ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CemalD
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ocak 2019 16:38
Son Ziyaret:
08 Ocak 2020 21:53
Toplam Mesaj:
12 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cemal Demirağ
Doğum Tarihi:
12 Nisan 1992
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

eskiden - Tropheus Maswa şimdi - yeni arayışlar içinde

SON 10 MESAJI

İşte Yeni Canavarım İsim Önerilerinizi Bekliyorum
[QUOTE=baygezgin]Bu kadar muhteşem balıkların bu kadar kafa yaptırılmasına herzaman karşıyımdır 😔[/QUOTE]
Ben de karşıyım aslında yunuslarda da kafa yapması için soğuk suya tuttuklarını duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum.
İşte Yeni Canavarım İsim Önerilerinizi Bekliyorum
Temsilde hata olmaz kaslı kurbanlık danalara benzettim ben. Bence Tosun olsun[:D]
Maşallah diyelim nazar değmesin [:nazar:]
Malawi Akvaryum Kurulumu
Yeni taşlarla daha güzel olmuş ersin bey elinize sağlık. Arka fonu mavi tonlarında veya beyaz gri tonlarında da seçebilirsiniz. Hem sağdan çıkan kablolarıda saklamış olursunuz.
Akvaryum İçinde Kaya Ve Yosun
Merhabalar, bugün internette biraz araştırma yaparken bir site dikkatimi çekti ve sizlere de göstermek istedim. Aşağıya linki ekleyeceğim. Bu taşların üstündeki yeşil bitkiler yosun mudur yoksa moss mu sarmışlar nasıl yapmışlar anlamadım ama bence harika olmuş[:)] [:iyi:][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212337/020320191145181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212337/020320191145191.jpg[/IMG]
http://aquamandesign.com/ANS/pl/aranzacje-do-akwarium/
650 Litre / Tür Tavsiye
Öncelikle hayırlı olsun diyorum akvaryumunuz çok güzel maşallah. Tür olarak bu büyüklükte bir akvaryuma japon balığı çok küçük gelecektir benim önerim bol kayayla dekore edebileceğiniz karışık bir tropheus akvaryumu düşünebilirsiniz (maswa, ikola, chipimbi, albino kipili vs.). Tropheuslar büyük akvaryumları sever ve gelişimleri için daha uygundur. Ayrıca çokda hareketlidirler. Örnek bir kaç video ekledim size fikir vermesi açısından. Sağlıklı hobiler.
https://www.youtube.com/watch?v=_5ScTh_gSNg
https://www.youtube.com/watch?v=i4yoWuD5XUM
Bitkili Akvaryumda Işıklandırma Ve Akvaryum Kapağı
Merhabalar yakında bitkili akvaryum kuracağım. elimde 60cm bombeli klasik akvaryum var 120lt civarı. Ancak akvaryumu şimdiye kadar hep kapağıyla beraber kullandım. Örneklerde ise akvaryumların üstleri hep açık. Açık veya kapalı olmasının ne gibi bi yarar/zararı vardır. Bir de Işıklandırma için yükseklik ne olmalı yani su ile ışığın arasında kaç cmlik bir boşluk yeterli olacaktır.
Herkese sağlıklı hobiler dilerim.
Akvaryumumu Nasıl Berrak Ve Temiz Tutarım?
[QUOTE=fma3280]Akvaryuma su bulanıklığı gidermek için öncelikle 800L/Saat lik bir dış filtre ve kaliteli dış filtre malzemelerine ihtiyacınız var. Bu malzemelerin bol miktarda pro substrat ve elyaf olmasını tavsiye ederim. Substrat yararlı bakteri oluşması için alan oluşturacak ve bu durum akvaryum da berraklığı oluşturacaktır. Bu süreçte berrak bir suya ulasmak icin filtreye sıkı gözenekli elyaf ( sera crystal top) tavsiye ederim[/QUOTE]

Hocam dış filtrede aktif karbon kullanımı su berraklığı için ilk yapılacak şey diye duymuştum. Yanılıyor da olabilirim kullanmak hiç nasip olmadı.[:(]
Akvaryum Bulanıklığı
[QUOTE=Ugur_cmlk]

Dış filtre de yerdeki pislikleri havalandıramıyor. Kum yok bende iç filtre kolayca çekiyor hepsini. 15 w Çok güçlü bişey ama bulanık. Dediğiniz dış filtre de çok pahalı be usta. Başka bir yolu yok mu bunun?[:(][/QUOTE]

youtubeda el yapımı dış filtreler mevcut oldukça da kullanışlı ve uygun fiyata denk geliyor ben zamanında yaptım uzun süre işimi gördü sonra ikinci el bir dış filtre aldım.
Akvaryum Su İzi Temizleme Help Me
Akvaryuma kimyasal uygulamak pek uygun olmayabilir ne kadar durulasanda illaki kalıntıları kalacaktır ve bu balıklara zarar verebilir. Kanaatimce nemli bir bezle güzelce ovalayarak sil. Suyu doldurduğunda leke kalmayacaktır hala kalıyorsa dışardan bir kalıntı olabilir. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Sarı Prenseslerimin Yanına Tür Tavsiyesi
Sarı prenseslerin yanına beyaz prenses ve demasoni bakmıştım. Oldukça keyifliydi ancak balık popülasyonuna dikkat etmelisin. Sağlıklı hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.