ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
okanyvz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2018 00:29
Son Ziyaret:
18 Nisan 2021 23:42
Toplam Mesaj:
38 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Okan Yavuz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Okan Yavuz

SON 10 MESAJI

Beyaz Benek Hastalığının Nasıl Yenebilirim?
Şu an balıklarımın hiçbirinde beyaz benek kalmadı. Dün en halsiz olan fotoğraflarını paylaştığım balığın formu ise gayet iyi, eski haline döndü. Birkaç gün daha her ihtimale karşı her gün dip çekimi ve metilen mavisi tedavisine devam edeceğim, birkaç günün sonunda da tankta ne var ne yok çıkarıp iyice temizleyip dezenfekte edip tankı tekrar kuracağım gibi gözüküyor.
Beyaz Benek Hastalığının Nasıl Yenebilirim?
Eveeet an itibari ile beyaz beneğin en çok hatta beyaz beneğin istila ettiği balığımın hali
[url=https://hizliresim.com/nx95aQ][img]https://i.hizliresim.com/nx95aQ.jpg[/img][/url] [B]YENİ HALİ[/B]

[url=https://hizliresim.com/KseUBY][img]https://i.hizliresim.com/KseUBY.jpg[/img][/url] [B]ESKİ HALİ[/B]

Balığımı kontrol ettiğim zaman beneklerin inanılmaz azaldığını gördüm, sanırım izlediğim tedavi yönteminden sonuç almaya başladım, demek oluyor bu. Şu an yapacağım şey ise balığın üzerinden parazitler düşse dahi hala tankımda yaşadıklarını biliyorum okuduğum kadarıyla o düşen parazitler tutunacak bir canlı arıyorlar ve tutunacak bir yer bulamadıkları taktirde 2 gün içerisinde öldükleri. 2 gün daha düzenli dip çekimi yapıp metilen mavisi damlatacağım su sıcaklığı ise 30 derecede sabit kalmaya devam edecek.
Aklıma takılan bir diğer konu ise fotoğraflarını paylaştığım balık parazitleri en yoğun halinde dahi ne bir hareketsizlik ne bir iştahsızlık sergiliyordu hatta onu sağlıklı bir balıktan ayıran tek farkı üzerinde bulunan parazitleri demiştim, ama şu an üzerinde bulunan parazitleri azalmasına rağmen forumunda düşmeler olduğunu gözlemledim, oldukça halsiz görünüyor, hatta bunu çektiğim fotoğraflardan da gözlemleyebilirsiniz. [B]Sizce neden böyle, tedavi sürecinde bitkin düşmüş olabilir mi?
[/B]
Sağlıklı günler dilerim.[:)]
Beyaz Benek Hastalığının Nasıl Yenebilirim?
Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok çok teşekkür ederim. İnternetten araştırmalarım, forumda okuduğum sizlerin tecrübeleri ve izlediğim videolardan da anladığım kadarıyla herkesin kendisine göre uyguladığı bir yöntem var, ve bir şekilde bu hastalığın üstesinden geliyorlar. Anladığım kadarıyla tedavi olarak herkesin ortak noktası ısıyı arttırmak ve metalin mavisi ya da tuz kullanmaktan geçiyor. Şu an benim yaptığım ise her gün düzenli dip çekimi ve metilen mavisi damlatmak dün forumda bir abinin tavsiyesiyle pipo filtreyi tuz ile yıkadım ve su mavi oluncaya kadar metilen mavisi döktüm, kaç damla damlattım bilmiyorum ama su mavi olunca bıraktım, şu an su sanki hiç metilen mavisi yok gibi berrak. Yazımı bitirince de tekrar dip çekimi ve metilen mavisi dökeceğim. Yarın ise Contra marka yeni bir metilen mavisi alıp birkaç günde onda şans vermek olacak. Açıkçası ortada duran Anubias pet shoptan aldığım hali arasında dağlar kadar fark var çok güzel kök saldı, yaprakları tam formunda renk verdi ve de gözle görülür bir şekilde büyüyüp gelişiyor ondan dolayı onu çok çıkarıp bir kaba koymak istemiyorum, ona birkaç gün daha şans vereceğim gibi gözüküyor. Balığa gelecek olursak sanki hasta değil gibi, yemesinde, hareketlerinde ve dışkılamasında hiçbir sorun yok onu sağlıklı balıklardan ayıran tek unusuru üzerinde bulunan benekleri. Şu an durum bundan ibaret umarım bir an önce şu beladan kurtulurum. Tekrar teşekkür ederim tecrüblerinizi paylaştığınız için ben bu kadar yorum gelceğini beklemiyordum açıkçası. Sağlıklı günleer herkese [:)]
Beyaz Benek Hastalığının Nasıl Yenebilirim?
Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacağım ve sonucu paylaşacağım.
Beyaz Benek Hastalığının Nasıl Yenebilirim?
Fotoğraf: [url=https://hizliresim.com/miyDZl][img]https://i.hizliresim.com/miyDZl.jpg[/img][/url]
Hastalık Belirtileri: Beyaz benek
Akvaryum Kapasitesi (litre): 40
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Japon, Anubias
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28 derece
Filitrasyon: Pipo Filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Aquaxi Contranea
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Hergün 10 litre dip çekimi

