ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
donjua
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ekim 2007 00:51
Son Ziyaret:
05 Mart 2008 23:11
Toplam Mesaj:
78 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tolgahan aktekin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Nigde
Meslek:
Hayvansever
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


140 Litre 5 sarı prenses 4 ıceman 1 makrakanta 1 leopar vatoz

SON 10 MESAJI

Filtre
Arkadaşlar yavru akvaryumumda pipo filtre var ama su çok kirleniyor bir adet iç filtre koysam balıklara zararı olurmu?
 
TEŞEKKÜRLER
YAVRU SP
Arkadaşlar hepinize iyi geceler diliyorum.Sorum şu: sabah kalktığımda 25 gündür ağzı dolu olan sarı prensesimin 20 civarında yavru vardı yanında.Çok mutlu oldum ama beni görünce telaşlandı yavrular kaçmaya başladıi.Ama 2 si hariç hepsini ağzına aldı ve hala ağzındamı yedimi bilmiyorum ben yavruları bıraksın diye yem attım ama ağzı doluyken yemleri yedi.Sizce yavrulara bişey olmuşmudur ilk yavru olduğu için kusturmadım kusturayımmı sizce?
 
TEŞEKKÜRLER
 
YAVRU SARI P
Arkadaşlar öncelikle iyi günler diliyorum.Yavrularımı kusturalı yaklaşık 1 ay oldu hatta geçti.Acaba onları ana tanka alsam damızlıklar onları yerlermi.Akvaryumumda sar prenses dışında ıcemanlarım var.
 
TEŞEKKÜRLER
Sarı Prensesler neden saklanıyorlar?
Sayın arkadaşlarım aynı sorun bendede vardı.4 tane iceman aldım.Icemanler suyun üstünde yüzmeyi sevdikleri için sarı prenseslerde şu an üstte onlarla beraber yüzüyorlar inanın hiç saklanmıyorlar.
 
Şiddetle tavsiye ederim.
Mavi Prenses ile Sarı Prenses Eşleşir mi?

Arkadaşlar üzüntüyle söylüyorum ki piyasada orjinal balık bulmak çok zor. Sanırım sebeplerinden biri de sizin bu fikirleriniz. Lütfen aynı ırkları çiftleştirelim. Yazık hayvanların soyunu bozmayın lütfen.

Raven2007-12-30 18:33:44
Vatozun yunuslara saldırması
Bekir bey düşündüğünüz şey doğru bu vatozunuzun aç kalmış olmasıyla ilgili geçici bir durum.Endişelemenize gerek yok Çünkü genelde mağdur olan taraf vatozlardır.
Kolay gelsin
Dış filtre girişi
Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.Benim sorum su olacak dış filtrenin akvaryuma su veren giriş kısmı akvaryumun üstündemi yoksa kuma yakın aşağıdamı olmalı? Benimki yukarıda duruyor ve suyun dibi çok kirleniyor bununla bir ilgisi olabilirmi?
 
Teşekkürler
Demir2007-12-27 16:21:41
7cmlik sarı prenseslerde tüpçük...
Berkant bey öncelikle hayırlı olsun diyorum.Tüpçüğü yanlızca dişiler çıkarır bu yumurtlayacaklarının belirtisidir.Erkeğinde üreme döneminde ağız ve vücudunun bazı yerleri kararır.Buraya kadar her hangibir sorun yok herşey harika.Mavi prensesinizi ise eğer ilk yavrusuysa kusturmamanızı öneririm.Eğer mümkünse başka bir akvaryuma ayırın ve yavrularını salmasını bekleyin.Eğer ilk yavrusu değilse 15. günde keseleri kayboluğunda kusturmanız uygun olacaktır.Eğer keseli çıkarlarsa keseleri kaybolana kadar yem vermeyin.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılar
Balık Azaltmak
Alper bey öncelikle akvaryumunuzun balıklarınız için şu an çok küçük olmadığını düşünüyorum.Öncelikle  balık eksiltmeye başlamanız için cinsiyetlerini bilmeniz gerekir ve sanırım 4- 5 cm yunuslar için çok erken  balıklarınız konusunda biraz sabredin ve balıklarınızı tanıyın.Nasıl olsa sizdeler ilerde tam emin olunca renk ve kafa yapıları oturunca daha güzel balıklarınız kalmış olur bence akvaryumda.Artemianın büyük balıklara zararı olmaz sonuç itibarıyla canlı yem faydası olacaktır.Çok güçlü ışık kaynakları konusundada şunu söyleyebilirim güçlü ışık özellikle yunusları çok strese sokuyor.Renklerini sergilemiyorlar ve stres belirtileri olan siyah benekler çıkıyor.O yüzden çok güçlü ışıklar tavsiye etmiyorum.Bitki konusunda ise genellikle canlı doğuranlarda bitki daha çok kullanılıyor.Cichlidlerin pek anlaştığını düşünmüyorum zaten kumla oynamayı çok sevdiklerinden genellikle söküyorlar bitkileri.Bunun yerine sarı prensesleriniz için bol ve göze hitap eden kayalar yunuslarınız için ise kumlu yüzme alanları bırakırsanız hem balıklarınızın doğal yaşamına daha yakın bir akvaryumunuz olur hemde göz zevkine hitap etmiş olursunuz kanısındayım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Hatam varsa şimdiden özür dilerim.Sağlıklı balıklar yetiştirmeniz dileğiyle.
 
Saygılar
donjua2007-12-22 19:21:15
zebralarım yşaramı bu akvaryumda
Bence çok zor Erdem bey. Balıklara eziyet etmeyin.Bu arada ne iş yapıyorsunuz bende Niğde'denim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.