ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nokor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2021 04:48
Son Ziyaret:
03 Mart 2022 17:17
Toplam Mesaj:
8 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes Kavak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes Kavak

SON 8 MESAJI

Sırt Yüzgeç Yapışması ?
Japonumun sırt yüzgeci yapışmış bir şekilde duruyor. Hastaydı bir çok tedavi yöntemi uyguladım sonra düzeldi. sanırsam hastalığı costia parazitiydi iyileştiğini fark ettim hatta sırt yüzgecide açılıyordu ama tekrar yapışmaya başladı. diğer herşeyi düzeldi ama bi sırt yüzgeci düzelemdi ne yapabilirim. şuan 10 litrelik karantina akvaryumunda.
Balığım Hasta Ama Ne Olduğunu Bilemiyorum (video)
[VID]https://youtu.be/d1_Y3BB8hnE[/VID]

Balığım Hasta. ilk başlarda yem yememe,iştahsızlık sorunu vardı. kuma sürtünüyordu 10 L farklı bir akarantina akvaryuma aldım. Şimdi dersinide sırt yüzgecini saran gözünün üst tarafında olan sırtını saran bir beyaz tortu var hala yere sürtünmeye çalışıyor. Dış Parazit mi ? Mantar mı ? Beyaz benek mi çözemedim yardıma ihtiyacım var. Balık sürekli böyle seri hareket ediyor ve yemi çok az yiyor iştahsızlık var. Derisinde bir yerde erime gibi bir şey var videoda göreceksiniz ve sırt solungacı soluk sizce ne yapmalıyım. Bundan ayrı 3 japonum var anatankta 70 litre. onlarda bir sorun yok.
Karantina akvaryumuna ( 10 L ) kaya tuzu yada metileni nasıl atmalıyım ölçü nasıl olmalı ? Önerileriniz nelerdir ? Teşekkür Ederim.
İnce Japon Dışkısı
[QUOTE=RyukinLoveTr]
Sanki cama surtunuyor gibi. Dis parazit olma ihtimali yuksek.[/QUOTE]

Metilen mavisinde ne kadar süre bekletmeliyim o zaman ?
İnce Japon Dışkısı
[QUOTE=RyukinLoveTr]Baliginizda ic parazit belirtileri var. Yol yakinken baligi ayirmanizi oneririm. Ic parazit bulasicidir. Ayrica akvaryumun genel gorunumunu atabilir misiniz?[/QUOTE]


Buyrun videosu - https://youtu.be/oVjcdGKpY8k
İnce Japon Dışkısı
[QUOTE=RyukinLoveTr]Baliginizda ic parazit belirtileri var. Yol yakinken baligi ayirmanizi oneririm. Ic parazit bulasicidir. Ayrica akvaryumun genel gorunumunu atabilir misiniz?[/QUOTE]


Balığımı dünden ayırmıştım zaten bu küçük akvaryumda deli gibi çok hareketli sürekli sağ sol yüzüp duruyor. başka sıkıntısı olabilir mi ? sarımsaklı yem verdim dün.
İnce Japon Dışkısı
Merhaba arkadaşlar iyi günler, Bir japonumda böyle bir sıkıntı var. dışkısı çok ince ve hiç yem yemiyor seçiyor gibi resmen. İlk başlarda sadece ıspanak marul vb. sebzeleri yiyordu hiç normal kuru yem yemiyordu şimdi ikisinide yemiyor. Agresif biraz hortumlara termometreye vuruyor sürekli. Kendisi dişi balık yumurtlamıştı daha önce 4-5 cm uzunluğunda. Dediğim gibi dışkısı anüsünden çok ince çıkıyor. Acaba sindirim sisteminde bir sorun mu var. taş mı kaçtı o yüzden mi yiyemiyor çok az yiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

70 Litre 65x35x32

4 japon - 4-5 cm

2 vatoz 6-7 cm

Hagen Kum

9-10 tane bitki var ( limon-eledoa)
2 Tane yosun topu


Çöpçü Hastalık Belirtisi Nelerdir ?
[QUOTE=Aqua Discovery]50 litre de 4 japon varsa normaldir oksijeni cımbızla çekiyordur [:)] şaka bi yana 4 japon a 50 litre çok az bi hacim nitrat seviyesi tavan yapıyordur tahminimce bence tür değişikliğine gidin tek japon bile yük getirir o akvaryumda 👍[/QUOTE]

japonlar çok büyük değiller 4-5 cm yinede sorun olur mu ? akvaryumda pipo filitre ve 40 cm hava taşım var onlar oksijen sağlar mı ? japonlar hediye geldi o yüzden manevi anlamda değerleri olduğu için büyütmek istiyorum. sizce bu şekilde ne yapabilirim ?
Çöpçü Hastalık Belirtisi Nelerdir ?
Merhaba arkadaşlar. Küçük çöpçü balığım var 1- 1.5 aylık. son 2 gündür yüzeyde biraz fazla takılıyor. camın orda yukarıya doğru dik şekilde yüzüp bunu tekrar ediyor sürekli. yüzmesinde nefes almasında bir sıkıntı yok ama bunu sürekli yapması benim canımı sıkıyor acaba bir sorun mu var diye. biraz araştırdım ama pek bilgi bulamadım. internette yazdığı gibi hava almaya çıkıp hemen inmiyor. bildiğin yüzeyde takılıyor kafasına göre.

Akvaryumum 50 litre - 60x35x32
Haftada bir kere 15 litre su değiştiriyorum.
haftada 3-4 defa dip çekim yapıyorum
akvaryumda 4 japon 2 vatoz 2 çöpçü var.
4 tane bitki var. (eledoa,limon..?)




[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230940/210420210457341.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.