ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yerliplaka
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2022 21:20
Son Ziyaret:
30 Haziran 2023 16:31
Toplam Mesaj:
10 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah
Doğum Tarihi:
19 Nisan 2004
Yaş:
20
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

|abdullah

SON 9 MESAJI

Kaya Yapımı
[QUOTE=Vilivili][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237053/161120222147231.jpg[/IMG]
Derede bulduğum taşı. Tuz ruhu ile test ettikten sonra (köpürmedi), taşlama ile şekil verdim.[/QUOTE]
Çok güzel olmuş. Yapımı hakkında daha fazla bilgi paylaşırsanız çok makbule geçer.
Akvaryuma Obsidyen Taşı
Obsidyen olduğuna eminseniz salınım yapacağını zannetmiyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla obsidyen'in akvaryumlarda kullandığımız kuvars kumdan (SiO2) yapı olarak bir farkı yok. Resim de ekleyebilir misiniz acaba?[EDIT]yerliplaka,2022-10-13 16:13:52[/EDIT]
Siyah Gül Karides
Hocam o salata bir orduya yeter herhalde [:D] Çeyrek dilim koysanız yeter, salata çabuk suyu pisletir, 15 dk fazla bırakmazdım şahsen suda. Filtre sürekli açık kalmalı. Karides akvaryumuna pipo filtre öneriyorlar hem yavrular çekilmesin diye hem de karidesler pipo süngerinin üzerindeki organizmalardan beslendikleri için.
Japon Balığı Beyaz Benek Hastalığı
Akvaryumunuz çok küçük, tedaviden sonra büyük bir akvaryuma geçmenizi tavsiye ederim. Japon balığı için en az 60 litre öneririm.

Tedavinizi ana tankta yapmanızı tavsiye ederim, balık stres olmamış olur. Su değişimini dinlendirilmiş klorsuz suyla yapmak önemli, suyun sıcaklığı akvaryum ile eşit olursa iyi olur.

Renkli dekor varsa çıkarın ve filtrenin çok akıntı yapmamasına dikkat edin. Umarım iyileşirler.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]
[QUOTE]
[K]METİLEN MAVİSİ BEYAZ BENEK PARAZİTİ VE DIŞ PARAZİT İLACI KULLANIMI:[/K]
[K]Beyaz benek paraziti gibi[/K], dış parazit ilacı olan [K]Metilen mavisi ilacı[/K]'nda ise suyu aşağıdaki fotoğrafdaki gibi açık mavi yapıp 3 gün bu tonu gerekirse 2. 3. gün birkaç damla damlatıp koruyup balıkarın tedavisi yapılabilir, 4. gün 1/3 - 1/4 gibi su değişimi yapılır, yine ilaçla açık mavi yapılarak su bir parti daha ilaç uygulanarak 3 gün daha devam edilir tedaviye böylelikle parazitler öldürülür. Kaliteli metilen mavisi ilacı suyu maviye kolaylıkla boyar. Su mavi olmuyorsa o ilaç kaliteli ilaç değildir, tedavide etkili olmayacaktır. Metilen mavisine örnek verirsek, Sera Costapur, Deepfix Deepdezopur, Biyoteknik Ichthyo gibi. Beyaz benek paraziti gibi parazitlerin kuluçka dönemi ısıya göre 4-8 gün arası yumurtadan çıkmaları sürüyor tedaviye 2-3 parti yapıp, yani 8 günü geçirmekte fayda var o gördüğünüz beyaz noktalara hiçbir ilaç etki etmez onun olgunlaşıp içinden parazitlerin doğması gerekiyor onlar doğunca sudaki metilen mavisinden zehirlenip ölürler. Yeni alınan balıklar genelde akvaryuma bu parazitleri taşır ve 14 gün içinde kuluçkaya geçerler 14 gün sonra dersiniz nerden bulaştı benim balıklara bu parazitler sebebi genelde 2 hafta kadar önce akvaryumcudan aldığınız balıklardır.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/metilen%20tonu.jpg[/IMG][/QUOTE]

[EDIT]yerliplaka,2022-10-11 15:41:02[/EDIT]
Pipo Filitre
İki pipo filtreyi de kullanabilirsiniz ve kuma gömmenize gerek yok, sünger kısmı dışarıda kalsın. Hacim başına canlı yükü fazla değilse pipo filtreler yeterli filtrasyonu sağlar (Motor sürekli açık kalmalıdır). Filtrasyon açısından pipo filtre hava taşından daha faydalıdır. Akvaryuma bitki eklemenizi tavsiye ederim, yavruluğa gerek kalmamış olur.


Küçük Akvaryum Akıntı Sorunu
Akvaryumun kaç litre olduğunu "En x Boy x Yükseklik / 1000" işlemi ile bulabilirsiniz, epey bi küçük duruyor. Gördüğüm kadarıyla transgenetik zebra danio ile siyah tetra var. Bu balıklar ve çöpçü için akvaryumun en az 60 Litre olması tavsiye edilir. Balığın boyu ve davranışı akvaryum hacmini belirler. Aşağıdaki linkleri okumanızı tavsiye ederim, vatozun türüne göre araştırma yapın. Youtube'da da bilgilendirici videolar var. Tetra sürü halinde olmadığı için ürkek takılıyor olabilir. Şimdilik fazla akıntıyı engellemek için kullanılmamış temiz bir bulaşık süngerinin sarı kısmını kesip hazneye koyabilirsiniz. Bir de renkli dekorları çıkarsanız iyi olur, suya salınım yapabilirler.

Zebra: [URL]https://www.akvaryum.com/brachydanio_rerio_zebra_tatlisur_7_285.asp[/URL]
Tetra: [URL]https://www.akvaryum.com/gymnocorymbus_ternetzi_(siyah_tetra)_tatlisur_10_497.asp[/URL]
Vatoz: [URL]https://www.akvaryum.com/kedi_baliklari_kategorisi_58.asp[/URL][EDIT]yerliplaka,2022-10-11 15:06:38[/EDIT]
Ramirezi Akvaryumu İçin Hagen Kum Olur Mu?
[QUOTE=muhalif]Siyah cidden çok şık duruyor zaten çok fazla bitki eklemeyi düşünmüyorum bir iki kök halinde Anubias barteri var. barteri, Java Fern, cryptocoryne crispatula var. balansae düşünüyorum ? yeterli olmaz mı ?[/QUOTE]
Gayet yeterli olur tabi. Ben de siyah rengi seviyorum, bitkiler ön plana çıkıyor, akvaryum daha güzel duruyor. Ek bilgi olsun diye dedim, siyah kumun bitki gelişimi açısından bildiğimiz dere kumundan veya kuvars kumdan bir farkı yok. Bazı satıcılar bitki kumu veya demir içerikli kum diye pazarlama amacıyla yanlış bilgi paylaşıyor.
Ramirezi Akvaryumu İçin Hagen Kum Olur Mu?
[QUOTE=muhalif]Baya bi araştrıdım ve sonuçta tabana lav kırığı üstüne vitasand siyah bitki kumu sipariş ettim. Bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum eğer bu kurulum ramirezi için uygun olmazsa su değerleri tutmazsa başka bir türe dönebilirim. Cevaplar için teşekkürler.[/QUOTE]
Kararınızı vermişsiniz ama ekleme yapmak istedim. Siyah kumun görsellik dışında sağladığı bir fayda yoktur. Yani bitkileriniz siyah kumda daha iyi gelişim göstermezler.
Lepistes Ne Zamana Yavrular
[QUOTE=Piccas]Anladım petshoptaki adam böyle yapmam gerektiğini söylediği için bende öyle yapmıştım şimdi hemen anaçları salacağım

Birşey daha sormak istiyorum izninizle bitkilerin sürekli ölüyor CO2 gerektirmeyen bitki önerebilir misiniz acaba ne yapmam gerekiyor bitkilerin büyümesi için


Yani yavruluğu tamamiyle kaldırmalı mıyım[/QUOTE]
Java Moss öneririm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.