ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Armağan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Nisan 2008 21:29
Son Ziyaret:
17 Nisan 2011 22:52
Toplam Mesaj:
378 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ARMAĞAN BALABAN
Doğum Tarihi:
20 Ağustos 1991
Yaş:
32
İl:
Kastamonu
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100*50*65 Bitkili

SON 10 MESAJI

180x70x60 h, hayırlısıyla moba...
Doğan abi balıklar çok güzel gözüküyor bolyavrular ve sağlıklı büyütmen dileğiyle hayırlı olsun balıkların...
yeni akvaryum
İnşallah size yardımcı olur.Saygılarımla
 
Adım Adım Akvaryum Kurulumu

1-Boş akvaryumunuzu ve dekorlarınızı (kum, kaya, kabuklar vb.) iyice yıkayınız. Yıkarken sabun, deterjan  gibi kimyasallar kullanmayınız. Kumunuzu tüm tortusu gidene kadar iyice yıkayınız.

2-Dış filtre kullanacaksanız, filtre malzemelerini iyice yıkadıktan sonra su akış yönünden başlayarak sırasıyla; seramik borucuklar, elyaf ve substrat koyarak kurunuz. Aktif karbonu ilk kurulumda kullanıp daha sonra çektiklerini kusmaması için 1 hafta sonra filtreden çıkartınız. İç filtre kullanacaksanız süngeri ve filtreyi yıkadıktan sonra filtreyi kurunuz ve akvaryuma yerleştiriniz.

3-Isıtıcının kullanma kılavuzunda yazdığı gibi yerleştirilmesine dikkat gösteriniz, ısıtıcının hangi su seviyesinde durduğu önemlidir. Büyük balık çarpması, kaya düşmesi gibi kazalara uğramayacak ve iyi akıntı alan bir yere yerleştiriniz.

4-Dekoru koyup filtre ve ısıtıcıyı yerleştirdikten sonra suyu doldurunuz. Damacana su kullanmanıza gerek yoktur 6. maddede anlatılan gerekli işlemler sonrası musluk suyu ile akvaryum kurulabilir.

5-Suyu koyduktan sonra varsa iç filtrenizin fişini takıp çalıştırınız. Dış filtreyi çalıştırmak için fişi takmadan önce varsa pompasını kullanarak yoksa da akvaryuma su veriş borusunun içindeki havayı ağzınızla çekerek filtrenin içine su dolmasını sağlayınız, su dolumu durduktan sonra fişini takınız. Filtre çalıştıktan sonra ısıtıcının da fişini takınız.  

6-Suyumuzu  pis bir dereden değil klorlanan musluktan dolduruğunuz için dezenfekte edip ilaç atmanıza gerek yoktur. Kloru gidermek ve ağır metalleri bağlamak için akvaryuma bir su düzenleycisi (Aqua Safe, Aquatan vb.) ekleyip 24 saat geçmesini bekleyiniz. Ardından bakteri oluşumunu hızlandırmak için minik bir yem parçası atıp, bakteri kültürü (Bactozym, Cycle vb.) ekleyip 48 saat bekleyiniz. Artık yavaş yavaş canlı eklemelerine başlayabilirsiniz.

Canlı Seçimi

5 cm civarı balıklar için 1 cm / 1 litre kuralı geçerlidir. Örneğin 80 litre bir akvaryumunuz varsa 5 cmlik balıklardan 80/5=16 adet bakabilirsiniz. Balık seçerken balığın; hareketli, yeme ilgili, derisinin temiz ve yüzgeçlerinin tam olduğunu gözlemleyiniz. Beslemeyi düşündüğünüz balıkların birbiriyle, akvaryum boyuyla ve akvaryumdaki su şartlarıyla uyumlu olduğunu akvaryumcunuzdan sorunuz. Akvaryumunuza farklı farklı pek çok tür koymak yerine aynı türden fazla sayıda balık koymayı tercih ediniz. Tecrübeniz yoksa Lepistes, Plati gibi canlı doğuranlarla başlamaktan kaçınınız, bu türler kolay üreyebilen ve uygun fiyatlı balıklar olmalarına karşın, kolay hastalanabilen ve zor tedavi edilen balıklardır. Kolay üreyebilen, bitki yemeyen, nispeten barışçıl ve dayanıklı olan üstelik de küçük boyu sayesinde çok büyük akvaryumlar gerektirmeyen Kribensis, nispeten iyi bir başlangıç balığıdır.

Bitki alırken başlangıçta; Anubias, Echinodorus ve Cryptocoryne cinsleri gibi, geniş yapraklı az ışığa ve bakıma uyum sağlayabilen bitkiler seçiniz. Yaprakları tel gibi olan, kırmızı olan bitkiler ve taban bitkileri genellikle yüksek ışık ve yumuşak su şartları isterler. Başlarda bu tip bitkileri almaktan kaçınınız. Gövdeli bitkiler (gövdesinden kök salan ve yapraklarını gövdeden çıkaran bitkiler) besinlerini genellikle sudan, çiçekli bitkiler (yapraklarını kumun altındaki kök bölgesinden çıkaran bitkiler) ise besinlerini genellikle tabandan alırlar. Bitki gübrelerini (sıvı veya taban gübreleri) bitkinizin çeşitlerine göre alınız.

