Tetrazonda uyum sorunu


dermanmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2
dermanmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2009 03:47
Benim akvaryumum 65-35-25 cm ebatlarında. İçerisinde bitki yok yalnızca büyükçe bir ağaç kökü var. 9 adet Tetrazon (tiger barb/ barbus tetrazona) besliyorum. Malesef alalı iki ay olmasına rağmen hala uyumlu bir sürü olamadılar. Sık sık kavga ediyorlar.

Isı 24 derecede sabit. Küçük boy süngerli iç filtre kullanıyorum.

Arada bir akvaryumun farklı bölgelerinde ayrı ayrı sabit duruyorlar. Bazıları ise uzun süre başaşağı pozisyonda asılı kalıyor. Ayrıca çok ürkekler. Yalnızca yemlerken veya biri yaklaştığında kaçarken hep birlikte hareket ediyorlar. Bu yüzden huzursuz olduklarını düşünüyorum. 

Bunun yanında ışıktan devamlı surette kaçma alışkanlıkları var. Bunu bir türlü önleyemedim. Bu yüzden akvaryum aydınlatması neredeyse hiç kullanmıyorum. Çok düşük güçte bir gece lambası ampülüyle değiştirdim ama ondan bile hiç hoşlanmadılar, bu yüzden onu da nadiren yakıyorum.

Tam olarak ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Balık sayısını artırmak bir çözüm olur mu acaba? Yoksa içinde bulundukları akvaryum mu küçük geldi ve daha geniş bir alana mı ihtiyaçları var? Daha fazla saklanma yeri yaratacak bitki veya başka dekorlar çözüm olabilir mi? Ya da başka bir tür balık sürüsü eklemek yardımcı olur mu? Deneyimi olan arkadaşların öneri ve fikirlerini bekliyorum. Teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kenan1111Çevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 477
Kenan1111Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2009 10:38
9 adet  55litrede küçük geleceğini sanmıyorum balık sayısını aşırıya kaçmamak suretiyle arttırmak bir çözüm olabilir bi de dekoru arttırabilirsiniz tetrazonlar akıntılı suları severler bu yüzden iç filtrenizi kapatmamanızı tavsiye ederim genellikle sesten dolayı çoğu arkadaşımız iç filtrelerini kapatıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

casperÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 220
casperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2009 10:46
Çok uzun süre tetrazon besledim ve benim favori türlerimden biridir bu boyutlarda bir akvaryumda onları pek mutlu edemezsiniz hızlı ve iyi yüzücülerdir akıntıyı severler ama bu aşırı akıntı olmalı demek değildir.Baş aşağı pozizyonda uyur ve dinlenirler grupların bölünmesi normal bir süreçtir bende 15 adet vardı ve zaman zaman bölünmeler yaşanırdı.Akvaryumda onları hareket etmeye ve uyum göstermeye tetikleyecek bir başka tür olur ise kendilerini çok daha rahat hissediyorlar ben bu sorunu siyah tetralar ile çözmüştüm.Fakat yenilemekte fayda görüyorum en azından 80-120 lt arası bir akvaryumda çok daha rahat ve doğal olacaklardır.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir