ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
superman8385
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2009 18:05
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2009 13:33
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
zeynep erözkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

80 X 70 X 45
15 adet mono 2 cüce vatoz 1 panda çöpçüm var :) sera dış filtre. zeynep erözkan

SON 10 MESAJI

BOMBELİ CAM

Bombeli akvaryum bence balıklara yapılan bir çeşit işkencedir. çünkü bombeli cam görüntüyü kırar. etraftaki nesnelerin şekillerini yamuk görmemize sebep olur. ay şekilde balıklarda akvaryumun içinden dışarıyı yamuk gördükleri için balıcıklarımız rahatsız olur gibi geliyor. zaten bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde bombeli fanuslarda ve akvaryumlarda balık beslemek yasak. 2-3 gün evel bu konuyla ilgili bi haber okudum.

Deniz kumu akvaryumda olurmu?
Akvaryumumda İzmir Çeşme'den aldığım deniz kumunu kullanıyorum. Her açıdan memnunmum. Çok iyi yıkandığı zaman bi problem olacağını sanmıyorum.
akvaryumun sıcaklığı 30 dereceyi aştı !

Petşişelerin içine su koyup ağzını iyice kapatın. buzluğa atın. Buzlaşınca akvaryuma atabilirsiniz. En çaresiz durumunuzda bu yola başvurabilirsiniz. pet şişede olduğundan ani ısı değişimi olmamış olacaktır. Buz çözülüp sıvı hale geldiğinde de suyla karışmayacağından dengeyide bozmaz. Bir ihtimal deneyebilirsiniz. Ben daha önce diskus akvaryumumda aynı yolu denedim. Hiç bir problem yaşamadım. Daha sonra soğutucu aldım. Soğutucu alana kadar idare eder.

özkoçak2009-06-09 23:13:37
akvaryum dekoru
[QUOTE=ColdFish]Bence akvaryumunuz gayet şık duruyor, evet sade ama bence öyle de olması gerekiyor. Sonuç olarak monolar oldukça hareketli balıklardır ve sürekli tankın bir yanından bir yanına dolaşırlar. Bu nedenle tank nekadar boş okadar iyi bence. Ayrıca siz bu sade dekorasyonla bile oldukça hoş bi hava yaratmışsınız.
Diğer yandan amcam üretim yaptı demişsiniz, buna bir hayli şaşırdım Sok... Bildiğim bu balıkların hepsi güney doğu Asya, doğu Afrika dan denizden yakalanıp akvaryumlarımıza geldiğidir. Ve şimdiye kadar akvaryumda üretimin kesinlikle başarılamadığıdır. Ki cinsiyet ayrımı için bile kesinleşmiş herhangi birşey yoktur. Ama şayet bu başarıldıysa, amcanız litaratürlere geçti demektir, nasıl becerdiğini neler yaparak bunu sağladığını paylaşırsanız, hobiciler için çok değerli olacağı inancındayım. Üç yıl kadar mono beslemiş biri olarak benim için altın değerinde olacaktır. Hatta dişi erkek ayırımını bile bilmek büyük bi ayrıcalık olacaktır benim için.
Mutlaka görmüş veya daha önceden okumuşsunuzdur. Ama ben genede bir link vermek istedim size, yardımcı olacağını düşündüğüm için. Zamanında acısu balıklarıyla çok ilgili olduğum için bulabildiğim bütün makaleleri bir başlıkta toplamış kendimce yorumlamaya çalışmıştım.
Umarım az da olsa bir fayda sağlar...
 
 
 
 
Saygılarımla...
 
 
 
 
[/QUOTE]
 
bekir bey cinsiyet ayrımı konusunda şunu söyleyebilirim, dişi monoların sarı renkli üst yüzgeçleri koyusarı ve ucu siyaha kaçan bir sarıdır. anlatabildim mi bilmiyorum. sarının en ucu balığın yüzüne doğru çok ince siyah bir çizgi vardır. yakından bir resim çekip size bunu fotoğrafla anlatabilirim daha sonra. erkek monoların üstteki sarı yüzgeçleri düz sarıdır siyah leke yoktur.  ve dişilere göre daha soluk renktedir. üretim konusunda size en iyi bilgiyi amcam vericektir. en kısa zamanda kendisiyle görüşüp sizinle bu bilgiyi paylaşıcam. kolay gelsin.
superman83852009-06-02 16:14:11
akvaryum dekoru
[QUOTE=abSOLUD] [QUOTE=superman8385][QUOTE=abSOLUD]O şişenin içine su giriyormu acaba ? Ayrıca hiç doğal durmamış bence çıkarın o şişeyi akvaryumdan. [/QUOTE] mustafa bey hayatımda bu kadar komik soru görmedim. suda bir şişenin batması için içinde su olması gerekiyo. KahkahaKahkaha nasıl bi soru bu anlamadım. ayrıca ben onları severek koydum. siz kendi akvaryumunuza koymazsınız. egonuzu tatmin edercesine yazılmış mesajlarınızı kendinize saklayın lütfen. şişe doğallığı bozmuş çıkarsanız daha iyi olur demekte bir söyleyiş tarzıdır. sizin gibi kaba insanlar fikirlerini yazarken lütfen 2 kere düşünsünler. rica ediyorum.[/QUOTE]

