ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
greenzeytin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2008 10:31
Son Ziyaret:
24 Eylül 2020 21:42
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
HÜSEYİN AKDİL
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1978
Yaş:
46
İl:
Konya
Meslek:
inş.yük.müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


200 x 50 x 50   - high tech cuba - tetra - karides bitkili akvaryum

Bir mum diğer bir muma ateşini vermekle hiç bir şey kaybetmez.

SON 10 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
Öncelikle power led ile tanıştırdığı için Mustafa bey'e ve forumda bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu konu ilk açıldığı günlerde takip etmeye başladım, senelerdir başaramadığım bitkili tankları artık çok kolay kurabiliyorum, size yürekten teşekkür ederim.

Bu günlerde yaklaşık 1 yıldır bir sorunum var, bu konuda da fikrinize ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim.

Power ledler sürekli olarak patlıyor, 6 set halinde, alüminyum bloklu, ısı geçirgen macunlu ve fanlı bir sistemim olmasına rağmen, haftada 3-4 tanesi patlıyor.

Açıkçası bir beden bulamıyorum, sistemim yaklaşık 2 seneliktir, fikirlerinizi alabilir miyim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/45458/190220182055371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/45458/190220182055391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/45458/190220182055411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/45458/190220182055431.jpg[/IMG]
Yeni akvaryum,yeni umut,yeni hayat ;)
Merhabalar, Çok süper bir akvaryum olmuş, tebrik ederim.

Şu anda akvaryumunuzun su değerlerini öğrenebilir miyim ?

tekrar tebrik ederim, çok zevklisiniz...
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]Verim almaniza sevindim. daha bitkiler cok gelisir. yanliz kumun fotosentez yapmasi iyi bir dutum degil. kumdaki algler fotosentez yapiyorlar. tankinizdaki bitki yogunlugu cok az normal bir durum. isik ile gubrelemeyi biraz azaltin. bitkiler gelistikce dogru gubrelemeyle yosuna alan birakmiyacaklardir. ledin isigi cok kuvvetli, bu yuzden yanlis gubreleme yada yeterli sayida hizli buyuyen bitki olmadiginda, bitikiyi gelistirdigi kadar yosunuda yetistirebiliyor. dikkat etmek gerek.

Simdi yakin fotolara baktimda bitkiler govdeden kok atmislar. temel gubrelerinden biri yetersiz geliyor olmali.[/QUOTE]

Mustafa bey, gübrelemeyi tamamen kesmiştim 4 gün önce, ışığıda 2 + 2 + 2 olarak günde toplam 6 saat olarak değiştirmiştim. Ayrıca günlük osmosdan gelen hortumu 40 lt/gün olarak ayarladım, yani günlük %10 taze su geliyor. Oluşan saç yosunlarını da 2-3 günde bir hasat ediyorum.  .

Tespitiniz doğru, gövdeden gelen kökler ile alakalı, muhtemelen temel besinlerinin bir çoğu eksik, birazda gübreleme hususuna çalışmam gerekiyor sanırım.

Işık o kadar güçlü ki , arka fon olarak kullanacağım bitkinin uçları pes pembe oldu ve bitkinin bir kısmı yukarıya  doğru uzayacağına yatay uzamaya başladı, 9 ve 10. fotoğraflarda görülüyor.
greenzeytin2015-03-29 10:45:39
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhaba arkadaşlar. 
power ledleri kullanmaya başlayalı 15 gün oldu. Akvaryumumun güncel fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha önce ilk fotoğrafları yayınlamıştım. 56. sayfada... 15 gündeki gelişimi gözle görülebiliyor. 
15 gün içerisinde yaşadıklarım, power ledlerimden çok memnunum, her gün kesintisiz fotosentez devam etmekte.
Ancak biraz yosun problemim var ! Bu yosun problemimin ışıkların kuvvetinden olması olası, ancak en büyük sorunum sanırım vakitsizlikten dolayı sıvı gübreleri düzensiz vermemden kaynaklanıyor. 
Ayrıca cuba bitkilerini sevimli elma salyangozları çok sevmiş, biraz geç farkettim... farkettiğim zaman hiç bir yaprak kalmamıştı. salyangozları arkadaşıma verdim, kalan dallardan şu anda yeni sürgünler çıkmaya başladı. 
Bu ışıklar bir harika :)) toprağa bile fotosentez yaptırıyor :) 



