ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BarisAtak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mayıs 2009 14:43
Son Ziyaret:
22 Şubat 2019 16:20
Toplam Mesaj:
151 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış ATAK
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Bursa
Meslek:
Elektrik Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

"Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir”

SON 10 MESAJI

Şerid Led Aydınlatma
Bakın ben şerit ledde gül, saz, tilki kuyruğu ve aşk merdiveni denedim hepside boya attı. Bu seferde sadece üst kısımdaki yaprakları kalıp altı komple döküldü. Aynı şekilde iş yerimizdeki akvaryumda aynı olaya maruz kaldı. Bende ilk denedikten 1 ay sonra başlık açmıştım şerid ledi öneriyorum diye ama sonradan bunlar başıma geldi ve bitkileri çöpe attım. Şuan tasarruflu ampul bağlı 14 W iki adet hemen filiz atmaya başladı ve yaprakları yeşillendi bu da 1 hafta içinde gerçekleşti.
Şerid Led Aydınlatma
Şerid Led i bizzat 1 yıl kullanarak test ettim. Bitki üzerinde etkisini florasan gibi göremiyorsun. Hatta bende ki bitkiler çürümüştü.. Ancak gece lambası olarak kullanırsın benim görüşüm.
80x40x40 akvaryumda test ettim ben.
BarisAtak2011-11-22 01:38:14
Steve Jobs hayatını kaybetti..
     Teknolojiye bire bir katkısı var çünkü animasyonun ve grafiğin yada yazılımların gelişmesi işletim sistemlerinin daha kuvvetli çalışmasına daha iyi parçalar üretilmesine itmektedir. Bu da herkesi ilgilendiren dalda bir adım daha ileri taşır, taşımak zorunda bırakır. Haklısın Appleyi 10 yılda göremeyebiliriz teknolojiye yenik düşebilir çünkü teknoloji sürekli yineliyor kendini daha iyi ürünler her daim doyumsuz zevklerimize hizmet ediyor. ipod, mp3 çalar, mp4 çalar her gün biraz daha popülerliğini yitiriyor. Apple için değil her grafik yazarları içinde bu böyledir para varsa kar payında okadar yüksek olur bu bir nevi dünyanın güç döngüsü. 
     Ucuz işçiliğe gelince ben cidden her konuştuğum yerde bu konuda uzun cümleler sarfediyorum. Bu dünyanın her yerinde böyle. Sinekten yağ çıkartma formülü bu olsa gerek. Bir dolar kar etsen üründen milyon tane satsan milyon dolar yapar çok basit bir işlem bunu her zengin uyguluyor. Benim en yakınımdaki Cavit Çağlar`da tekstil fabrikalarını Romanya ve Mısıra taşıyor orada üretimini gerçekleştiriyor.
    Mesleğin yazılım anlaşılan. Biri elinden tutmadan başarılı olman herhalde senin ilkleri ortaya sunabilmene bağlıdır diye düşünüyorum. Elektrikçi olsam da bende mesleğine yabancı biri değilim. Jobs`unda elinden biri tutmuştu. Herkesin bir kader çizgisi..

 Senin cümlelerine sonuç olarak "çocuk işçilere ne yapabiliriz". Evet vatandaşlık görevimizi yerine getirerek ülkeyi refaha sokabilecek bir partiye inanarak oy vermemizdir. Ülke refah olursa ve gerekli olan eğitime aileler duyarlı olursa gelecek nesiller çocukken çalışarak değil okuyarak iyi mesleklerle hayata atılırlar. (Dip Not : Partiyi körü körüne değilde yanlışlarınıda eleştirmesini bilmeliyiz ki partide ona göre yanlışlarıyla kendine çeki düzen verebilsin.)
Steve Jobs hayatını kaybetti..
[QUOTE=ultrAslan_1905]
Hadi insanların ihtiyaçları olmayan bir şey tasarlayan ve insanları bunun bir ihtiyaç olduğuna inandıran, insanlara ihtiyaçları olmayan bir şey satarak zenginleşen, iPad üreten işçilerinin cebine ürettikleri şeyi satın alacak kadar dahi para ödemeyen bu şarlatanı övelim, arkasından ağlayalım. Ve hatta sanki Çinli çocukların işi çok düşük ücretler karşılığı zenginler için çalışmakmış gibi onu Çinli çocukları çalıştırdığı için bir lütuf olarak görelim. Hadi güce, paraya, popüleriteye tapalım. Hadi biraz daha iğrençleşelim! Steve Jobs ölmüş ne kadar acı!!!  :))

Saygılar.
[/QUOTE]