Zeynep hanım ben daha önce kimseye kabalık falan etmedim helede bi bayana ama sizin bu yazdıklarınızı hayretle okudum gerçekten bu site bi paylaşım sitesi ve ben sadece kendi fikrimi söyledim siz bunu kabalık olarak algıladıysanız özür dilerim.Ayrıca içine su giriyormu derken onu ketmedim içindeki kumaş salınım yapabilir dicektim.Suyu siz doldurup sonra kapağını kapatıp akvaryuma atmış olabilirsiniz.Bunu sorcaktım siz başka bi tarafa çekmişsiniz sorumu.Anlamadığınız sorulara cevap yazmayın bence.Ayrıca egomu tatmin etmek gibi bir amacım yok.Çok sevdiğim balıklarım ve güzel bi akvaryumum var.Birde monolar en az 350 litrede yaşar sizin balıklarınıza acıyorum gerçekten.

Saygılar.
[/QUOTE]
 
mustafa bey;
Big%20smile ölçülerini yazdığım mono akvaryumumda sadece 5 tane mono var. bence 250 litrelik bi akvartumda 5 tane mono gayet iyi yaşıyorlar. acınacak bir halde olduklarını samıyorum. o kadar canlı iri ve hareketliler ki bu bana rahat oldukları düşüncesini hissettirdi. evimde şu an 3 tane akvaryumum var. bunlardan bir tanesi salonumdaki 170 x 60 x50 diskus akvaryumu. resimlerini eklemiştim. bir diğeri burda gördüğünüz mono akvaryumum. oturma odamda ki yer problemi sebebiyle boyutlarını daha büyük tutamadım ama yükseklik yeterince fazla olduğundan balıklarım memnun. diğer akvaryumumda da (boyutları 150x 70x 70 ) diğer monolarım ve 4 tane argusum yaşıyor. dediğim gibi ben akvaryum hobisine 3-4 yaşında üretim havuzlarında başladım. diskusta ürettim yunusta sarı prenseste. iş yerimde ayrıca nhamunda diskuslarımın olduğu 900 litrelik akvaryumum var. çöpçü, japon, melek, koi havuzlarının içine düşe kalka yüzmeyi öğrendim. ha şunuda söyleyim geçen seneye kadar bu mono akvaryumumun yerinde deniz akvaryumum vardı. bu konuda bilinçsiz laflar edip laf olsun diye konuşmuyorum. şişe resmine gelince. resimde gördüğünüz üzere şişenin ağzı kapalı. koskocaman resim var orda göremiyorsanız şişenin kapağını bilemiyorum. ama ağzı kapalı olan şişenin içindeki bez parçası suya nasıl salınım yapar diye düşündünüz onu anlayamadım. söylediğiniz şeyler kendinizle çelişiyor. lütfen kimsenin tecrübelerini küçümsemeyinBig%20smile
akvaryum dekoru

amcam üretimini yaptı bu balığın. ona istinaden konuştum. ayrıca balık tatlı suda üretildiyse tuza kesinlikle ihtiyaç duymamaktadır. gayet sağlıklı büyümektedir. hatta canavar gibiler.

