ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
s.CriminaL
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
66
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Haziran 2009 15:12
Son Ziyaret:
15 Haziran 2022 22:29
Toplam Mesaj:
197 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Recep Fırıncıoğlu
Doğum Tarihi:
18 Ekim 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Recep Fr. 40x30x30 / Apistogramma 100 Lt. Nano Reef Tank / Old but Gold

SON 10 MESAJI

Apistogramma Hobihane İlk Adımlar
Anlaşılan o ki her şey yolunda, tebrik ederim. Yavrulardan yeni haberler yok mu ? [:)]
Apistogramma Hobihane İlk Adımlar
Müsait bir günde uğramak dileğiyle, gönlünüzce olsun, çok sevindim.
Deniz Akvaryumu Kurulum
Ölçüler, aydınlatma, filtrasyon vb. gibi konular hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz ?
Beta Akvaryumu
Hayırlı olsun, şimdiden belli, güzel olacak.
Öncelikle konum belirtmediğinizden nerede oturduğunuzu, sıcak/soğuk bir bölgede misiniz bilmiyorum fakat ne kadar oda sıcaklığı da deseniz su odayla aynı sıcaklıkta olmuyor genelde. İsterseniz cam bir derece alıp su sıcaklığınızı gözlemleyin sonuçta anavatanı tropikal iklimde olan olan bir canlıdan söz ediyoruz. 25-26 'C lik bir sıcaklık oldukça uygun olacaktır. Anubiasın köklerinin toprağa gömülmemesi gerekiyor diye biliyorum, bir taşa veya köke bağlamanız daha uygun olacaktır. Ayrıca filtre ve akıntı konusuna gelirsek, minik bir şelale filtre kullanırsanız bettaya herhangi bir rahatsızlık vermeyecektir. Biraz insiyatifinize kalmış bir durum açıkçası, doğada da durgun sularda yaşıyor bettalar. Onun dışında su yüzeyindeki pistialar da akıntıdan haz etmeyen bitkiler, kökleri akıntıya pek dayanıklı değil. Fakat dediğim gibi ufak, debisi düşük, bir şelale filtre şiddetli bir akıntıya sebep olmayacaktır. Ayrıca vitaminmiş, mavi damlaymış bu tarz kimyasallardan uzak durun emin olun hiçbirine ihtiyacınız yok. Bakteri kültürü eklemek istemiyorsanız, balığınızın şu an bulunduğu ufak tanktan bir bardak su alıp yeni akvaryumunuza ekleyin. Tasarımla alakalı olarak gözüme çarpan şey koyduğunuz dalın çok fazla sivri köşesi var, ne kadar riskli bilemiyorum ama ben tercih etmezdim. Onun yerine daha doğal bir görüntü elde edebileceğim dal parçalar ve kuru yaprakları kullanmayı tercih ederdim. Su berraklaşıp sıcaklığının da uygun olduğunu gözlemlediğinizde birkaç gün içinde balığınızı yeni yuvasına alabilirsiniz.
Acil 35 Litre Beta Akvaryumu Tavsiye
Ses konusunda problem yaşamak istemiyorsanız hava motoru dolayısı ile pipo filtre kulanmamalısınız sizin de söylediğiniz gibi. Motorlu pipo filtrenin de öyle muazzam bir akıntısı olmayacaktır, zaten bahsettiğiniz spf16 modelinini bilgilerinde saatte 170 lt çevirdiği yazıyor ki muhtemelen bu pratikte daha da azdır. Ben şelale filtreyi tercih ederdim yerinizde olsam. Hem akıntı konusunda probleminiz olmaz hem de üründe teknik bir sorun yoksa sesi soluğu çıkmaz. Ayrıca akvaryum içerisinde görüntü kirliliğinden de uzak kalmış olursunuz. Elektrik kesintisinden sonra çalışmayan şelale filtreyi de hiç görmedim. Yine dophinin ürünlerine ya da bütçenize uygun, biraz daha tanınmış ürünlere göz atabilirsiniz. Ayrıca bettalar atlar, hem de güzel atlarlar hatta bunu bir oyun haline getirebilirler, dolayısıyla akvaryumun üzerini kapatmanız yerinde bir hareket olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.
Ne Yaptıysam Olmuyor!
[QUOTE=Fatih3426]Evet arkadaşın resmindende anlaşılacağı üzere dış filtrenin yapmış olduğu temizliği görebiliyorsunuz su sapsarı [x(] cevap olarak bu arkadaş akvaryumda yatı kökü , mango kökü var filan diyecek eminim ama dış filtre suyu tam kristalleştirmediği ve biyolojik temizliği tam anlamıyla yerine getirmediği için kesinlikle suyu zamanla sarartacaktır oysa biolife filtre ben c100 ve c160 kullanıyorum suyu cam gibi kristalleştirip faydalı bakteri tutmada profesyoneldir aşağıda 2 yıldır suyu değişmeyen akvaryumumun resmini size atıyorum tabiki tercih sizin.....[/QUOTE]
Bu yorumu bilgisizlikten mi yoksa biliyor olmanıza rağmen maddi çıkarlar gözeterek mi yazdınız bilmiyorum. Bilgisizlikten ise lütfen acaba doğru bilgi veriyor muyum diye bir düşünüp emin olun.