Ne kadar yüzeysel ve ne kadar basit bir düşünce..! Adam teknolojiyi ne hale getiriyor ve karşılığında şarlatan diyebiliyorsun. Bu cümleler onun için sarfettiğin cümlelerinde altında..! Türkiye`deki birçok telefon neredeyse asgari ücret fiyatında. Altındakilere kaç kişi tenezzül edip alıyor. Ben yazayım epey bir azınlık. Peki bu şahısların kaçı pixel dışında nerelerini kullanıyor. O da büyük bir azınlık. Çin`deki çocukları çok düşünüyorsanız el birliği yapın. Sadece klavye tuşuna basarak mı savunuluyor Çin`li çocuklar ? Ne yapılsın onlar için dışardan birisi asgari ücretin birkaç mislinimi versin ? Aynı şeyi kendi ülken için düşün. Bir sürü  otomotiv ve yan sanayi firması var asgari ücret yada biraz üstünde çalıştırıyorlar ama milyon dolarlar kazanıyorlar. Haydi şarlatan olsun hepsi bize 2000 TL maaş vermedikleri için.!

Sizinkisi dünya için hiç bir şey yapmayıp oturduğunuz yerden sadece karalamadan ibaret. Sırf kelime, boş laf..  Adam mac i tasarlamış dünyanın en iyi animasyonuna sahipler, bilgisayar neredeyse cebe inmiş ama şarlatan diyebiliyorsunuz. Sen senin yazdığın gibi iğrençleşebilirsin ben övgüye layık görüyorum.
Çift katman taban ve kum hakkında
Akvaryumum da dere kumu var biraz harmanlı şekilde misket gübre var. Üstüne daha ince kum almak istiyorum ama ne almalıyım bilemiyorum herkes farklı kuma karar kılıyor.  Dere kumun üstüne tavsiyeniz üzerine kummu alayım yoksa komple boşaltıp bitki kumumu alayım (kumun çeşidini bilmiyorum o yüzden bitki kumu koydum adını  )

İki kum arasına file koysam yararı olurmu.?

Gözlemlediğim testi araya sıkıştırayım. Dere kumunda sazların gelişimini olumsuz gördüm. Tahminimce dere kumu kalın olduğundan kök gelişimine zarar veriyor.

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum bu işi bugünkü yorumlara bakarak yarın sabahtan uygulamaya başlayacağım.

Akvaryum 80x40x40
BarisAtak2011-10-09 14:30:47
Steve Jobs hayatını kaybetti..
Gayri Müslimler için Allah ona hidayet nasib etsin denir. Benimki ağız alışkanlığı yazmış bulunmuşum. Olsun biz yaptığı işlerle analım.
Steve Jobs hayatını kaybetti..
Emre bey Nokia`nın elektronik bölümü hariç diğer kısımları da Çin`de üretilir. Bu gerçeği kabul etmek gerek orada işçilik ucuz ticaretin kalbi orada atıyor. Burada çocukların çalıştırılması o ülkenin ayıbı yada o ülkenin geçim şekli. Türkiye dede kanunlar 8 saat üzerinden ama 12 saat çalıştırılıyoruz ve vergi kaçırılması ssk yatırılmaması cabası bunlar farklı konular. Sen konuyu sadece Apple den ele almışsın. Şuan yazdığın bilgisayarın işletim sistemi (windows) bile bu adamın yazılımının kopyasından ibarettir. Animasyonun gelişimi yani çizgi filmlerin bu denli iyi olması bu şahsın sayesinde bu kadar ilerlemiştir. Bu şahıs gelecek için çok iyi miraslar bıraktığını düşünüyorum. Stive Jobs geride bıraktıklarıyla Einstein, Newton kadar önemlidir çünkü yüzyıllar boyu teknolojinin bu alanlardaki gelişiminin temelinde Stive Jobs`un izlerini taşıyacak. Saygılar.
hepsiburada.com dan şikayet
Ben oradan fiyatı yüksek veya düşük çok alışveriş yaptım ve ürünlerim ortalama 1 hafta içinde geldi. Hatta az sonra elektronik zaman ayarlı priz alacağım :)
İnşaat kumu hakkında
Konuyu 14 Haziranda açmıştım o tarihten şuana kadar inşaat kumu kullanmaktayım (bildiğiniz inşaat kumu hani ev yapıyorlar ya :D )  üstüne de gübre ekledim ve biraz harmanladım bitki köklerine yardımı olur diye. Tabanda bir sorun yaşamadım ama ışık led kullandığım için boyuna uzadı bitkiler 1 hafta önce 14 W lık tasarruflu ampul koydum iki adet ve sazlarımla güllerim de hemen değişim gösterdi. sazlarım dibinden bir sürü filizlenmeye başladı. Resimde sarı ve kahveye benzeyen şeyler gübre. Hazirandan beri benimde ilk bitkili denemem.


Steve Jobs hayatını kaybetti..
Apple`nin kurucusu Teknoloji ve İletişimin dehası Steve Jobs hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin.


http://www.apple.com/stevejobs/

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.