ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
arcamenel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2007 23:23
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2014 12:26
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şener OSKAY
Doğum Tarihi:
08 Nisan 1975
Yaş:
49
İl:
Adana
Meslek:
Danışmanlık
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



110x50x60 malawi karma

50x20x30 yavru

SON 10 MESAJI

Black Angel / Gold Marble İnci Gövde
[QUOTE=Batuaydin][QUOTE=volcanotr]Ramazan bey Platinlerdemi var yavrularda?[/QUOTE]
O yavrular melek yavruları :)
[/QUOTE]
Platin de bir melek türüdür.Sanırım sizde melek türlerini bir başlık altında toplayarak melek dediniz. Yalnız cümle sonundaki gülücüğü anlayamadım.
tek çıkışlı hava motonrundan pilli motor olur mu?
Merhaba,
 
Hava motorunuz 220 volt alternatif akım ile çalışmakta. Pil ile çalıştırmak istediğiniz takdirde işin bir hayli karışık.
Şöyle, elinde kullanmadığın bir adaptör var ise ve değeride 220v/3v ise: 220v şebeke gerilimi (yani giriş gücü) fişe takdığında çıkış gücü olarak 3v alırsın. Çıkış gücüne 3v verdiğin takdirde giriş gücünde 220v elde edersin. Bunu yaptıktan sonra başka bir sorun ile baş edebilmen gerekiyor. Çıkış gücüne uygulayacağın akım doğru akım (yani pil) olduğu için sistem başarısız olacaktır. Bu sorunu halledebilmek için inverter yardımına ihtiyaç duyacaksın. İnverterin görevi ise girişteki dc gerilimi alternatif gerilime dönüştürmektir. 3v dc gerilimi inverter yardımı ile ac ye çevirdik ve bu gerilimide adaptörün çıkış gücüne bağladık adaptörün giriş gücü olan 220v elde ettik ve bu giriş gücü yeni çıkış gücü oldu bunuda hava motorumuza bağladık ve hava motorumuzu pilli motora çevirdik, bir hayli uğraştırıcı bence pilli motor al. Tebessüm
sarı prenseslerimde kararma
Tekin bey cok anormal bir durum değil kararma olması.
 
Balıkların beslenmesi konusunda bilgi verebilirmisiniz, ve kaç adet balığınız bulunmakta?
Akvaryum ısı sorunu
Merhaba,
 
Yavru akvaryumumda atman 100w'lık ısıtıcı kullanıyorum. Isıtıcının üzerinden ısı ayar derecesi 22'ye ayarlı akvaryum içi derecem isem 26 dereceyi göstermekte.
 
Bunun sebebini söyle açıklayabilirim; Isıtıcıda kontak görevi olarak yapan bimetalin (iki farklı metalin birbine yapıştırılması ile oluşturulur. İki farklı metal  olmasından kaynaklı  sıcaklığa farklı esneme tepkisi vererek açılır kapanır kontak görevi yapar) gercek değerler üzerinde çalışmadığı sebebi ile ısıtıcı üzerinde gösterdigi sıcaklık ayar derecesi ile derecenin göstermiş oldugu değer farklılık gösterir. Akvaryum içi derece kullanarak gerçek sıcaklık derecesini öğrenip deneme yanılma yolu ile ısıtıcınızın hangi sıcaklık ayarında gerçek sıcaklığı verdiğini bulup sabitlemeniz gerekecektir.
 
Dereceye göre atman ısıtıcının hassasiyeti daha düşük olma olasılığı yüksektir.Wink
EN ' ler Burada
[QUOTE=aLkIn41]Yavru alması en kolay olan malawi cikleti sarıprenses'tir Oldu mu? [/QUOTE]
 
Bence gayet güzel olmuşSmile
malavilerde yumurta alım süresi
[QUOTE=COBRA]Akvaryum ortamında bu çok normal bi durum.Bu balıklarınızın iyi beslendiği ve sağlıklı olduğu anlımına gelir..Doğadada yavrulama olayının dediğiniz beslenmekle alakalı olduğunu düşünüyorum.Tahmin ettiğim kadarıyla bu benim nacizane fikrim biraz daha uzundur gibi geliyor bana.Çünkü akvaryum ortamında tabiri caizse ekmek elden su musluktan hesabı besleniyorlarLOL Belgesellerde izlediğim kadar beslenmek için muazzam bi uğraş içindeler.Buda balığın kendini toplama süresinin daha uzun olacağını kanısını doğurdu bende.Bilemiyorum yanılıyorda olabilirim.Ayrıca bu sık yavrulama olayına gelince bence sevinmeniz gerek.Çünkü birçok hobici yavru alamamaktan  şikayetçi.
 
