ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Denges
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]8433,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2008 15:16
Son Ziyaret:
12 Ekim 2020 20:38
Toplam Mesaj:
399 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz KOÇAK
Doğum Tarihi:
31 Mayıs 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Üniversite Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



400 lt acei,sarı prenses,demasoni..
// 30 lt bitkili sakura karides,cüce vatoz... 10 tank ile karides hobihanesi.

SON 10 MESAJI

Karides Diyarı'm.. ( Neocaridina , Tiger , Tw-bee , Sulawesi.. )

Arkadaşlar çok uzun bir arada sonra tekrardan merhaba ! Uzun zamandır hobiyi bırakmak zorunda kalmıştım, şimdi yavaş yavaş geri dönüyorum. Yaklaşık 40 litrelik bir tank kurdum yeniden bitkili ve karidese geri dönüş yapmayı düşünüyorum. Bir süredir de tankımda Beta bakıyorum. Konuyu yeniden canlandırmak istedim çok faydalı bir başlık olduğunu düşünüyorum yeni arkadaşlar bu konuyu inceleyerek bolca yardım alabilirler. Yine sorularınız olursa yanıtlayabilirim. Yakın zamanda yeni tankımla yeni paylaşımlarla aranıza dönmeyi umuyorum.

Alakasız olabilir ancak konuyu bu güzellikle canlandırmak istedim, çok arayarak bulduğum ve çok beğendiğim balığım Full White Beta'm. [:)]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=BlpwCiJNC_o[/VID]
Betanın tetralarla sorunu.
Arkadaşlar 50 litre akvaryumum güzel bitkili ve saklanma yerleriyle mevcut. Şimdilik beta,hayalet ve kırmızı burun tetralar var ancak iyi beslemeye başladığımdan beri tetralar betanın kuyruğunu didikliyorlar. Betada arkalara gitme veya saklanma hiç yok sürekli tetraların yanında geziyor. Şimdilik ayırdım betayı ancak bu sorunu çözmem mümkünmüdür düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi dinlemek isterim.
POSO ORANGE RABBİT SNAİL
Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler. Koyu renkli,az bitkili,bol kayalı ve yosunlu ortamlar kurmamız gerekiyor gibi gözüküyor.
Karides Dünya'm(1.Snf Sakura - Sarı Ateş Neon - Mavi İnci - T.Sakura)
Çok güzel karidesler ve fotoğraflar,tebrik ederim Selahattin. 
Karides Diyarı'm.. ( Neocaridina , Tiger , Tw-bee , Sulawesi.. )
Kardinal , Blue Shadow Panda ve Snow White ile paylaşımlara devam edelim. 






Karides Diyarı'm.. ( Neocaridina , Tiger , Tw-bee , Sulawesi.. )
Engin abi salyangoz sulawesi rabbitlerinden değil. Akvaryumda kendiliğinden oluştu. İlk resimde telin içindeki de çürümüş bi starr moss. Diyorum ya sakuraların tankı biraz çöplük oldu şu sıralar. 
Karides Diyarı'm.. ( Neocaridina , Tiger , Tw-bee , Sulawesi.. )
Sakuralarımı fotoğraflayıp paylaşma konusunda uzun bir süre tembellik ettikten sonra özellikle Selahattin Söylemez'in ısrarları üzerine bugün fotoğraflarını çektim.   

Sakuraların tankını biraz boşlamıştım son zamanlarda ancak üretime aynı hız ve ciddiyetle devam ediyordum. Ama akvaryumun dizaynı çok kötü durumda,ön taraflar bitki vs doldu camlar yosunlandı ve fotoğraf çekmekte zorlanıyorum birde ışık patlayınca üzerine sarı ışık takınca iyice bırakmıştım o tankı fotoğraflama işini. Yakın zamanda yeniden düzene sokarım sakuraların tankını. 

