ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
canantas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Eylül 2008 00:26
Son Ziyaret:
09 Ocak 2012 01:08
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
CANAN TAŞ
Doğum Tarihi:
18 Ekim 1975
Yaş:
48
İl:
Tekirdag
Meslek:
Elektrik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Canan Taş

SON 10 MESAJI

Dip Çekiminden Kurtulun
Emişi sünger tarafından yaptığı için borulara kum girme ihtimali yoktur. Emiş borulardan olsaydı dediğiniz doğru olurdu.
Electric blue jack dempsey(sonunda ebjd yavruları)
Maalesef henüz yavru alamadım. Eş tutanları 250 litrelik bir tankta ylanız bıraktım ve bir kayanın arkasında da açık renk bir tabak (ters çevirip) bıraktım. Diğer 4 taneyi ayırıdıktan sonra kalan 2 balık yaklaşmadım birbirine. Halbuki diğerleri var iken sürekli birlikte idiler.
Bir anlam veremedim açıkcası.
Cihat yardımcı olabilir belki?
Deprem ve Akvaryum Güvenliği
Merhaba Arkadaşlar,
Deprem sırasındaki gözlemlerimi ve de çözüm önerilerimi paylaşmak istiyorum.

3 adet akvaryumum var. 1 tane sump lı (550lt), 2 tane de dış filtreli (180 ve 250 litre).
Sarsıntı sırasında sump lı olan akvaryumun sumpından bayağı su dışarı taşmış, ve hatta priz grubunun da içine girip kaçak akım sigortasını açtırmış. Diğer yandan akvaryumdan fazla su taşmamış çünkü su seviyesi kayıt ve kuşakların altında olup akvaryum üzerindeki kapak su seviyesini gizliyor. Böylece hem taşmamış oldu, hem de görüntü kötü gözükmedi.

Filtreli olanlarda da su seviyesi kayıt ve kuşakların altında idi, kapaklar aynı şekilde su seviyesini gizliyordu dolayısı ile onlarda da taşma olmadı.

Kısaca, sump da meydana gelen taşma dışında başka bir taşma durumu mevcut değildi. Sump daki taşmayı engellemenin yolu da var aslında, son gözde bulunan pompanın olduğu kısıma yapılan taşırmanın seviyesini biraz düşürerek sump ın su seviyesini azaltmış oluruz, bu sayede de taşmanın önüne geçmiş oluruz. Elbette priz grubunu yüksek bir yere sabitlemek gerekiyor.

Akvaryumu ya da sehpa yı herhangi bir yere sabitlememiz, akvaryumun kırılma-patlama ya da devrilme ihtimalini kesinlikle arttıracaktır. Sallanmasına müsaade etmeliyiz. Bu mantığı boğaz köprülerindeki statik yapı ile benzetebiliriz. Tamamı ile rijid bir yapı yaparsak ve esnemesine müsaade etmezsek, sabitlediğimiz noktalara çok fazla stres uygulanacaktır ki bu da o noktalarının dayanımının azalmasına ve sonuçta kırılmasına sebep olacaktır. Esneme sayesinde maruz kalınan stres, tüm yüzeye yayılabiliyor bu sayede dayanım daha yüksek oluyor.

Umarım faydalı olabilmişimdir.
Electric blue jack dempsey(sonunda ebjd yavruları)
Merhaba Cihat,
Canan Ben, Çorlu dan. Hatırlarsan yaklaşık 3-4 ay önce senden 6 adet EBJD almıştım.

Kısa bilgi geçeyim, balıkların en büyüğü şu an 14 cm i buldu ve sanırım eşini de buldu :).
Şu an 1 erkek 1 dişi eş tutumuş durumda. Bir iki sorum olacaktı...

İlk sorum, 6 adet EBJD bugüne kadar 240 litre akvaryumdalar. Eş tutan balıklar dışında kalan 3 tanesi sürekli akvaryumun üst yüzeyine yakınlar, eş tutan erkekten uzak duruyorlar. Kalan 1 tanesi de akvaryumun yan camında yukarı-aşağı gidip geliyor ve rengini de oldukça karartmış durumda (sanki akvaryumdan çıkmak gibi bir niyeti var). Balıkların hiçbirinin vücudunda bir yaralanma vesaire yok.
Bu dört EBJD içinden bir tanesinin de dişi olma ihtimali yüksek gözüküyor.
Sorum şu: Kalan 4 adet EBJD yi bu akvaryumdan ayırmam %100 şart mı? (Bu durumda evde üçüncü akvaryumu kurmak durumunda kalacağım, hanımı ikna turlarına başlamam lazım).

Diğer sorum, mevcut akvaryuma küp koymadım henüz. Bu sabah gördüm ki dişi EBJD kuytu bir köşeyi kapmış ve kumları ağzıyla taşıyor, çukur yapmaya başlamış. Küp mü alsam yoksa mevcut durumu mu korumalıyım?

Bir de şunu belirtmek istiyorum, EBJD de cinsiyet ayırımı çok zor. Bugüne kadar boyca biraz daha ufak, anal yüzgeçi ovale yakın olan ve vücudunda daha az siyah leke ve benekleri olan dişidir diye düşündüm ama şimdiki eş tutmuş dişinin bu tanımla uzaktan yakından alakası yok.

Bu arada akvaryumda biraz yosun oluşmaya başlamıştı (camlarda) ve diğer akvaryumdan bir adet leopar vatozu (10 cm civatında boy var) EBJD lerin yanına koydum. Eş tutanlar için bir tehdit oluşturur mu?

Yardımların için şimdiden teşekkür ederim!
540 lt...
Kütüğünüzün alt kısımlarına moss ya da richhia sardırıp üstteki kollarını boş bırakırsanız çok hoş bir görüntü elde edebilirsiniz bence.
Bitkili Lepistes ve Karışık Tetra...
Tabanda moss var, misina ipi ile taşlara sardım ve tutturdum. Birkaç hafta sonra muhteşem bir zemin olmasını bekliyorum.

Bitkili Lepistes ve Karışık Tetra...
Merhaba Arkadaşlar,
Biraz değişiklik ve ilaveler oldu. Bu hali için de yorumlarınızı bekliyorum...





















Bitkili Lepistes ve Karışık Tetra...
Arka plan için bulabilirsem saz düşünüyorum. Aslında elimde yetecek miktarda yeşil ve kahverengi crypto da var, onları da kullanabilirim.
Canlı türü fazla gibi, evet. 250 litrelik tankı bozup (chiclid için) içindekileri bu yeni tanka aldığımda kalabalık gözüktü... Ama hiçbirini de vermeye gönlüm razı değil açıkcası :)
İnşallah dediğiniz gibi ileride daha da güzel olacak, teşekkürler...
canantas2009-12-14 00:50:50
Bitkili Lepistes ve Karışık Tetra...
Yorum ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...
Bitkili Lepistes ve Karışık Tetra...
Uyarı için Teşekkürler Tolga Bey,
Düzeltiyorum...
Sanırım şimdi tamam oldu.
canantas2009-12-13 02:02:05

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.