ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgur81
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2008 00:11
Son Ziyaret:
27 Ağustos 2014 14:08
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özgür demirezen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Düzce
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür DEMİREZEN

SON 4 MESAJI

Ne yaptıysam su berraklaşmadı:(
Bende yemden kaynaklanıyor zannettim ama aynı oranda yem veriyorum ve akvaryumum hala berrak bir şekilde duruyor. Ayrıca su, hafif sis almış değil kahverengi bi hal almış durumdaydı. Sorun zannedersem kumdan kaynaklanıyordu. İyice yıkadıktan sonra dinlenmiş su ile tekrar doldurdum akvaryumumu ve 5 saat sonra balıklarımı bıraktım. Hem ölümler durdu hem de su berraklaştı. 
Ne yaptıysam su berraklaşmadı:(
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Sanırım sorunu çözdüm. Kumdan kaynaklanan bir bulantıydı benim sorunum. Komple boşaltıp kumunu tekrar yıkadım. Tekrar dinlendirilmiş suyla doldurdum ve uygun derecede balıklarımı naklettim ve şu an hiçbir sorun gözükmüyor ve su çok berrakSmile Tekrar neşem yerine geldi.Bakmaya doyamıyorum ve bakarken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadımSmileBir miktar bitki de var akvaryumumda. Su bulanıkken her gün 4-5 balığımın ölmesi sonucu suyunu komple değiştirmeye karar verdim ve şu an balıklarım sanki daha bir neşeyle yüzüyorlar ya da bana öyle geliyorBig%20smile

Hepinize tekrar teşekkürler.İnşallah bir daha böyle bir sorun ile karşı karşıya kalmam.


Forum kuralları 5.madde:

 Türkçeye önem veriyoruz.

Lütfen,  mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin. 


 Saygılar,


acemi412008-04-17 10:15:18
Ne yaptıysam su berraklaşmadı:(
Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Kumu kullanmadan önce iyice yıkamıştım. Kumun üzerine dinlenmiş suyu boşalttım. Kumdan olabileceği aklıma geldi ama yıkadığım göz önüne alınırsa bulanıklığa neden olmayacağını düşündüm. Kullandığım filtre iç filtre MINJIANG-NSF880. Saatte 1200 litre suyu temizliyormuş. Akvaryumcum özellikle bunu tavsiye etti. Gerçi çalıştığı süre içersinde balıklar biraz zorluk çekiyorlar ama onlar da alıştıSmileArkadaşlar suyu tamamen değiştireyim mi? Gerekli temizliğini yapıp tekrar mı denesem?


Forum kuralları 5.madde:

 Türkçeye önem veriyoruz.

Lütfen,  mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin. 


 Saygılar,

acemi412008-04-17 10:12:50
Ne yaptıysam su berraklaşmadı:(
Merhabalar herkese!
Uzun zamandır sitenizi takip ediyorum ve eski hobimi tekrar canlandırıp bir akvaryum yaptım kendime. 90*40*40 boyutlarındaki akvaryumuma canlı doğruranlar bıraktım. Fakat anlamadığım husus; akvaryumum bir türlü berraklaştıramadım. Su hep bulanık. Dip çekimi yaptım, suyu berraklaştırmak için ilaç aldım, karbon kullandım olmadı. Bende suyun 3/4 ünü boşaltıp üzerine taze su ekledim yine sonuç başarısız. bir kaç arkadaşımız bu hobiden bu yüzden soğuduklarından bahsediyorlar. Aynı sorun bende de başladı. Akvaryumcuma sorduğumda suyun en az 3-4 ay beklemesi gerektiği, bu sürede suda bakterilerin oluşacağı ve suyu netleştireceğini söyledi. Aradan 2,5 hafta geçti akvaryumumu kuralı. Oysaki önceden zevk alarak yaptığım bu hobide böyle bi sorunla karşılaşmamıştım. ayda ya da 2 ayda bir su bulanıyordu ve ben de değiştiriyordum. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.