ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kafkas Kartalı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2007 23:16
Son Ziyaret:
13 Mart 2008 04:37
Toplam Mesaj:
69 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağlar Erben
Doğum Tarihi:
16 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağlar Erben

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

SON 10 MESAJI

u.v filtre hakkında ?
Bildiğim kadarıyla Atmanlarda kullanılan tüp de quartz cam, yine de araştırmak gerek.  Ama emin olduğum; UV'lerin bakterilerin  DNA'larına etki etmesi demek, ya bakterilerin mutantlaşması (çok zor bir ihtimal) yada ölmeleri anlamına gelir. Tabi bunun için UV'nin watt'ı ve suyun debisi de önemli. Tabiki, her UV her virüsü ve her bakteriyi öldüremez. Ancak hiç yoktan iyidir.   

Sorununuza gelince, öncelikle UV'yi kontrol edin, bir sızıntı, içindeki tüpte ve dışında çatlak var mı kontrol edin. Eğer yoksa, UV'yi çalıştırmaya devam edin, mutlaka suyunuzda bulunan birşeyleri öldürüyor ki, nitrat fırlamış. Eğer bir süre sonra nitrat düşmeye başlarsa sorun yok demektir. İlginç bir durum, başka da aklıma bir şey gelmiyor.  

 
u.v filtre hakkında ?

UV sterilizatörlerde markanın pek bir önemi yoktur.  UV'lere baktığınız zaman ne motoru vardır, ne de bir oynar bir aksamı. Bozulabilecek tek şeyi balastıdır. Bir de içindeki tüpün kırılması. Piyasadaki en pahalı UV'ler bildiğim kadarıyla De Barry. Ama atmandan ne farkı olabilir bilmiyorum. O kadar parayı da ona vermem. Yani Atman en mantıklısı bence de.

Sorununuza gelince bence, UV'niz sudaki bakterileri öldürmüş, bunun sonucunda da nitrat patlaması yaşamışsınız. UV'nin amacı da zaten bu:)
 
Ama asıl tuhafıma giden, ' u.v filtre'yi boş akvaryumda denedim su gene sarardı' demişsiniz. Bu boş akvaryumdaki su çeşmeden alınan su mu, yoksa akvaryumdan aldığınız su mu?
Kafkas Kartalı2008-02-26 14:16:22
Permasol'ün renk vermesi

Selamlar
 
Akvaryumum da meydana gelen karma enfeksiyon nedeniyle balıklarımı kaybetmiştim. Akvaryumu permasolle dezenfekte ettim. Ama bütün permasol'ü siporax ve mavi süngerler çekmiş. Defalarca yıkayıp, durulamama rağmen mavi süngerler siyah, siporax'ta kahverengi oldu. Bu malzemeleri kullanmam bir sorun yaratır mı? Yararlı bakteriler tekrar bunlar üzerinde oluşabilir mi?
İnternetten Yem Alımı
Benim tercihim petburada.com citronx2008-02-20 00:53:17
Tuz Tedavisi - Bir Bakınız
Selamlar.
Resimde balığınızın gözünün yanındaki beyazlıkları beyaz beneğe benzetemedim. Ahmet Bey'in dediği gibi ura daha çok benziyor. Mantar da olabilir. Umarım en yakın sürede sağlığına kavuşur
Kafkas Kartalı2008-02-16 03:25:45
400 lt'ye ne kadar permasol?
Planaria değil. Balıkları alalı zaten 1 hafta ya olmuştu ya olmamıştı. Buna rağmen dip çekimi de yapmıştım. Filtrem Eheim 2217. Neyse artık ne olduğu önemli değil. Permasolle dezenfekte edeceğim. Ama hala ne kadar permasol kullanmam gerektiği konuşunda kararsızım. Sitede yaptığım araştırmada, çok cüzi miktarının bile etkili olduğu söyleniyor. 16 tablet bana fazla gibi geldi. Cesaret edemedim.
400 lt'ye ne kadar permasol?
Evet Arzu Hanım. Beyaz 0,5-1,5 mm büyüklüğünde canlılar. Bunların balığın üzerindeki beyaz benek kistinin patlamış haldeki canlıları olduğunu düşündüm. Filtrem sürekli çalıştı. Hiç kesinti olmadı. Umarım bir daha o sinir bozucu yaratıklarla karşılaşmam.
400 lt'ye ne kadar permasol?

Cevap için teşekkürler. Akvaryuma bir şekilde çok tuhaf bir hastalık geldi. Camlarda bitakım yaratıklar oluştu. 2 gün önce yine bu forumda başlık açmıştım ama cevap gelmemişdi:( Balıklarda yüzgeç çürümesi, beyaz benek, ağızda kanlanma vardı. Balıklarım yan yatmıştı ve tam ölecekken, son çare, başka kurulu bir akvaryuma naklettik.Cry Son durumlarını sormadım, umarım iyilerdir.

Böylesi bir hastalığı bir daha yaşamamak için, akvaryumu sıfırdan kuracağım. Zaten, dekor, kum v.s. yok. Bir çok hobici tuz kullanıyor, ama bilindiği gibi tatlı suda olduğu gibi, tuzlu suda da yaşayan bir çok virüs, bakteri, parazit var. O nedenle permasol kullanacağım.
 
Onur Bey 25 lt'ye 1 tablet atacaksam, 400 lt'ye 16 tablet atıyorum.
400 lt'ye ne kadar permasol?
Balıklarım şiddetli bir şekilde hastalandı ve öldü. Akvaryumumu dezenfekte edicem. Akvaryum hacmi çok büyük olduğundan, bu işi permasolle halledicem. Permasol'ü 500 lt lik akvaryumda kaç tablet kullanayım?
Teşekkürler.
Bu camdakiler beyaz benek mi?

Erdal Bey, cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Ancak, verdiğiniz linkteki uygulamaları zaten fazlasıyla yaptım. Hatta en etkili ilaçtan 2 misli fazla kullandım. Yine de hastalık bitmedi! Acaba başka bir hastalık mı? Bilen birileri şu camdaki yaratıkların ne olduğunu bir zahmet söylerse çok sevinirim. Camdakiler kesinlikle planaria değil. Planaria'nın nasıl bişey olduğunu biliyorum. Camdakiler fazla yemlemeden değil, doğru düzgün yem bile vermedim. Balıkları zaten yeni aldım. 8 gün oldu.   

Saygılar...
Kafkas Kartalı2008-02-10 21:15:19

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.