu olabilir, bu işi daha önceden profesyonel olarak yapmış birini arıyoruz. En güvenilir olarakta hiç düşünmeden Akvaryum Foruma bu konuyu açtım :) Ilgilenenler varsa mesajlarınızı bekliyorum.
1 Ton Akvaryum Için Bakıma Ihtiyacımız Var
Merhaba,
Şu anda içi boş 1 tonluk bir akvaryumumuz var, ilgilenmek için yeterli zamanımız olmadığı için bu işi daha öncede yapmış birine ihtiyacımız bulunmakta Smile. Forumda hatırlayan arkadaşlar olacaktır, bu akvaryum patladıktan sonra bir sürü balığımızı kaybettik (F1 Frontosa Blue Zaire Moba Cry) ve bu hobiye bir süre ara verdik. Bildiğiniz gibi bu vazgeçilmez bir hobi bu nedenle tekrar başlamak istiyoruz ancak bu boyuttaki bir iş için desteğe ihtiyacımız varSmile
Akvaryum Istanbul Bayrampaşa'da bulunmakta. Kurulum için bekliyor. Kısacası akvaryumun bütün işleyişini sağlayabilecek, gerekli malzemeyi temin edebilecek işi bu olan Tongue birini arıyoruz.
Akvaryum şu anda sağlam, gerekli onarım yapıldı. Eğer bizimle birlikte bu işi yapabilecek biri varsa irtibata geçmesini bekliyorum.

Saygılarımla
Hotdragon2008-08-21 17:37:19
ilk akvaryum kurulumu
57 litrelik bir akvaryumda birden çok tür beslemeyin. Su değerleri uyumsuzluk gösterebilir.
Mekanik filtrasyon için iç filtre yeterli gelecektir. Isıtıcı olarakta, daha sonra daha büyük bir akvaryum almayacaksanız, düşük güçlü bir ısıtıcı tercih edebilirsiniz.
1 Tonluk Akvaryumumuz Patladı
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim akvaryum onarıldı.Smile
Sağlıklı Balık İpuçları
Teşekkür Ederim Smile
Akvaryumun kullanım ömrü ne kadardır?
Düzgün kullanılırsa uzun müddet sorun çıkmaz. Silikonlara dikkat etmekte fayda var tabi.

Bu arada Tolga Beyin dediği gibi cam akıcıdır. Daha doğrusu sıvı kategorisinde yer alır. Buyrun bilimsel açıklaması Big%20smile http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=4&soru_id=2936
Hotdragon2007-09-02 16:12:07
Sağlıklı Balık İpuçları
Arkadaşlar bu ilk tercümem. Bundan sonra zamanım oldukça bu bölümde tercümelerime yer vereceğim. Umarım işinize yarar.
Öncelikle basit bir konuyla başlamak istedim. Akvaristliğe yeni başlayanların önemli şeyler öğrenebileceği ve profesyonel arkadaşlarımızında bilgilerini tazeleyebileceği güzel bir döküman.
    Balık beslemenin istenmeyen durumlarından biri balıklarınızın hasta olmasıdır. Eğer sorumluluk sahibi bir akvaristseniz mutlaka endişelenecek ve balığınızın hastalığı hakkında bigli sahibi olmaya ve iyileştirmeye çalışacaksınız. Bu davranış sorumluluk sahibi ve mantıklı olduğunuzu göstersede, balıklarınızın hasta olmamasına onları iyileştirmekten daha çok dikkat etmelisiniz.  Bu mantıkla balıklarınızı hastalıktan koruyabilecek beş önemli ipucunu listeledim ve buna “Sağlıklı Balık İpuçları” adını verdim.

 

Sağlıklı Balık İpucu #1 - Su eğişimleri, su değişimleri, su değişimleri

            Bu muhakkak en önemli sağlıklı balık ipucu. Su değişimleri akvaryumunuzdan kirletici maddeleri ve biyolojik atıkları temizler, akvaryum suyunuzu tazeler. Bu işlemi düzenli bir zaman çizelgesiyle, bir ay içerisinde akvaryum suyunuzun tamamı değişecek şekilde yapmalısınız. Örneğin her hafta %25 veya haftada iki kere %15 su değişimi.

 

Sağlıklı Balık İpucu #2 – Uyumlu Sıcaklık

            Balıklar, insanlar gibi vücut sıcaklıklarını sabit tutamadığından farklı ve uygunsuz sıcaklıklar balığınızı strese sokacaktır. Akvaryumunuzda yaşayan balıklar için uygun sıcaklıkları araştırınız ve bütün balıklarınızın yaşayabileceği en uygun sıcaklığı seçiniz. Akvaryum sıcaklığınızı olabildiğinde sabit tutunuz ve su değişimleri sırasında yeni eklenecek suyun çok sıcak veya soğuk olmamasına dikkat ediniz.


