ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lepistsever
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2020 08:02
Son Ziyaret:
06 Haziran 2020 19:37
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
arjen amaç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Diyarbakir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

,,,

SON 1 MESAJI

Yeni Akvaryum Kurulumu
Çok değerli arkadaşlar, balıkseverler ve akvaristler hepinize iyi akşamlar. Yeni bir akvaryum kuracağım ve bu konuda desteğinize, tavsiyelerinize ihtiyacım var bu yüzden bu konuyu açma gereği hissettim çünkü bu sitede 1 ay içerisinde efsane tecrübe ve bilgiler edindim sayenizde (ancak hala kendimi yeterli görmüyorum).

Öncelikle 80*29*40 ölçülerinde 92 litrelik bir akvaryum, 10 kg orijinal hagen kum, 100w ısıtıcı, hava motoru, 880l/h iç filtre, pipo filtre aldım ve bunları kurduktan 4-5 gün geçtikten sonra balıklarımı alacağım. Beslemek istediğim tür lepistes(3d-1e toplamda en az 4 en fazla 8 ilerleyen zamanlarda yavruları kendim büyütüp yetiştirmek istiyorum çünkü), cüce vatoz ve çöpçü balığınında lepisteslere eşlik etmesini istiyorum (eğer mümkünse midye de almayı düşünüyorum). Akvaryumuma daha doğal bir ortam olması amacıyla bitkide almak ve onlarında büyüdüğünü görebilmek istiyorum.

Bu noktada hem fikirlerinize hem tavsiyelerinize hemde sorularımı cevaplandırmanıza ihtiyacım var. Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada daha evvel lepistes türü beslediğimi ancak çocuk olduğum ve maddi anlamda özgür olmadığım için nispeten küçük ve yapay bir akvaryum kurup 1-1.5 sene beslemişliğim de vardı.

Sorularıma gelecek olursak;
1- Tür seçimim sizce doğru mu? Özellikle canlı doğuran istiyorum çünkü.
2- Ekipmanlarım ve akvaryumum yeterli mi?
3- Vatoz, cüce ve midyeler lepisteslerin (tabi lepisteste karar kıldıysak) sağlığı açısından sıkıntı çıkarır mı?
4- Nispeten yetişmesi en kolay ve zahmetsiz bitkiler arıyorum co2 desteği ve gübre gerektirmeyen 60cm lik florosanda yetişebilecek (akvaryumun ışık bölmesi 60cm) lepisteslerinde sevebileceği tarzda bitki tavsiye etmenizi rica edeceğim. (henüz aydınlatma almadım bu husuta da tavsiyede bulunursanız ona göre hareket ederim)
5- Dekoratif kaya gemi vs gibi ekipmanlar her ne kadar akvaryumu güzel gösterse de bunları yapay bulduğum için keza arka fonu da yapay bulduğum için almadım. Benim için gösellikten ziyade mühim olan sağlıklı balık yetiştirmek daha evvel içimde ukde kalan güzel bir akvaryum kurmak istiyorum
6- Her türlü fikre, eleştiriye, fikir alışverişine de açığım.

Saygı ve hürmetlerimle..


Not: Bu benim ilk açtığım konu olacak. Acemiliğim ve varsa hatalarım şimdiden affola. (Umarım başlığı da doğru yere açmışımdır aksi durum söz konusuysa moderasyonun ellerinden öper [:)])

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.