Mustafa bey ve bu konuda bana yardım eden arkadaşlar size ne kadar teşekkür etsem azdır. Tekrar sağolun...
greenzeytin2015-03-28 17:41:23
Elma Salyangozu Bitki Yermi ?
Bütün cubalarımı yedi, sevimli sümüklü böcükler. Geldikleri gibi gittiler :)
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]Uuuuu o kadar ışık ne öyle. Beni altına koysanız fotosentez yaparım  Güzel olmuş. Artık burda herşey yetişebilir. Ama bu kadar ışıkla yosun yaptırmamak tecrübe ister hatta test kitleriyle su değerlerini takip etmek gerekir. İmzayada 200x50x50 cubayı yapıştırmıssınız. Hayırlı olsun. 200cm de cuba dehşet duracaktır. 
[/QUOTE]

Yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ediyorum :) . Şimdi birazda akvaryum suyunun nasıl olacağına dair araştırma yapmam gerekiyor sanırım. Test kitlerini almıştım, dozaj pompasını da kendim tasarlayıp yapmıştım, uyarınızı dikkate alıp sürekli su ölçümü yapmaya gayret edeceğim.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhaba, arkadaşlar.

En sonunda başardım, power ledleri monte ettim ve çalıştırdım.  Bu konuyu başlatarak ufkumuzu açan Mustafa bey'e çok teşekkür ederim. Tabiki formda sorunlarıma cevap veren arkadaşlara da tek tek teşekkür ederim. 

Akvaryumun ışıklarını yaktıktan 10 dk sonra fotosentez patlaması oldu, gözlerime inanamadım, bu gün mest oldum, işi gücü bıraktım :))   Tekrar teşekkür ederim öyle mutluyum ki anlatamam. 







Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]Yazarak analtması biraz zor olcak. Ledlerin seri bağlanması için bir elektrik hattı ledler üzerinden + - şeklinde ilerlerken bir tanede yandan düz kanal en arkadaki lede bağlancak. Şimdi sorun pcb den pcb ye farklı yolların olması. Bazı pcb lerde kenardaki + - ye bağlarsınız ve çalışır bunun anlamı öteki ucta yandan giden kanalın son ledin dibine bağlantısı olduğudur. Eğer öylerse ikinci pcb bağladığınızda sorun olur. O bağlantı yoluna kesik atmanız gerekir ki bağlantı ikinci pcb ye kesintisiz aktarılsın.


Bazı pcb lerdede bu bağlantı kendinden olmaz. Çalışması için en dipde yan yol ile son led arasına köprü atmanız gerekir.



[/QUOTE]

En sonunda olayı çözdüm. pcb nin birinci ledinin ayağına, sürücünün + kutbunu bağladım 36.ledin  - ayağınada sürücünün - kutbunu bağladım.  iki pcb arasındaki geçişide 18. ledin - kutbu ile 19. ledin + kutbunu birbirine bağladım. en sonunda sistem çalıştı :)  

Herkese çok teşekkür ederim, vakit ayırdığınız için. 
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Tam olarak bilemiyorum, akvaryum ve pcb ler iş yerimde yarın baklama gerekiyor, Ancak şunu söyleyebilirim, 18 lik pcb olunca  ilgimi çeken bir nokta oldu her 6 ledden sonra sonlama ucu var. Yani sanki elimize kesici bir alet alsak 18 lik pcb yi 3 eşit parçaya ayırabilsek 3 tane 6 lık pcb miz olacak mış gibi bir hava var.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İnşallah yarına meseleyi çözebiliriz. Çok sağolun herşey için... 

Hayırlı geceler.
greenzeytin2015-03-08 23:50:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.