ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dermanmutlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2009 23:01
Son Ziyaret:
19 Nisan 2009 02:03
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Derman Mutlu
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1980
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Derman Mutlu

SON 2 MESAJI

Tetrazonda uyum sorunu
Benim akvaryumum 65-35-25 cm ebatlarında. İçerisinde bitki yok yalnızca büyükçe bir ağaç kökü var. 9 adet Tetrazon (tiger barb/ barbus tetrazona) besliyorum. Malesef alalı iki ay olmasına rağmen hala uyumlu bir sürü olamadılar. Sık sık kavga ediyorlar.

Isı 24 derecede sabit. Küçük boy süngerli iç filtre kullanıyorum.

Arada bir akvaryumun farklı bölgelerinde ayrı ayrı sabit duruyorlar. Bazıları ise uzun süre başaşağı pozisyonda asılı kalıyor. Ayrıca çok ürkekler. Yalnızca yemlerken veya biri yaklaştığında kaçarken hep birlikte hareket ediyorlar. Bu yüzden huzursuz olduklarını düşünüyorum. 

Bunun yanında ışıktan devamlı surette kaçma alışkanlıkları var. Bunu bir türlü önleyemedim. Bu yüzden akvaryum aydınlatması neredeyse hiç kullanmıyorum. Çok düşük güçte bir gece lambası ampülüyle değiştirdim ama ondan bile hiç hoşlanmadılar, bu yüzden onu da nadiren yakıyorum.

Tam olarak ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Balık sayısını artırmak bir çözüm olur mu acaba? Yoksa içinde bulundukları akvaryum mu küçük geldi ve daha geniş bir alana mı ihtiyaçları var? Daha fazla saklanma yeri yaratacak bitki veya başka dekorlar çözüm olabilir mi? Ya da başka bir tür balık sürüsü eklemek yardımcı olur mu? Deneyimi olan arkadaşların öneri ve fikirlerini bekliyorum. Teşekkür ederim.
Mantar ve tuz
Tuzu akvaryumda dikkatli kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle balığın türünün tuz kullanımına uygun olup olmadığını araştırmak gerekiyor. Mümkünse ana tanka tuz atmak yerine tavsiye edilen oranlardaki tuzlu suda bir iki saatlik banyo yaptırmak daha uygun olur sanırım. Tuzu tolere edemeyecek türleri uzun süre tuzlu suda bekletmek ciddi tahribata yol açıyor. Malesef bu konuda kötü bir tecrübe yaşadım. Ayrıca tuzlu sudan tatlı suya hemen geçiş yapmak da uygun değil kademeli olarak balığın adaptasyonunu sağlamak gerekli.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.