ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cacacuca
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2009 18:49
Son Ziyaret:
29 Aralık 2016 00:18
Toplam Mesaj:
41 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cagatay ozturk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahli,Lithopates,Sarı Prenses

SON 10 MESAJI

Balıklarım Yem Yemiyor
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun.
Balıkları eklemede biraz acele etmişsiniz ancak seçtiğiniz türler çok dayanıklı çok kayıp vermeden anlatırsınız umarım süreci. Balıklar alışana kadar aydınlatmayi çok açmayın ve yemleme çok yapmayın. Günde bir kere iki kere az yapsanız yeterli olacaktır yeme alışmışlari bir hafta 10gun sürebilir hepsinin yeme saldırarak gelmeleri. Ayrıca yem olarak ne kullanıyorsunuz
sizce en canlı renklere sahip malawi hangisidir?
Safkan baskın bir yetişkin güzel bir ahli erkeğine rakip göremiyorum:)
100X380X625mm
Japon balıkları bazen çok dengesiz ve hareketli yüzerler bu yüzdende akvaryumda sivri köşeli yaralayıcı şeylerin bulunması uygun değildir balıklarda yaralanmaya neden olabilir.Size önerim o kabuğu çıkarın yerine mango kökü almanız anubiasları da bağlayabilirsiniz çok hoş bir görüntü sunacaktır ve su değerleri içinde yararlıdır mango kökü.
Ateş Ağız Litre
Ateş ağızları benimde besleme imkanım olmuştu yavrudan itibaren büyütmüştüm.Yerlisini bulmak zordur zaten bu yüzden ithalden başka pek alternatif kalmıyor.
Arkadaşlar ateş ağızlar ayrı bir sınıf balıktır yani bunu besleyince daha iyi anlarsınız ama elimden geldiğince anlatayım.
Ortam olarak bitkili ortamı seviyorlar beslenme ise otçul ve etçil yemler şeklinde ama ağırlı bitkisel beslemeyi daha uygun buluyorum balık daha güzel gelişim gösteriyor.
Benim elimde 5 adet vardı biraz büyüdüklerindeki sizdekilerin boyu güzel daha da büyürler o birbirlerinin karşılarına geçip kabarmaları harika bir görüntü sergiliyor işte o zaman diyorsunuz gerçekten ateş ağız bu:).
Zaten çok güzel pul renklerine de sahip oluyorlar.Çok agresif değiller ancak çiftleşme zamanı aşırı bölgeci olabiliyorlar.Buda amerikan cikletlerinin hepsinde var zaten.Cinsiyet için kesin yargı yapmak zor oluyor genelde bu yüzden dişi erkek ihtimalli bir kaç adet alıp eş çıkarmayı denemek daha sağlıklı bir yol.Çok güzel bir deneyim olur diye düşünüyorum ateş ağızlar hemde nadir ve tam hobici balığıdır insanı yormaz bakımı kolaydır ve izlemeside bi o kadar güzeldir.

Fiyat konusunda ise arkadaşlar ateş ağız gibi balıklar belli alıcısı olan ve ona göre satılan balıklardır.
Yani bi sarı prensesi herşekilde satabilir akvaryumcu ama ateş ağızı arayan gelmediği sürece kolay kolay satamaz bu yüzdende fiyat değişimi olabiliyor ben 3cm ni 7.5 liradan almıştım dediğim gibi bu balıklar arz talep e bağlı arkadaşlar. 
enginkoc342011-05-16 11:49:20
Bitkili Japon Akvaryumum_Ulyanovsk (yeni resimler)
Japonlar harika 1-2 adet daha alabilirsiniz ancak o tetrazonların mutlaka çıkması lazım ordan çok agresiflerdir ve mutlaka saldıracaklardır japonlara 
Ateş Ağız ve Melek
Ben 6 aydır ateş ağız besliyorum yavrudan beri bendeler ancak şimdi bayağı boy atıp büyüdüler kırmızılıkları çok güzel bir hale gelmeye başladı ve birbirlerine kafa tutup dikleşmeleri harika.Ben melek,Rainbow cikletle beraber beslemiştim ancak meleklerimdeki tırtıklanmayı engelleyemedim bu yüzden ne yaparsanız yapın meleklere vuruyorlar bu yüzden önermiyorum ben yavrudan büyüttüğüm meleklerimi elden çıkarmak zorunda kaldım ateşlerin hatrı yüzünden.Şimdi rainbow ciklet ve yetişkin kılıçkuyrukla  beraber besliyorum.Rainbow ciklet zaten çok sakin bir balık hiçbir zararı yok onla hiçbir problem yaşamıyor arada kovalıyor o kadar.Kılıçlarıda bugün ekledim gözlemleyeceğim belli bir süre.Ama lepistes moly felan kendi düşüncem önermiyorum.Kılıçlar kendini savunamasada çok hızlı oldukları için kaçabilirler ama lepistese felan heleki kuyruk yapılarından dolayı bayağı sarkıntı olacaktır ateşağız:)
Green terror mü akaramı?
Arkadaşlara katılıyorum yüksek ihtimalla green terror.Malesef balıkçıların yanlış bilgilendirmesi sounucu çoğu insan blue akara diye alıyorlar ama sonrası hüsran oluyor.Daha dün başıma geldi balıkçıya diyorum abi bunlar green terror turuncu yok diye blue akara artık birşey demeden çıktım bende dükkandan.Artık balığın türünü sormadan alıyorum sorunca aldatmaya çalışıyorlar araştırıp karar verip öyle almak gerekiyor.
grren terör kavgası
Onu ayrı bir akvaryuma alıp tek başına besleyebilirsiniz.En etkili ve çabuk çözüm bu olur.Üstadlar daha iyi bilirler ama belki ilaç takviyeside yapılabilir bu konuda bilgim yok ama.Dediğim gibi böyle durumlarda ayrı bir akvaryuma ayırmak en iyi çözümdür.
Astronot diğer balıklarla yaşar mı?
Ben sizin yerinizde olsam yunusları çıkartır astoronotları beslerdim kesinlikle muhteşem balıklardır.
İşte Amerikan Rüyası
Arakdaşlar bunlarda benim yeni amerikanlarım Ateş Ağız,Rainbow ve Melek yavruları belli bir süre sonra bitkili metrelik akvaryumuma alıcam ve eşleştirmeye çalışacam.Rainbow lar 80cmlik akvaryumumda olacak,100 cm lik akvaryumum da Ateş ağızları düşünüyorum bitkilendirerek akvaryumları.Beslenme şekli olarak yanlarına tür olarak tavsiyelerinizi nasıl yetiştirmem gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim bu balıklardan yavru zevki almak istiyorum..

















Amazônia2011-01-30 13:44:09

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.