ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alicanengin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2008 17:44
Son Ziyaret:
09 Aralık 2012 19:43
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alican Engin
Doğum Tarihi:
31 Ekim 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alican Engin
DenGesiz_BasisT

SON 10 MESAJI

Lepistes ...
[QUOTE=dekremer]Lepistes balıkları 28 günden önce doğurmazlar. Isı arttırma sistemini uygulayanlar bu sürenin altına inmeyi zaman zaman başarabiliyor. Ama gelişimini tam olarak tamamlamasına izin vermediğimiz bu garibanlara eziyet etmekten başka bir şey değildir bu. 28 günlük devir hızı illa saat gibi doğuracak anlamına gelmez. Su ve ısı şartları bu süreyi 40 güne kadar çıkabilir. Size tavsiyem yavruluk kullanmayın. Tankınızı bitkilendirmeyi deneyin. Üzerimize düşen balıklarımıza doğal ortamlarına yakın tanklar hazırlayabilmektir. Hobicilikten kasıt budur... :) Sağlıklı balıklar arkadaşım...[/QUOTE]

Gün konusunda bir sıkıntı var gibi çünkü ben üretimhanemde ortalama 18-23 gün arasında yavruları alıyordum ve sadece damızlık yetiştiriyodum formları sağlam balıklar elde ettim hep. 
Lepistes Balıkları Beta Yemi
Balığın damak tadına uygunsa ve sevdirebilirsen balık ne verirsen yer bunun içinde gün içinde azar azar sıklıkla yemleme yapmalısın böylece balıkların yem yemekten zevk alıcaktır ayrıca formlarıda sağlam olacaktır. 
Beyaz moli ile dalmaçyalı moli çiftleşir mi?
Ben geçmişte bu tür sorular üzerine uyanan merakım için araştırmalar ve birebir denemeler yaptığımda akvaryumda yanlız bırakıldığında lepistes ve kılıç balığının çiftleşmelerine tanık oldum. :) 
Moli moliler arasında sorun çıkartmaz. Hatta akvaryum karışık ise velifera ve moli çiftleşmeleri gözlenebilir geçmişte benim ay veliferalarım vardı. Ve muhteşem görüntüye sahip olmuşlardı. 
Kuyrugu yenen lepistes sorsusu :)
Bir kapta akvaryumdan aldığınız suya Biyo Mikofish Süspansiyon ilave ederek sorunlu balığınızı orada banyo yaptırabilirsiniz ve sonrasında akvaryumunuza bir miktar tuz ekleyip ilaçlı suyuda ilave edebilirsiniz. Biyo Mikofish Süspansiyonu ben hemen hemen her hastalıkta denedim ve en kötüsünde bile en fazla 3 günde sonuç aldğımı biliyorum. 
Yavru Lepistesler Bir Birlerini Öldürüyorlar.
Şanşınlık duyulacak bir konu açıkçası. Yıllarımı verdim ve en son yaklaşık 15000 lepistesim vardı ama saldırı gibi bir durumla karşılaşmadım. Sizin balıklarınızdaki sorun ölüm gerçekleştikten sonra diğer balıklar tarafından yenmiş olabilir. Gözlemlerinizi dikkatli yapmanız daha iyi sonuç verecektir. 
LEPİSTES HAKKINDA SORULARIM
Yavruluğu sadece yeriniz olmadığında yavru baıkları aynı tank içerisinde anaç balıklarla birlikte beslemek için kullanmak en mantıklı harekettir aslında. Balık dar alanda stres yapar ve korkuyla birlikte doğum gerçekleştirmeden ölebilir bunun için canlı doğuran akvaryumlarında bolca saklanılabilecek yer olması gerekiyor. Yavruları sonrasında gördükçe toplayıp bir müddet yavrulukta beslemek kayıbı daha da azaltmaktadır. 
Sarı Molim takla atıyor...
Balığınızda yüksel ihtimalle iç parazit var ve aşırı ilerlemiş durumda gibi zamanında canlı doğuran beslerken çok karşılaşmıştım ve takla atmasının ilk evresi sürtünmeyle başlıyor. 
Merhabalar
Merhabalar;
Tüm Türkiye çapında yerli balık üretimi, canlı bitki satışı, her türlü akvaryum balığı ve canlısı, kedi, köpek ve sürüngenler olarak A’dan Z’ye canlı satışımız bulunmaktadır. 
Öncelikli olarak siz değerli müşterilerimizi kendimize dost bilir ziyaretimize bekleriz..
Amacımız öncelikli olarak dost kazanıp insan ilişkilerini güçlendirip sizlerin amaçları ve ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş sağlamaktır.
Satışlarımız en uygun fiyat garantisi altında ve toptan olarak yapılmaktadır.
Yerimiz İstanbul Avrupa yakasında olup siz değerli dostlarımız ve meslektaşlarımızın ziyaretlerini beklemekteyiz..
Alican ENGİN
0531 557 04 48
a.engin@tobaucaakvaryum.com
TOBAUÇA AKVARYUM - Telsiz Mah. 89 Sok. No:12 Zeytinburnu / İST

akvaryum alacağım,sağlam mı sizce?
Hocam açıkçası benim hoşuma gitmedi daha dekoratif bişey düşünülebilir. bu tamamen sıradan acemi yapımı gibi duruyo.
Kobalt cichlid Kur
Büyük ihtimalle erkek çiftleşmek istiyodur kovalaması ondandır fakat dişiler tam hazır değilse bundan kaynaklanıyodur. Büyük ihtimalle kavga değildir çünkü kavga olsa çoktan yara bere açardı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.