Suyum mazotlu gibi
3 nesildir aynı kumu akvaryumda kullanıyorsanız ve hiç yıkamadıysanız sebep bu olabilir. kumunuzu iyice yıkamanızı öneririrm. dibe çöken yemlerden dolayı kumunuzun çok kirlendiğini düşünüyorum. filtreyide bi temizlemenizi öneririm. ve daha az yem atarık bir süre gözlemleyim akvaryumunuzu. suyuda sık sık değişim yapabilirseniz sorun kalacağını sanmıyorum. bu süre içinde balıklarınızı karantina akvaryumuna almanız daha sağlıklı olacaktır. suyunuz oturana kadar.
akvaryum dekoru
[QUOTE=eemree]Baliklariniz cok guzel. Monolar icin hangi tuzu kullaniyorsunuz.
[/QUOTE] ben mono balıkları hakkında başlıklı bir yazı yazmıştım. orda da belirtmiştim. kesinlikle 1 gr tuz koymadım balıklarıma bu güne kadar. 1,5 yıldan beri mono besliyorum. her boy ve çeşidini büyüttüm. yaklaşık 60 tane kadar besledim. büyütüp büyütüp akvaryumcuya verdim. hep küçüklerini aldım. 15 cm ye ulaşan monolarım oldu ve 1 gr tuz koymadım akvaryumuma. bence alıştırma olayıyla ilgili. amcam balık üreticisi. balıklarımı nerdeyse 1,5 cm kadarken aldım hep. ve tuzlu su monosu değildi. üretim yapılırken tatlı su da üretilmiş. dolayısıyla balığın geçmişini bildiğim için tuz koymadım. ama mesela herhangi bi akvaryumcuya gittiğimde ve mono beslediğimi söylediğimde öyle bir ahkam kesiyolarki. yok işte tuz olmadan yaşamaz. ileride tuza mutlaka ihtiyaç duycaklardır. bende onlara bu balığı alırken üüretiminin tuzlu sudamı tatlı sudamı yapıldığını soruyorum. genelde verdikleri cevap "acı su" oluyor. ve bu akvaryumcular henüz monoların cinsiyetini bile ayırmayı bilmiyorlar. acı suyun ne olduğunu soruyorum. hani sonuçta tatlı su bildiğimiz içinde tuz barındırmayan belli minerallerile zengin olan su. tuzlu su içinde tuz olan su. deniz suyu vs.. peki acı su ne? acı suyun içinde acı biber mi var abi diyorum. acı su ne. verdiği cevap tatlı suyun içine tuz atıyosun o acı su oluyor diyo :) az tuzlu yani:) ne kadar koyuyosun peki diyorum. nekadar suya ne kadar tuz? sonuçta satış yapılan akvaryum tankının içinde boy boy monolar var. ve bu balıklar büyüdükçe tuza ihtiyaç duyuyorlarsa küçük balıklar hiç istemedikleri halde tuzlu suda kalmak zorunda kalıyolar. ve bi çok akvaryumcu bilmiyor balık tatlımı tuzlu sudamı üretildi. o da bi yerden öğrenmiş işte acı suda yaşar diye. ha bu arada acı su diyen akvaryumcuların suyuna elimi batırıp tadıyorum. bildiğiniz tatlı su. eğer balığınızı aldığınızda balığı huzursuz hissetmediğiniz sürece tatlı su da yaşatırsanız ve balık kararmazsa o tatlısuda yaşamaya çoktan alışmıştır. ben balık havuzlarının içinde büyüdüm. hala daha aynı ortamlarda yaşıyorum. monoyu satan akvaryumculara sormak lazım acaba kaçtanesi mono balığı besledi. satmak ayrı. bi çok gelen balık 1 hafta içinde hemen satılır. çünkü mono gösterişli balık. aa b u ne balığı alayım bunu besleyim der müşteri. zaten pek te sık bulunmaz. dolayısıyla genelde akvaryumcular evlerinde balık falan beslemez. bıkkınlık gelmiştir. % 100 demiyorum ama benim tanıdığım hemen hemen hepsi. zaten akvaryumhanede bi sürü var evdemi beslicem der. e zaten gelen balık 1 haftadan fazla kalmaz elinde dolayısıyla balığı beslemeyen insana üretmeyen insana bu balık hakkında soru sormak çok anlamsızdır. ben yaşadıklarım doğrultusunda mono balıklarını örnek alarak fikirlerimi yazdım. her akvaryumcu aynı demiyorum. ama genellikle akvaryumcular yunus, sarı prenses, japon, vb adedi fazla satın aldığı balıklar hakkında daha çok bilgiye sahiptir.  çünkü 250 tanesini 1 tanka koyar ve 10 günde satarsa satar. e dayanıklı balık tatlı su tuzlu su derdi yok. çeşme suyunu basıp tanklara balığı atıyolar. arada bi avuç yem. oooh. kımıl kımıl döncek yeri yok balığın.
Bu balıklar da neyin nesi ?
yılan gibi, insan ellemeye korkarKafasi%20Karismis bi zehiri falan olmasın dikkar etseniz iyi olur.
kaya dizilimi hakkında fikirleriniz(3 seçenek)
Ben 1. resimdeki dizilimin daha uygun olacağını düşünüyorum balıklar altından üstünden rahat rahat dolaşırlar. 2 yana dizim olduğu zaman sanki akvaryumun içerisindeki yüzme mesafesi kısalacakmış gibi geldi bana daha önce taşlardan hiç dekor yapmamıştım ama görüntü bana bunu ifade etti. Mutlaka bu işten daha iyi anlayan arkadaşlar vardır aramızda en iyi sonuç her zaman tecrübeden gelendir. murad2009-05-28 11:24:54

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.