ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bursa_zıpkıncı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2007 20:46
Son Ziyaret:
27 Mart 2009 21:53
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Akıncı
Doğum Tarihi:
25 Mayıs 1969
Yaş:
54
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ZIPKINCI-BURSA Murat Akıncı 1969

SON 10 MESAJI

Balon moli üretiminde ciddi sorunlar yaşıyorum..

Merhaba.Kısaca yapmanız gerekenleri yazayım.Isıyı yükseltin,bolca kaya tuzu atın,yavruları artemia ile besleyin,yavru akvaryumundaki silkilasyonu azaltın,haşlanmış ıspanak verin...

Damızlık balık seçimi ...ve küçük sırlar:
[QUOTE=selim37]65 Lt kaç adet lepistes sığar sadece lepistes [/QUOTE] Yazımda son bölüme sorunuzun cevabını ekledim.
Sahte Tetra Bits(discus) DİKKAT!
Arkadaşlar piyasada satılan bir çok yemin sahteleri var ve bu yemleri renklerinden,şekillerinden ayırmak çok zor.Bunları en iyi balıklar anlar sahte yeme karşı daha ilgisiz davranıyorlar.En iyisi kapalı kutu almak ışıkla ve nemle temas etmeyen kutu yemler aromasınıda kaybetmezler.
Lepistes, platy, molly dayanıklılık hakkında
Piyasada satılan lepistes türlerinin çoğu yurt dışında geliyor.Beslenme alışkanlıkları,su dengeleri,yemlenme sitilleri,bakım koşulları bizden tamamen farklı.Ayrıca hızlı büyümesi,çabuk renklenmesi için vitaminler ve çeşitli hormonlar veriliyor bu şartların birden değişmesi balıklarda toplu ölümlere sebep oluyor.Şehrinizde bulunan yerli üreticiler,yada amatör akvaryum severlerden alacağınız üretim balıkların hasta olmadıklarını göreceksiniz.
lepisteslerde hastalık....
Malesef lepistesler için en ölümcül hastalık mantardır.Çok pahalı ilaçlar bile kesin çözüm değildir.Yerli üreticilerden alacağınız lepistesler suya ve diğer şartlara uygun olacağından daha az risk altındadır.Yemleme,temizlik,bitki,dekor materyelleri,kısmi su değişiklikleri....balık sağlığının diğer gereklikleridir.
Damızlık balık seçimi ...ve küçük sırlar:
[QUOTE=astronoTR] Çok güzel bir yazı teşekkürler.ClapClapFakat birşey soracağım.Ermm


DEMİŞSİNİZ Kİ ;



                        SALYANGOZ OLUŞUMU:Yukarıda yazdığımız sarı ve beyaz elma salyangozu türlerinin yanında akvaryuma çoğunlukla bitkilerle gelen küçük salyangoz türleride  vardır,bir yerden sonra aşırı üreyip her yeri kaplayabilirler.Bu türleri ilaçlarla yok etmek mümkünsede bu ilaçlar balık ve bitkiler için  tehlikeli olabilir.Doğal olarak salyangoz avcısı olan makrekanta,botya gibi balıkları koymanız bu işe köklü çözüm olacaktır.Ayrıca balıkların protein ihtiyacını karşılayacağını düşünerek bir miktarını ezerek balıklarınıza vermeniz yararlı olacaktır.


Makrekanta ve Botya denen balıkları,diyelim ki,  salyangoz oluşan bir     chiclid akvaryumuna koyarsak ne olur? (Saldırıya uğramazlarmı)DeadOuch

[/QUOTE] Tabiki sert chiclid türlerinin yanına konan makrekanteler zarar görecektir.Fakat botyalar ..özelliklede mavi botyalar inanılmaz güçlü balıklardır.Ağızlarının kenarlarnda saldırı anında çıkardıkları iki keskin bıçak gibi dişler vardır.Görünüşünün aksine çok iyi savaşçılardır. Bursa_zıpkıncı2007-09-20 20:35:53
bioball yerine ne kullanılır?
Biabol temelde sudaki oksijeni zenginleştirmeye yarar.Koymasanızda olur ama dış filtre malzemelerinden olan elyaflar,bakteri üreten kaliteli gözenekli malzeme ve varsa su dengelerini sağlamaya yardımcı malzemeler gerekir.
cüce vatoz akvaryumu için filtre
Akvaryumunuza kum ,kaya,saksı ve bitki koyup doğal ortamı oluşturmanızı tavsiye ederim.Dış filtreniz varsa tabiki çok daka iyi...ama yoksa elinizdeki malzemeyi kullanabilirsiniz.Bence bu aşamada derdiniz filtre yerine iç dekarasyon olsun.
Bayat Yem Mi?
Tüm kuru yemler zaman içinde bayatlar.Tabi aldığınız yemin kalitesi,kapalı kutu olması,saklama koşulları,sık açılıp kapanmadan dolayı havayla teması,nem,güneş gibi etkenler bozulma sürecinin uzayıp ,kısalmasına sebep olur.
sadece nemo
Anemon koyman çok yararlı olur,hatta zorunluluk diyebilirim.Tabiki anemonun tutunacağı kayalıklara ihtiyacı vardır.Elinizdeki sump ve protein skimmer yeterlki olsada su dengelerini haftada birde olsa ölçmeniz gerekir.Ayrıca yem suyu bozmayacak nitelikte olmalı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.