Bahsettiğiniz tankın bir amazon tankı olduğunu ve bu tarz tanklarda tecrübeli çoğu hobicinin blackwater tercih ettiğini ve bunu sağlamak için Emre Bey'in de yukarıda ve kendi tanıtım konusunda bahsettiği gibi suya tanin salınımı yapabilecek çeşitli organik malzemeler kullanıldığını unutmayınız. Bunun dışında Emre Bey zaten yeterli ve gerekli açıklamayı yapmış. Bu tarz uydurma mesajlar görünce artık kendimi tutamıyorum kusuruma bakmayın.
Akvaryumunuzun kurulumunu gerçekleştirdiğinizde yeni fotoğrafları bekliyoruz o vakit şimdiden hayırlı olsun.[EDIT]s.CriminaL,2018-03-01 14:09:52[/EDIT]
150x60x65(h) 12mm Akvaryum Dıy(kendin Yap)projesi
Daha önce akvaryum yapmadıysanız, bu ölçülerde bir akvaryumu kendim yapayım diye heves bile etmeyin. Muhtemelen zamanınıza, verdiğiniz emeğe, cebinizden çıkan paraya yazık eder, üstüne bir de hobiden soğursunuz. İlk kez akvaryum yaptığımda 30x30x30 bir küp yapmıştım. Kulanım esnasında herhangi bir problemi olmadı fakat yaparken neler öğrendim, neleri öngöremedim bir ben biliyorum. Ufacık bir akvaryumu yapıştıracağım temizleyeceğim diye tüm günü harcamıştım. Yok ben illa ki yapacağım derseniz ilk önce ufak bir akvaryumda kendinizi test edin, zaten ilk seferiniz ise kararınızı muhtemelen tekrar gözden geçireceksiniz.[EDIT]s.CriminaL,2018-02-28 11:50:11[/EDIT]
Yeni Taş-kaya Dekorasyon Ve Önerileriniz
Biraz eklemeler yapılabilirse daha hoş olacakmış gibi geldi bana. Bettalar doğal ortamlarında bolca çalının çırpının olduğu nispeten karanlık diyebileceğimiz sularda yaşıyorlar. Kayadan çok çalı çırpı var yani demek istediğim. Bir de ısıtıcıyı çok güzel gizlemişsiniz fakat akıntı ile ısınan suyu tanka dağıtmanız daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum. Akvaryumunuzda bir termometre görmedim ama ön camın sol tarafından bir cam derece ile takip edin bir isterseniz. Isıtıcınız kaç derecede, ne kadar süreyle çalışıyor gözlemleyin derim. İyi günler dilerim.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=j5coX0f8ZAI[/VID]
Purigen Ve Torf Kullanımı
Hali hazırda kurulu olan blackwater bir tanka bile purigen ekleseniz 24-48 saat aralığında kristal berraklığına ulaşırsınız muhtemelen. Kısacası ikisi bir arada kullanılırsa, ikisi de kendi işini yapacaktır. Torfun saldığı tanini purigen mutlaka absorbe edecektir. Fakat torftan elde edeceğiniz minerallerin de faydasını görmeye devam edebilirsiniz, öte yandan purigenin amonyak/nitrit/nitrat döngüsünü kontrol altında tutmanıza yardımı kesinlikle göz ardı edilemez. Kendi tankımda su değişimi bile yapmayı unutturduğu zamanlar oluyor bana. Ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki linkten edinebilirsiniz.

[URL]http://www.seachem.com/purigen.php[/URL]
Low Tech Bitkili Akvaryum İçin Işıklandırma
Samsung 5630 SMD bar ledler var, gayet güzel iş yapıyorlar. Kendi yaptığım armatür ile kullanıyorum, performansından memnunum. 12V - 1.5A adaptör ile sürüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.