ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yagizefe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Kasım 2019 22:01
Son Ziyaret:
05 Ocak 2020 14:05
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yağız Efe
Doğum Tarihi:
24 Haziran 2004
Yaş:
19
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yağız Efe

SON 4 MESAJI

Baliklarim Ölmesin
Yetecektir dostum.

-İyi Hobiler[:3]
Yüzgeç Erimesi
Senin yerinde olsam Moli'yi karantina akvaryumuna alırdım.Kendi tecrübelerime göre tuz banyosu hastalığın yayılmasının hızlandığı zaman başlanması gereken birşey olduğunu düşünüyorum.
Geçmiş olsun bu arada..

-İyi Hobiler[:3]
Lav Kırığı
Lav kırığı kullanırsanız gerçekten müthiş bir görüntü olacağına adım kadar eminim.




-İyi Hobiler [:3]
Beta Kuyruk Erimesi.
Merhabalar, bundan yaklaşık 2 sene önce benimde 3 beta balığımın başına gelmişti ve bu hastalık ölene kadar devam ediyor eğerki dikkatli adım atmazsanız.
Uygun yem ve ilaçla geçeceğini düşünüyorum bir arkadaş bunu yazmış okumanda fayda var.En son olarak tuz banyosu denemiştim balık çok rahatsızlandı sonrasında da vefat etti ardından diğerleri de öldü...

Permasol : Permasol bir dezenfektandır. Permasol bir zehir olduğu için kullanımı tecrübe gerektirir. Permasol eriyiği renk verdiği için akvaryum da kullanılırsa silikona da renk verecektir. Ayrı bir kapta yada bir kovada uygulanması daha faydalı olacaktır. Mantar hastalığında çok etkilidir. Kullanımı 1 tablet Permasol ü 1 lt lik suda eritilir. 1 lt lik su alınırken akvaryumunuzda bulunan sudan alınması tavsiye olunur. 1 lt lik permasollü su eriyiği 30 lt lik akvaryuma rengi eflatun dan mor oluncaya kadar yavaş yavaş ilave edilir. Balık bu akvaryuma konulduktan sonra 1 dk bekletilir ve sonra tekrar karantina akvaryumuna alınır. Hastalık ilk banyoda geçmezse bu ilaçlamaya 2 gün devam edilir. Mantar hastalığı tedavi edildikten sonra balık kondisyon kazandırmak maksadıyla birkaç gün karantina akvaryumunda canlı yem(Bitkisel beslenen balıklar hariç) ile beslenmelidir. Permasol beyaz benek ve fungus tedavisinde de kullanılır. Beyaz benek ve fungus olan balık karantina akvaryumuna alınır. 1 lt lik suya 3 tablet permasol tablet koyulup iyice eritilir. Karantina akvaryumuna 5 lt ye 1 damla gelecek şekilde damlatılır. Tedavi 4 gün süreli olarak devam edilir. Günlük akvaryumda 1/5 oranında su değişimi yapılmalıdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.