Herkese merhaba akvaryumu 10 gün önce kurdum, tankımda 3 küçük boy oranda japon ve ortasında küçük bir anubias bitki var. Yemleme olarak ise Ahm marka sarımsak yem ve japon balığı yemi kullanıyorum, bunların yanı sıra haşlanmış ıspanak da verdiğim oldu. Yaklaşık 4 gün önce balığın birisinde beyaz benek başladığını gördüm ve tedavisi için hemen araştırmaya başladım ve [B]su ısısını 24 dereceden 28 dereceye çıkardım[/B] ve [B]her gün 10 litre dip çekimi ile su değişimi yapıyorum[/B] ardından pet shopun bana dezenfektan diye verdiği [B]Apex Aquaxi Contranea ilaçtan 5 damla döküyorum[/B] fakat bu ilacın herhangi bir kutusu falan yok üzerinde olan etiket ise sanki yazıcıdan basılıp dökülmüş gibi kalitesiz duruyor. Araştırmalarım sonucu metalin mavisi olduğunu öğrendim için kullanıyorum. 3 balığın sadece birisinde bugün parazit artışı oldu diğer 2 balıkta yok denecek kadar azaldı. Yazımı bitirdikten sonra ısıyı 30 dereceye çekmeyi planlıyorum ve de 15 litre dip çekimi yapıp yine dinlenmiş 15 litre su ekleyip yine 5 damla metalin mavisi damlatmayı planlıyorum. Sizlerin de tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ya da yapmamalıyım?
Herkese teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim. [:)]
İlk Betta Balığı Üretme Çalışmam
[url=https://hizliresim.com/r5zRkm][img]https://i.hizliresim.com/r5zRkm.jpg[/img][/url] [url=https://hizliresim.com/Ov4B44][img]https://i.hizliresim.com/Ov4B44.jpg[/img][/url]

Herkese merhaba yaklaşık 2.5 hafta önce yıllar sonra tekrar Betta besleme hastalığım yeniden ağır bastı ve bir erkek betta aldım. 2 Hafta önce de dişi yetişkin sağlıklı bir dişi betta aldım. Daha önce sadece uzun süreli beta balıkları besledim, fakat hiç üretme girişiminde bulunmadım. Hiç acele etmeden ilk önce lepistes için kullandığım yavru tankını boşalttım, temizledim ve baştan kurdum. İzlediğim videolardan ve okuduğum makalelerden yola çıkarak 2 gün önce erkek balığı tanka saldım, köpük yuvasını yaptı. Bu gece dişiyi karşısına koyacağım. Dişi hazır olduğu zamanda yanına atlar ya da ben salarım acelem yok. Daha önce üretip tecrübesi olan hobici abilerimden ve kardeşlerimden tavsiye ve fikir almak istiyorum. Buraya olup bitenleri atarım.
Bu Bitkilerin Türü Neler
Yardımlarınız için çok teşekkürler. İşime yaradı.
Bu Bitkilerin Türü Neler
Herkse iyi hobiler dilerim. Bugün akvaryumcumdan moss alamaya gittim ve yanında bu bitkileride verdi. Adını kendiside bilmiyormuş. İnternetten araştırdım ama ben de tam bir şey bulamadım. Bilgisi ya da fikri olan hobici abilerim kardeşlerim yardımcı olursa sevinirim.
[url=https://hizliresim.com/XM3Zb7][img]https://i.hizliresim.com/XM3Zb7.png[/img][/url]

[url=https://hizliresim.com/0Rp3DV][img]https://i.hizliresim.com/0Rp3DV.jpg[/img][/url] [url=https://hizliresim.com/y6pkR7][img]https://i.hizliresim.com/y6pkR7.jpg[/img][/url]
İkinci ve üçüncü resmideki bitkiler aynı.
Betta Balığımda Beyaz Benekler Var
Balığınız büyük ihtimal ile beyaz benek paraziti olmuş tedavisini yapmazsanız sonucunda öldürür. google ya da forumdan araştırabilirsiniz benim başıma gelmediği için tedavisi hakkında çok bilgi sahibi değilim. Fakat akvaryumunuzdaki salınım yapabilecek objeleri çıkararak başlayabilirsiniz.
Bitkili Akvaryum İçin Filtre Önerileri ?
Maliyet açısından sıkıntınız yok ise şelale filtre ya da dış filtre kullanabilirsiniz. Bütçeniz dar ise, benim gibi cama asmalı çift süngerli pipo filtreler de gayet güzel iş çıkarıyor.[EDIT]okanyvz,2018-12-30 21:57:10[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.