ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fishgirl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2009 12:58
Son Ziyaret:
27 Temmuz 2009 14:02
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hande sayımlı
Doğum Tarihi:
20 Şubat 1991
Yaş:
33
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hande sayımlı
2 japon balığı
60*27*20 akvaryum

SON 10 MESAJI

Balığım Çok Kötü Durumda
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için
Balığım Çok Kötü Durumda
[QUOTE=apistocu]Yem yeme durumu nedir yem alıyormu almıyorsa yapıcak pekte bişey kalmamış sanıyorum üzücü ama böyle söylediğm ilaçlarla beraber tedavi ye başlayın karantina tankınızda bunu yapabilirisiniz ana tankta kesinlikle bu ilaçları kullanmayın. sera baktorup ve baktorup direkt kullanılısı ilaçların üzerinde yazar.
 
kolay gelsin
 
anatankınızın su değişimlerini düzenli yapın suyunuz 2-3 gün dinlemiş musluk suyu olabilir.yemelemeyıde azaltın.
 
birde temizlik olarka herseyi yıkadıysanız buyuk bir hata yaptınız demektir. balıklar oturmuş akvaryum ve suda saglıklı yasarlar yeni kurulu bir akvaryumda hertürlü hastalık bakteri ve parezit onları bulacaktır.
[/QUOTE]
 
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bir sorum olacak: ''her şeyi yıkadıysanız büyük hata yaptınız demektir'' yazmışsınız.Acaba akvaryumun genel temizliğini yaparken nasıl bir yol izlemeliyim??
Balığım Çok Kötü Durumda

Su değişimini 2-3 gün beklettiğim musluk suyuyla yaptım fakat su yeterli olmayınca ilave etmem gerekti bu ilaveyi de içme suyuyla yaptım direk musluk suyundansa içme suyu en azından dinlenmiş diye düşündüm bundan kaynaklanabilir mi acaba ?

Balığım Çok Kötü Durumda

Sarımsaklı yemleri attığım zaman büyük bir iştahla yedi fakat şu anda akvaryumun başına geliyorum elimi uzatıyorum ona bile tepki vermiyor.Dediğiniz gibi yapacak pekte bir şey yok.En azından balığımın bu duruma gelmesinin sebebini öğreneyim de diğer balıklarımda bu hataya düşmeyeyim.Sizce sebebi ne olabilir??

Balığım Çok Kötü Durumda

Bu belirtilerin çoğu yok sadece dediğiniz bölgelerde(kuyruk ve gövde birleşiminde) kanama var.Kontrolsuz yüzme derken sarhoş tarzında mı tam olarak anlayamadım.Zaten benim balığım şu anda yüzemiyor bile kuyruğu o kadar parçalandı ki saç teli durumunda.Kuyruğun iç parazitten kaynaklandığını sanmıyorum yalnız karın çökmesi olduğu için %80-85 iç parazit diye düşündüm.Bir sorum daha olacak balığım parçalanan kuyruğunu yenileyebilir mi ya da yenilemesi için ne gibi bir tedavi uygulamam gerekiyor?

fishgirl2009-07-01 15:11:59
Balığım Çok Kötü Durumda
Ya birileri cevap yazacak mı??? Acil diyorum!!!!!!!!!
Balığım Çok Kötü Durumda
Fotoğraf:http://img4.imageshack.us/gal.php?g=dscf0635k.jpg (fotoğraf ekleyemiyorum bu şekilde yaptım umarım görebilirsiniz)

Canlıdaki Belirtiler:kuyrukta yırtılma ve kanama(tel tel oldu),karın çökmesi

Akvaryum Kapasitesi (litre):karantina tankı

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):karantina tankı sıcaklık:28 derece

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:metilen mavisi 3-4 damla

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Ana tankta 3 tane daha japon balığım var.Akvaryum temizliğini 3-4 gün önce yapmıştım.İç filtre ve hava motoru,kum(midye kırığı),3 tane de deniz kabuğu akvaryum içindeki malzemeler.Akvaryumun boyutları:60*27*20
Akvaryum sıcaklığı:29 derece
Yalnız yaklaşık 1 saat önce ben hasta olan balığımı karantina tankına aldım.Karantina tankının içinde hiçbir malzeme yok.Karantina tankının boyutları:35*30*20
Karantina tankının sıcaklığı:28 derece

Balığım bir gecede bu hale geldi.Siteden yaptığım araştırmadan edindiğim bilgi doğrultusunda balığımın iç parazit hastalığına yakalandığını tahmin ediyorum.Az önce iki tane sarımsak suyu emmiş yem verdim.Büyük bir iştahla yedi.Fakat,ilgisini çekmediğim sürece tankın bir köşesinde sabit şekilde duruyor.Kuyruğu da giderek parçalanıyor.Evde doğal yollardan iyileştirebileceğim bir tedavi yöntemi önermenizi istiyorum.Bugün 4-5 günlüğüne şehir dışına çıkmam gerekiyor.Ben yokken evde balıklarıma babam bakacak fakat sabah gidip akşam geliyor yani sadece yemlerini verebilir.Bu yüzden tedavi için endişeliyim.Acil yardıma ihtiyacım var lütfen!!!!
fishgirl2009-07-01 13:43:44
kuyrukta renk kaybı
Hayır kuyrukta incelme yok.
kuyrukta renk kaybı
30*35*20 akvaryum ölçülerim
kuyrukta renk kaybı
İmzamda yazıyor akvaryum ölçülerim.Tane yemlerden kullanıyorum.Balığım gayet sağlıklı görünüyor.Oldukça hareketli ve solungaç ya da pullarında hiçbir sorun yok.Yemlere karşı ilgisi oldukça fazla.Tek sorun kuyruktaki renk kaybı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.