ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Scalare_empire
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2009 01:51
Son Ziyaret:
13 Mart 2019 10:08
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aydın nam
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120 lt bitkili melek

SON 10 MESAJI

Dıs Filtre
Onur bey söylediğinizde haklısınız ama söyleyişde biraz sıkıntı var sanırım. Karbon zaten uzun ömürlü bir malzeme değildir yeni kurulan veya ilaçlama sonrası vs durumlarda kullanılır genelde. Zeolit sudaki çoğu elementi tuttuğu için( çok ayrıntılı bilgim yok neleri tutar neleri tutmaz) eklediğiniz gübreden de verim alamıyorsunuz bunda da haklısınız. Arkadaşlara tavsiye veririken doğru yanlış taraflarıyla tavsiye verirseniz yanlış yönlendirmeye mahal vermiş olmazsınız. Bu konuyada değinerek bu tartışmanın açılmasına ve eğer bilmiyorsa arkadaşımızın yanlış yapmasını engellememize engel olduğunuz için teşekkür ederim.


Saygılarımla...
Dıs Filtre
[QUOTE=osiosborn]Bitkili akvaryuma dış filtre olmaz.
 
biyolojik filtrasyon bitkilere zarar verir.
 
[/QUOTE]

Onur bey nasıl bir zarar verir açıklarımısınız. Yaklaşık 1 yıldır bitkili akvaryumumda dış filtre kullanıyorum herhengi bir sorun yaşamadım.


Saygılarımla...
Dıs Filtre
120 litre bitkilide 2213 kullanıyorum varlığını sadece yağmurlama aparatından anlayabiliyorum. Temizlik konusundada herhangi bir sıkıntım yok.


Dış filtre önerisi
10 20 sene tık demeden çalışan eheimler var daha ne denilebilirki, pahalımı evet ama değdiğini düşünüyorum.  Fluvali de tavsiye eden çok sessiz ne filtrasyonunun iyi olduğunu söylüyorlar. Bnde dış filtre arıyorum şu an baktığım bir kaç model var ama hayırlısı bakalım.
Eheim mili.
Böyle bişey yapıldığını duydum ama motora zararı varmıdır hangi filtrenin milni kullanırlar verimlimidir bilmiyorum.

Saygılarımla...
Fayans kaplama?
Haklı olabilirsiniz hocam. Daha önce kullandığım yöntemi paylaştım tel de o görevi görüyor olabilir ama tam olarak bir malumatım yok. Tel direk o görevi üstleniyormu yoksa ekstra bişeymi bilemiyorum.


Saygılarımla...

Bu canlı nedir?
Bende döngüye katkıları olduğu düşüncesindeyim makrakanta falan koyamayacağım için bulaşmalarını istemiyorum çok fazla çünkü çok hızlı ürüyorlar ve en fazla büyüdükleri boy o değil nohuttan biraz büyük olanını atmıştım akvaryumdan.


Saygılarımla...
Fayans kaplama?
Beton dökmeden önce taş döşemeyi unutmayın ortadan yarılmış bi havuzu kimse istemez. tecübeyle sabit.


Saygılarımla...
Dış Filtremi Nezaman Temizlemeliyim? Eheim 2226
Filteryi temizlemek için bir süre vermenin çok da doğru olmadığı kanısındayım. Bu süreyi Canlı türü,canlı yükü, akvaryum hacmi vb birsürü etken belirler. Dış filtrenin görevi mekanik temizlikten çok biyolojik denge sağlamasıdır bunun için filtrenin ancak debisi belli oranda düştüğü zaman mutlaka ve mutlaka akvaryum suyuyla temizlenmesi kanısındayım. Osman bey elyafı kirli suyun gelişine göre ilk sıraya koyuyorsanız söylediğiniz normal kalından inceye dizilmesi gerekli malzemenin.


Saygılarımla...
Ekol 15 ve Tetra TEC EX-400
[QUOTE=vedatkzk]Boş aldığınızda boruları gelmiyormuSikkin ben boş olanı içinde seramiği elyafı olmayan olarak biliyordum akvaryuma giden boruları her zaman kutuda olucağını düşünüyordum.
 
Ahmet Bey siz ses bakımında bu aleti nasıl buluyorsunuz benim akvaryumum vitrinde alt dolaba veya yan dolabına koyabilirim aynı seviyede dahi çalıştırma şansım var aynı seviyede çalıştırsam akvaryumla bi sorun olur mu ?
[/QUOTE]

Boru, hortum, şelale aparatı standarttır her dış filtrede. arkadaşların bahsettiği musluk ve iç malzemesi (seramik,karbon)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.