ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
stope
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2009 23:09
Son Ziyaret:
08 Şubat 2013 01:35
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
muhammed torun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MUHAMMED TORUN

SON 10 MESAJI

Discus yavrularını büyütme
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce yumurtadan çıkan yavrularımın çoğu 5 kuruş boyuna geldiler bitkili akvaryumdalar ve çeşme suyun da anaçlar kavga ettiği için dişiyi ayırdım erkek yanlız bakıyordu ancak şimdi erkek de mukoza yemelerine izin vermiyor artemia ya alışdılar ancak kuru yemi daha yavaş yavaş veriyordum ayırmayı düşünüyorum balıkları yavruları daha küçük bir akvaryumamı alayım daha hızlı büyümeleri için nasıl bir yemleme yapayım tavsiyelerinizi bekliyorum 1.5 yıldır yavru aldım balıkların 1 batınını bile büyütemedim hep bir sorun çıktı.Şimdiden teşekkürler.Resim isterseniz atabilirim.
Çiftimdeki sorun
Sa arkadaşlar bu aralar discus çiftimde sorunlar yaşıyorum balıklarım rahat 15 kere yumurtladı ilk 6 sında yumurtadan çıkamadı.  7. de çıktı  ancak çiftlerden erken ayırdığım için ve artemia vermediğim için öldüler daha sonra 100 tane yavruyu sırtlarına aldılar ancak o gecenin sabahında bir baktım 7 tane kalmış onlarda bi zaman sonra öldüler şimdiki sorun ise çiftler kavga ediyor 2 kere rahat 100 adet yavru oldu yaklaşık 10 nuncu günlerine geliyorlar erkek le dişi kapışıyor yavrulara bakmıyorlar ve yavrular ölüyor. Ayırıyorum erkeği alıyorum dişi tek bakıyor bir müddet , daha sonra yavrular tekrar ölüyor yaklaşık 7 8 aydır yavru alamadım yardım istiyorum . Bir dahaki yavrulamada kavga ettiklerinde başka bi balık atmayı düşünüyorum birbirleriyle uğraşacaklarına onla uğraşırlar diye düşünüyorum saygılarımla.
Çiftlerdeki problem
Sa arkadaşlar çiftim şuanda 30 40 tane yavruları var ancak 2 gündür erkek sanki dipde bişe warmış gibi dibe inmeye çalışıyor ancak dişi erkeğin hareket etmesini istemiyormuş gibi ona vuruyor erkek yaralandı şuanda ne yapmam lazım acil yavrularala fazla ilgilenmiyorlar eşler kapışırken yavrular ölmeye başladı.Yeni fark ettim erekek dişiyi yavrulara yanaştırmıyor.  Dişi erkek ayrı yavruala şuan erkek bakıyor.stope2011-07-24 17:13:18
Yavru discusları ayırmak
Sa arkadaşlar.
 Çiftimin ilk batında 20 yavrusu vardı, bu yavrular 23 gün sırtda kalmıştı . İnternette 23 gün okuduğum için ayırdım 20 discusumu kaybettim.
 Şimdi 8 yavru var 24 gün oldu halen ayırmadım sizce en uygun zaman nekadardır. Bazı sebeplerden dolayı balıklarıma artemia veremedim. Balıkları ne zaman ayırayım?
3 . Batım ve 705 Yumurta :)
Benimde şuan sırta geçtiler bitkili ana tankımda 20 adet var. Ayıracağım zaman direk ozmoz ile deneme yapıcam bakalım biz 700 geçebilecekmiyiz ? :) Hayırlı olsun
Yavru Alma
Arkdaşlar yavrular babanın üstünde ancak dişi yine yumurtladı ne yapmam gerekiyor??
Yavru Alma

Arkadaşlar şuanda yavrular yüzüyorlar ışığı  loş olucak şekilde ayarladım akvaryum büyük olduğu için biraz dağınıklar sorun olurmu? Şimdi neler yapmam gerekir ??

stope2011-03-27 20:51:06
Yavru Alma
Arkadaslar yumurtalardan  tamamen çıkma kaç gün sürüyor?
Kaç gün oldu bakıyorum kafaları ve kuyrukları çıkmış sırtlarında yumurta kabukları duruyor.Tamamen çıkıp nezaman sırta geçicekler ?
Birde akvaryumdaki diğer balıkları çıkarınca salyangozlar arttı onlar yavrulara zarar verirmi?
Yavru Alma
Şuanda yumurtadan tamamen çıktılar akvaryumda bitkiden başka canlı yok dış filtre kapalı sağlıklı olurlar işallah :D
Yavru Alma
 Arkadaşlar 6.denemenin sonucunda yumurtalarda kuyrukları çıktı bitkili akvaryumdalar ne yapmalıyım??

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.