Saygılar,selamlar...
[/QUOTE]
 
Akvaryum ortamında yavru alma durumun düzenli olarak gerçekleşmesi normal bir durum bu durumdada beslenme çok büyük bir faktör düşüncesindeyim. Bu kadar kısa süreli yumurta alımları acaba normal mi? İşte bunu tam kestiremiyorum.
 
Neticede bir canlı olarak balıkların bukadar kısa sürede sürekli yavru vermeleri belki fizyolejik olarak yaşam sürelerine etki yada ne bileyim ilerleyen zamanda balıkların kendilerini çabuk tüketmesi durumu baş gösterebilir diye düşündürüyor beni. Sonuçta kuluçka makinesinde değiller Wink
 
Kaç batım yavru aldığımı hatırlamıyorum evet  balıklarınızdan yavru almak güzel bir duygu yalnız bir akvaryum hobicisi olarak kendimi üretici gibi görmekte istemiyorumSmile Ayrıca yakın zamanda ıceman dişimden yaklaşık 130 yakın yavru aldım fakat bu seferde balıklar için yer sorunu baş gösterdi yakın zamnda bir akvaryum daha kuracam hayırlısı ileSmile
 
Takribi elimde 200 yavru var kobalt,lithobates,ıceman, sarı prensesSmile
malavilerde yumurta alım süresi
[QUOTE=MaxiCooL]Şener abi bende mavi prenses var 2 tane dişim aynı anda yumurta almıştı birisi yumurtaları attı diğerinden yavru aldım yumurtaları atan yaklaşık 55 gün oldu yavru aldığım ise 33 gün oluyor.Fakat iki balıkta daha ağzına yumurta almadı hem akvaryumda hiç değişiklik olmadı vede su değişimleri motor temizliğini aksatmadan yapıyorum.Bende sorunun ne olduğunu anlamadım.Acaba sizin ekstradan yapmış olduğunuz birşey mi var yoksa bende mi bir sorun var? [/QUOTE]
 
Selim kardeşim,
 
Ekstra olarak yaptıgım bir şey yok günde 3 defa 4 çeşit yem ile yemleniyorlar.
 
Kullandığım Yemler;
Granugreen
Vipagran
Cichlids Sticks
Granured
 
malavilerde yumurta alım süresi

Merhabalar,

Akvaryumumda red rubin, kobalt mavisi, lithobates, sarı prenses, ıceman türleri bulunmakta. Düzenli olarak yavru alıyorum fakat dişilerin yumurta alım süreleri bana kısa zaman aralıkları gibi geliyor düşüncesi ile yumurta aldıkları tarihleri not etmeye başladım. Ortaya söyle bir tablo çıktı yaklaşık yumurta alıştan 30-35 gün içersinde tekrar yumurta alıyorlar.(red rubin biraz daha fazla)
 
İkinci yumurta alım süresi sizce normal mi ?(doğal tabitatlarına göre akvaryum ortamında daha kısa almaları söz konusu beslenmeden dolayı) 30-35 günlük süre bana çok kısaymış gibi geliyor.
 
Sizlerin görüşleri nelerdir bu konuda.
 
Saygılarımla.
yavru malavi

Akvaryumunuz da saklanma yeri olduğu sürece yaşama oranı bir hayli fazla yavrunuzun. Akvaryumumda sarıprenses yavrularından bir tanesi bir haftalık iken yavruluktan kaçıp kayaların arasına saklanarak ve hala orda yaşamını sürdüren bir yavrum var şu an boyu 2 cm oldu hala saklanıyor ilk zamanlara oranla fazla görünür olsada yinede tedbiri elden bırakmamakta. Şu an 1,5 aylık. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.