Sağlıklı Balık İpucu #3 – Fazla kimyasal ürün kullanmayın

            pH ayarlayıcılar veya su temizleyici kimyasallar balıklarınızı sağlıklı tutmak için güzel yöntemler değildir. Ayrıca sakın unutmayın ki ilaçlar da balıklarınızı doğrudan strese sokabilir. Benim akvaryumuma giren kimyasallar sadece musluk suyu, klor miktarını düşürmek için su düzenleyici, filtredeki aktif karbon ve eğer gerekli olursa akvaryum tuzu.  Ph miktarınızı değiştirmek istediğinizde, arttırmak için kayalar, düşürmek içinse ağaç bitkiler kullanabilirsiniz. Akvaryumunuzdaki ani pH değişimlerinden kaçının.

 

Sağlıklı Balık İpucu #4 – Karantina tankı kullanın

            Eğer suyu oturmuş, düzenli, hastalıksız ve önemli bir problemle karşı karşıya olmayan bir akvaryumunuz varsa balıklarınız hastalığa yakalanma riski çok az olacaktır. Bu riski yükseltmenin en hızlı yolu ise başka bir akvaryumdan veya akvaryumcudan gelen yeni bir balık olacaktır. Akvaryumcunuz ne kadar temiz ve iyi olursa olsun buraya sürekli yeni balıklar geldiğinden hastalık riski önemli ölçüde artar. Akvaryuma dahil etmek istediğim her yeni balığı öncelikle 2-3 hafta süreyle 75 litrelik akvaryumumda karantinaya alıyorum ve herhangi bir sorun gözlemlemediysem akvaryuma ekliyorum.

 

Sağlıklı Balık İpucu #5 – Saldırıyı kontrol altında tutun

       Örneğin Afrika Çiklitleri içeren agresif bir tankınız varsa, bölge çatışmaları akvaryumunuzda kaçınılmaz olacaktır. Bu durum tabii olduğundan oldukça normal ve balığınız için sağlıklıdır. Ancak akvaryumunuzda aşırı agresif veya sürekli saldırıya uğrayan bir balık dikkatinizi çekerse, sorunu çözmek için bir yol bulmalısınız. Akvaryumunuzun dekorasyonunu değiştirmeniz saldırıya uğrayan balık için yeni saklanma yerleri oluşturacak ve onu kurtaracaktır. Eğer bu yöntem durumu düzeltmezse akvaryumdaki sorunu kökten çözmeniz gerekir. Sorun yaratan balığı farklı bir akvaryuma almak, akvaryumcularla takas etmek veya isteyen bir arkadaşınıza vermek en iyi çözüm olacaktır. Stresli balık hasta olmaya eğilimlidir ve bu nedenle diğer balıklarada hastalık bulaştırabilir. Bu konuda çok dikkatli olmalısınız.

Yukarıdaki ipuçlarının amacı balığınızı hasta olduktan sonra iyileştirmek yerine onların hasta olmasını engellemektir.

Çeviren: Kutay Yabaş
Kaynak: http://www.aquariumlife.net/articles/aquarium-care/110.asp

Sağlıklı Balıklar,

Hotdragon2007-09-02 16:06:45
1 Tonluk Akvaryumumuz Patladı
[QUOTE=HAPEPHI]Kutay bey öncelikle geçmiş olsun, camı taktırmadan önce camın kırılma nedeni bulun ! bunuda kırık camları yerde yapboz yapar gibi birleştirerek bulacaksınız.
 
1- Cama kaya çarptıysa kırık vuruş merkezinden etrafa dağıllım yapacaktır.
2- Basınçtan olduysa genelde ortaya yakın bir hat şeklinde olacaktır.
3- Dışardan bir darbe varsa (ki bunu düşünmek istemiyoruz) akvaryum içinde cam kırıkları olur.
 
Ayrıca akvaryumun uzunluk ve yüksekliğine bakınca cam kalınlığı bana biraz ince geldi.
 
Saygılar.
[/QUOTE]

Evet buna baktık, bu forumdaki mesajlarımdan birinde yazmıştım ama bir daha yazayım. Dış taraftan damar damar çatlaklar var. Sanki çatlaklar aşağı doğru yürümüş gibi.
Cam 12mm
SUMPTA CAM KIRIKLARI
Kapı arasında ezeceğiniz kalınlıktaki cam kırıkları mekanik filtrasyondan başka bir işe yaramayacaktır Confused.

Suyun oksijen kazanması ve kırılmalar yaşayabilmesi için camı biobal gibi mi kullanıyorlar yoksa tamamen suyun altında mı?
1 Tonluk Akvaryumumuz Patladı
Sumpıda ilk gören durdurmuş bugün öğrendim. Su zaten neredeyse dipteymiş, motorun çekemeyeceği hizaya gelince kalmış. Zaten o bölümde Sydonontis Polli Whitelar vardı, büyük balık olmadıkları ve dipte yüzdükleri için sorun olmamış.

Arkadaşlar akvaryumu yapan bu forumdan profesyonel biri. Gerçekten işçilik, malzeme kalitesi çok iyi! ama talihsizlik işte. Hayırlısı böyleymiş. Yaptıkları diğer çalışmalarıda tamamlanınca foruma ekleyeceğim.
Hotdragon2007-09-01 17:58:54

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.