ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zerya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Nisan 2019 15:57
Son Ziyaret:
14 Haziran 2019 21:13
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ihsan Güzel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Mus
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ihsan Güzel

SON 7 MESAJI

Mavi Prensesteki Büyük Yara
[QUOTE=😊] Öncelikle Dipteki renkli taşlardan kurtulun öncelikle şunu söylemek isterim hiç böyle birşey yaşamadım sadece yaşasaydım ne yapardım onu söyliycem birdaha söylyorum BEN OLSAM karantinaya alırdım ve karantinanın boyuna göre kaya tuzu kullanırdım 4-5 gün bu tedaviyi uygulardım muhtemelen yer kavgası ederken yaralandı [/QUOTE]

Renkli taşlardan en kısa sürede kurtulacağım. Teşekkür ederim. Fakat yer kavgası olduğunu sanmıyorum çünkü hicbir balık korkudan ona yaklaşamıyor. Eğer hastalık değilse muhtemelen akvaryumun içindeki bir yere çarpıp olmuştur. Gerçi o şekilde bir dekor yok ama başka bir şey gelmiyor aklıma. Akvaryuma normalde kaya tuzu atıyorum zaten. Önerileriniz için teşekkür ederim.
Mavi Prensesteki Büyük Yara
Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Mavi Prensesteki Büyük Yara
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214786/030520192209441.jpg[/IMG]


Merhaba arkadaşalar.
Dün bu yara oluştu balığımda. Akvaryumumdaki en büyük balık ve baskın erkek. Başka balıkların yaralamasiyla oluşmuş olamaz bu yara. Herhangi bir ilaç da kullanmıyorum. Balığın formunda ve hareketlerinde bir değişiklik yok. Hâlâ diğer balıkları kovalıyor, yem yiyor ve dişilere kur yapıyor.
Son zamanlarda yaptığım tek farklı işlem akvaryuma dışardan topladığım küçük bir kaç taş yerleştirmek. Diğer balıklarda herhangi bir farklılık olmadı. Nedeni ve tedavisi ne olabilir acaba.
Teşekkürler...[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214786/030520192216481.jpg[/IMG]
Yavrular Neden Renksiz?
[QUOTE=mrtmct58]İhsan bey; Labidochromis caurelus x ( sarı ) pseudotropheus socolofi blue (mavi) prenses birbirleriyle katiyen çiftleşmez, çiftleşiyo gibi gözükse de yavruları olmaz.
Akvaryumunuzda başka bir erkek mutlaka vardır.
Sarı prenses zaten doğar doğmaz sarı doğar renklenmemesi ilginç ve hiç karşılaşmadığım bir durum, yemleme diyeti hakkında bilgi verebilir misiniz?[/QUOTE]

Merhaba Murat bey. Mavi erkek ve sarı dişinin çiftleşmesini 2 kere kendi gözlerimle gördüm. Dişinin yavruyu ağzına almasını da izledim. Akabinde 12 gün takip edip kusturdum. Sarı prensesin erkeği var ama mavi onunla çifteşmelerine izin vermiyor. Sarıyı da maviyi de kendine alıyor.

yemleme konusuna gelirsek; karışık yavru yemi vardı bir arkadaşın verdiği, kaz ciğeri, ahm colour, pul yem ve alabalık yemi veriyorum.

[QUOTE=Resul-1908]Albino o kırmızı gözlü dedikleriniz :)[/QUOTE][QUOTE=Resul-1908]Albino o kırmızı gözlü dedikleriniz :)[/QUOTE][QUOTE=Resul-1908]Albino o kırmızı gözlü dedikleriniz :)[/QUOTE]

Albino olması iyi bir şey mi :)
Yavrular Neden Renksiz?
Merhabalar. 200 litrede sarı ve mavi prenses besliyorum. Erkek mavi ve dişi sarının çiftleşmesinden yavru aldım. Anaç balıklarımın hiçbirinin gözleri kırmızı olmamasına rağmen 30 yavrunun 8 tanesi kırmızı gözlü çıktı. yaklaşık 2 aylık oldular ve 3 cm civarına geldiler. buna rağmen hiçbirinde renklenme yok. Sadece bazılarının sırt yüzgeçlerindeki siyah çizgi oluştu. bunun sebebi ne olabilir? mavi ve mavinin çiftleşmesinden aldığım 20 yavrunun da 4 tanesi beyaz renkte ve kırmızı göz çıktı. tekrar ediyorum yetişkin akvaryumda kesinlikle kırmızı gözlü balık yok. Mavi erkeğin genlerinden kaynaklanıyor sanırım bu kırmızı göz mevzusu. Fakat balıkların renksiz olması kafamı kurcalıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Yavrular Renk Almıyor
[QUOTE=Gökhan Bey]Balıklardan birinde albino kanı varmış, albino yavru vermişler normal.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Peki renklenme konusunda ne düşünüyorsunuz? 3-3.5 cm oldular ama renksizler. 4 çeşit yem kullanıyorum büyümeleri normal ama renksiz olmaları canımı sıktı. Hep böyle kalmalarından korkuyorum biraz da.
Yavrular Renk Almıyor
Merhabalar. 200 litrede sarı ve mavi prenses besliyorum. Erkek mavi ve dişi sarının çiftleşmesinden yavru aldım. Anaç balıklarımın hiçbirinin gözleri kırmızı olmamasına rağmen 30 yavrunun 8 tanesi kırmızı gözlü çıktı. yaklaşık 2 aylık oldular ve 3 cm civarına geldiler. buna rağmen hiçbirinde renklenme yok. sadece bazılarının sırt yüzgeçlerindeki siyah çizgi oluştu. bunun sebebi ne olabilir? mavi ve mavinin çiftleşmesinden aldığım 20 yavrunun da 4 tanesi beyaz renkte ve kırmızı göz çıktı. tekrar ediyorum yetişkin akvaryumda kesinlikle kırmızı gözlü balık yok.
yardımcı olursanız sevinirim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.