İşte Painted Red Grade Sakuralarımdan bir kaç fotoğraf ;







Bunlarda kendiliğinden türeyen salyangozlarım ;








Yarışma Hediyeleri Son Sayfa'da Güncel.
Ödüller bugün adresime ulaşmış. Emeği geçen herkese teşekkürler. Eve gittiğim zaman fotoğraflarını çekip paylaşacağım.
Kiraz Sakura 1.Sınıf Sakura Bilmecesi
[QUOTE=emre5334]Konu biraz amacından saptı galiba burda karides cinslerinden çok yanlış isimle satılan karideslerden bahsetmek istemiştim. 
Dikkat çekmek istediğim diğer bi hususta bütün ıslah türler özüne dönme eğiliminde olduğu için her yavru anaçlarına benzicek diye bir şey söyleyemeyiz onun genini taşır ancak atıyorum her 1. Sınıf sakura yavrusu 1. Sınıf sakura çıkmaz sakura olarak çıkar belkide sıkıntı burdan kaynaklanıyordur bilmeyen bi hobici bu farkı anlamayabilir ve yavrulardan ayrım yapmadan sattıgı için piyasa bu hale gelmiş olabilir. 
[/QUOTE]

Emre Bey haklısınız. 1. sınıf sakura yavrularının hepsi hiçbir zaman anaçlarla aynı kalitede çıkmaz. Bu durumda işte işin içine ıslah giriyor. Örneğin bana soruyorlar yav bu sakuraları napıyorsun sakura dediğin beyaz inci,kiraz karides gibi ürer neden satmıyorsun,max 20 adet satıyorsun sonra nasıl bitiyorlar üretemiyormusun? vs vs şeklinde sorularla çok karşılaşıyorum. Hatta istediği zaman elimde yok dediğimde bana kırılanlar bile oluyor.   Ama ben ıslah yapıyorum ki elimdeki bütün sakuralar resimdeki kalitelerde olsunlar. Sakura tankımın yanında bir adet 12 litrelik küp tank mevcut. Her hafta sakuraları inceliyorum ve gözüme çarpan,formu anaçlar gibi olmayan yavruları ve her türlü sakurayı ana tanktan çıkartıp 12 litrelik tanka koyuyorum ki gen havuzunu bozmasınlar. Oradan da akvaryumcuma götürüyorum yem karşılığı takas yapıyoruz. Bu sayede elimdeki bütün sakuralar yüksek kalitede kalmış oluyor ve formu kötü olanları ana tankta tutmazsak sonraki nesillerde yüksek kalite sakura yavrularının çıkma oranını arttırmış oluyoruz.
 

[QUOTE=prisonbreak]Konu uygulanan üretim yöntemi gibi bilgiden ziyade karides şovuna dönüşmüş. Benim karidesim seninkini yener.[/QUOTE]

Nasıl bir bilgi istiyorsunuz? Dediğinizle konunun ne alakası var? Emre Bey çok güzel ve yerinde bir konu açmış bizde güzel bir şekilde resimli örneklerle de destekleyerek konuyu devam ettiriyoruz,bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Kimse karidesleriyle şov yapmıyor bu tarz şovlar için zaten tanıtım bölümleri mevcut forumda ve benim zaten orada konum mevcut göstermek istediğim gurur duyduğum karideslerimi orada paylaşıyorum.   Konu amacına uygun ilerliyor tartışma yaratacak mesajlar yazmayalım.


Kiraz Sakura 1.Sınıf Sakura Bilmecesi
[QUOTE=emre5334]Tebrik ederim gerçek 1.sınıf bunlardır bi piyasada satılanlara bakın birde bunlara anlatmak istedigim bu şimdi siz bunları satarken ne diye satıcaksınız haklı olarak piyasadakilerle aynı kefeye koymak istemiceksiniz ve farklı bi isimle koyucaksınız ya da sizden alan biri bunu yapıcak ve 1. Sınıf sakura olucak x karides bu böyle böyle gidicek biz karides üreticileri bunun önüne geçemezsek bu işin sonu iyi gözükmüyor. [/QUOTE]

Ben painted fire red sakura şeklinde isimlendiriyorum kendiminkileri. Dediğiniz gibi birinci sınıf sakura demek istemiyorum çünkü fazla genel bir kavram oldu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.