 Akvaryum Bakımı

Yemlemeyi günde 2 kez, balıkların 2 dakikada atılan yemin tamamını tüketebileceği kadar yapınız. Canlı yükü normal olan bir akvaryumda haftada bir 1/3 lük su değişim yeterli olacaktır. Değiştireceğiniz suyu akvaryumdan bir hortum vasıtası ile vakumlayarak almanız daha pratiktir, suyu çekerken dipteki kaba pislikleri de alabilirsiniz. Yöntemi bilmiyorsanız akvaryumcunuzdan göstermesini isteyiniz. Biyolojik dengeyi bozmamak için akvaryum suyunuzun 1/3’ünden fazlasını bir kerede değiştirmeyiniz. Ekleyeceğiniz suyu 1 gün havalandırarak dinlendiriniz veya suyu eklemeden 1 saat önce ekleyeceğiniz suya su düzenleyicisi atınız. Haftada bir camları içten ve dıştan temizleyiniz. Filtre temizliğini ise iki ayda bir yapınız.

Yapılmaması Gerekenler ve Yanlış Bilinenler

Akvaryumun tamamını boşaltıp kumu tamamen yıkayıp tekrar kurulum yapmak oldukça hatalı bir yaklaşımdır. Akvaryumda kurulan biyolojiyi alt üst eder ve döngünün yeniden başlamasına neden olur. Bu sürede azot döngüsü oldukça yavaşlar ve balıkların sindirim sonucu suya bıraktığı zehirli amonyak onların zehirlenmesine neden olur.

Bitkili bir akvaryuma tuz atmayınız. Tuz; tatlı su bitkileri için öldürücüdür, bitkili akvaryumlarda bakılan tropik balıklar için ise rahatsız edicidir.

Balıklar bizim gibi sıcakkanlı canlılar değildirler. Soğukkanlı canlılar açlığa sıcakkanlılardan çok daha dayanıklıdırlar. Balıklar için fazla yem az yemden çok daha tehlikelidir. Balıkların doyma hissi vardır, çatlayarak ölmezler ancak yenmeyen artık yemler ve sindirim sonucu atılan fazla amonyak suyu bozar ve balıkların ölümüne neden olur. Siz akvaryumun yanındayken balıklar gelip yem istediğinide fazladan yem atmayınız.

Filtrenizdeki elyaf haricindeki; substrat, sünger ve borucukları musluk suyunda değil akvaryum suyunda çalkalayıp tekrar yerine koyunuz. Elyafı musluk suyunda yıkayabilirsiniz. Sünger ve substrat gibi bakteri tutucuların musluk suyunda yıkanması tuttukları bakterilerin ölümüne neden olacaktır.

Akvaryuma mavi ilaç atmayınız. Nasıl siz hasta değilken antibiyotik içmiyorsanız balıklar da hasta değilken ilaca gereksinim duymazlar.

Atılan ilaçlar akvaryum biyolojisini bozacağından ilaçlanacak hasta balığı, akvaryum suyundan dolduracağınız minik bir karantina tankına alarak tedavi ediniz. Ana akvaryumunuza ilaç atmayınız.

Çöpçü balıkları sanıldığı gibi balık pisliği yemezler. Onlar; sosyal yaşamları olan, en az 6’lı gruplar halinde yumuşak sularda bakılmaları ve ayrıca dip yemi ile beslenmeleri gereken kedibalıklarıdır.

Bilinenin aksine küçük akvaryumların bakımı büyüklerden daha zordur. Küçük akvaryumda su değerleri daha çabuk değişir, biyolojik sistem daha kolay bozulabilir. Küçük akvaryumun avantajları evde daha az yer kaplaması, daha az masraf ile kurulabilmesi ve su değişiminde daha az su taşınacak olmasıdır. Sağlıklı bir biyolojik sistem kurmanın daha kolay, görüntüsün daha hoş olacağı ve size daha çok canlı çeşidi bakma şansı sunacağı için şartlarınıza uygun olan en büyük akvaryumu almanızı öneririz.

Akvaryum hobisi, ne küçümsenecek kadar basit ne de büyütülecek kadar zor bir hobidir. Doğanın yasalarını ve güzelliğini sizi şaşırtarak ve keyiflendirerek bir köşeden izlemenizi sağlar. İyi hobiler...

 

Armağan2010-10-14 14:09:02
Gökkuşağı-Zebra
Resim eklerseniz balıklarınızın; size daha iyi yardımcı oluruz.Saygılarımla Armağan2010-10-13 00:23:15
160x60x60 YENİ AKVARYUMUM
Akvaryumunuz çok hoş duruyor, arka fonda akvaryuma derinlik katmış başarılı bir akvaryum olmuş.Saygılarımla
200*55*40 için kalınlık

http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/akvaryumyapim.asp

Buradan ölçüleri yazıp kontrol edebilirsiz.Saygılarımla Armağan2010-10-10 19:34:45
Yeni Discuslarım
Discusların yeni resmini eklede bakalım emir.Saygılarımla
Tropheuslarım ve Akvaryumum Yeni resimler syf. 4de
Kardeşim balıklar büyümeye başladı ama memleketteyim oyüzden resim ekleyemiyorum.Saygılarımla
450lt. tür tavsiyesi
Bence Tropheus besleyin akvaryum unuzun ebatları çok güzel.Saygılarımla
Arkadan Sumptaki Leptosoma Albino Kitumba&Duboisi
Kardeşim akvaryum güzel biraz kaya ve arka manzara süper olur leptosomalarla , duboisiler aynı akvaryumda olmaz diye biliyorum tropheuslar bitkisel, leptosomalar proteinsel besleniyorlar.Saygılarımla..
Tropheuslarım ve Akvaryumum Yeni resimler syf. 4de
Yeni bir dekor yaptım ama kayaları biraz büyütmem gerek sanırım.Saygılarımla

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.