ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mey2107
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mart 2019 15:57
Son Ziyaret:
16 Nisan 2019 01:02
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe Yapılcan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Aksaray
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 2 MESAJI

Yardım! Japon Balığım Ve Lav Kayası
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Çok sağlıklı olan balığım bu sabah yeme maalesef ilgisizdi. Kuyruğunda erime yoktu fakar kuyruk dibinde hafif kanlanmalar vardı. Benim maalesef karantina akvaryumum yok ama evde çok büyük bir fanus var yaklaşık 9 lt su alabilen balığımı 2-3 günlüğüne oraya alsam tedavi uygulasam hava taşıyla birlikte bu sırada filtredeki bakterilere zarar vermeden akvaryumumu temizlesem olur mu acaba bitkilerimi de ayrı bir kovaya alıp 1gün metilen mavili suda bekleteyim mi.
Yardım! Japon Balığım Ve Lav Kayası
Herkese merhaba. Forumda daha yeniyim ve balıklarım hakkında çok endişeliyim. Ben yaklaşık 2 hafta önce bir japon balığı akvaryumu kurdum. Balığımı almadan önce her şeyi alıp hazırladım birkaç gün kurulu fakat balıksız akvaryumumu düzene otursun bakteriler hafif hafif yerleşin diye boş çalıştırdım. Akvaryuma anubias bağlamak için kaya almak istiyordum ve benim akvaryumu almadan önceki araştırmalarıma göre japon balığı akvaryumunda lav kayası kullanılabilir sonucuna varmıştım japon balığıyla sert ve sivri uçlu şeylerin bir arada bulunmayacağını biliyorum fakat daha önce çok fazla tecrübem olmadığından lav kayasını da çok sert ve sivri olarak düşünmedim. Akvaryumumda şu an japon balığım var ve anubiasımda lav kayasına bağlı bir şekilde duruyor lav kayam doğal fakat kaya ilk geldiğinde bana çok sivri tehlikeli olabilir hissi verdi temizlerken japon balığımla birlikte durabilir mi çıkarmalı mıyım? (Akvaryumum 30 litre içinde sadece 1 japon balığım var. Dipte 0.5mm beyaz kuartz kum bulunuyor. Siyah arka fon kullanıyorum. İç filtrem eheim 2006)

Eklemek istediğim bir şey daha var komşumuz fanusta bakıyordu kendi balığını ve açıkçası küçük çocuğunun ısrarı ile almış pek de bakmaya hevesli değildi 1 aydır onlardaymış balık. Ben de kıyamadım akvaryumda yaşamasına boyutlarıda benim alacağım japon ile aynıydı hemen hemen rica ettim balığı aldım onlardan kendi japonum gelince ikisini birden suyu alıştırma yöntemlerini uygulayıp koydum akvaryuma. İkisi de 4cm falandı maksimum. Komşumuzun balığı çok durgun ve yeme ilgisizdi benim kendi balıpım gayet hareketli canlıydı ve 4-5 gün sonra komşumuzun japonunun yavaş yavaş kuyruğunun eridiğini farkettim ama sabah acelem vardı ve evden çıktım bikaç saate geldiğimde kuyruğu daha kötü erimişti ve maalesef balıkta ölmüştü. Bu hastalık benim akvaryumuma da sıçrar mı tamamen herşeyi temizlemeli miyim baştan?

[EDIT]mey2107,2019-03-18 17:45:38[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.