ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sercan22
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2018 03:52
Son Ziyaret:
05 Temmuz 2018 03:01
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sercan22
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sercan22

SON 6 MESAJI

Filitrede Oluşan Ufak İnce Siyah Kurtçuklar
[QUOTE=DeSWa][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188218/011020160950331.jpg[/IMG]
Arkadaşlar nerden geldi bilmiyorum ancak filitrenin içinde az önce siyah ince ufak ufak kurtçuklar gördüm ve direk süngeri söküp yıkadım kullandığım filitre 2 adet biolife c160 diğerinde yoktu ona dokunmadım bu kurtların sebebi ne olabilir ve bugün iş dönüşü bir dişimin kuyruğunun büzüldüğünü ve kamburlaşıp karnının içe çöktüğünü farkettim ki 1 saat sonrada öldü gece hiç birşeyi yok iken bukadar hızlı oluşması ne olabilir bu kurtlarla bir alakası varmıdır[/QUOTE]

Aynı kurttan bendede çıktı 3 gündür bu kurdu akvaryumumda görüyorum ve son 3 günde 12 balığım zehirlenmiş gibi öldüler acaba bu kurdun ismi ne acaba. şuan mikofish kullanıyorum ölümler azaldı gibi sanki ama kurtlar hala var.
Balıklarım Ölüyor
[QUOTE=koruyucu3443] Akvaryumun litresini ve boyutlarini ,beslediginiz balıklarların türlerini ve birkaç resim paylaşırsaniz bilen üstatlar daha iyi yardimci olabilir. Böyle bir şey söylemek zor.[/QUOTE]

Akvaryumum 80 litre size göre küçük olabilir ama bir erkek bir dişi kılıçkuyruktan yavrularım oldu ve bu kadar balık oldu akvaryumumda.ve yaklaşık 1 yıldırda akvaryumumdaki balık sayım 100 civarı hiç bir sorun yaşamadımda şuana kadar.Sanırım değişim yaptığım sudan solungaç paraziti kaptılar. sürekli solungaçlarını kaşıyorlar.solungaç paraziti için ne yapabilirim.

[QUOTE=koruyucu3443] Akvaryumun litresini ve boyutlarini ,beslediginiz balıklarların türlerini ve birkaç resim paylaşırsaniz bilen üstatlar daha iyi yardimci olabilir. Böyle bir şey söylemek zor.[/QUOTE]

Akvaryumumum 80 litre.100 civarı kılıçkuyruk balığım var.tabi şimdi sayı sürekli azalıyor hastalıktan. sanırım su değişikliği sonrası solungaç paraziti kaptılar. sürekli solungaçlarını sürtüyorlar deli gibi. ne yapabilirim bilmiyorum.
Balıklarım Ölüyor
Geçen gün akvaryumumun suyunu degiştireyim dedim.yaklaşık yüzde 15 oranında su degişikliği uyguladım (bekletilmiş su) . Suyu koyduğum gibi balıklarım kaşınmaya başladılar. Bu nedenle bende çok az bi miktarda contra metilen mavisinden 4-5 damla döktüm.Daha öncede uygulamıştım hicbir sorun olmamıştı.Normalde belkide 40-50 damla kullanılması gereken ilaç yani. Sabah kalktığımda iki balığım ölmüştü onun yanında bikaç tanesi ters dönmüştü. Tabi onlarıda kaybettim sonra.Aradan zaman geçtikçe hiçbirşey olmayan balıklarım birden fenalaşıyor ters dönüyor gözleri bulanıklaşıyor sadece nefes alıyorlar ve sonra ölüyorlar. Şuan toplam 8 tane balığım öldü. bir taneside ters şekilde duruyor.Bu gidişle akvaryumda balığım kalmayacak toplam 100'e yakın balık var yani lütfen yardım edin.son zamanlarda yaptığım degişiklik iki hafta önce elodea bitkisi aldım bikaç kök onları akvaryuma koymuştum.Az önce baktığımdada iki yıldır hic görmediğim siyah kurtlardan var akvaryumda.az önce 5cl mikofish ilac kullandım akvaryumda.lütfen yarıdm edin.
Metilen Mavisi Ve Balık Ölümleri
Dün gece akvaryum suyumun yaklaşık yüzde 15'ini değiştirmiştim. sonrasında balıklarımda aşırı kaşıntılar başladı.bunun üzerine bende 5 damla metilen mavisi damlattım.sabah kalktıgımda balıklarımın coğu olmüstü.hala olecekler var daha yardım edin.
Vatoz'dan Korkan Balıklar Ve Işık Sorunu
[QUOTE=Kınayu]Selamlar vatoz büyüyen cins büyük vatozmu öylese onu çıkarmanızı öneririm ben cüce vatozlara o kadar tepki vereceklerini sanmıyorum. Akvaryumdaki balıklar aydınlatma açıkken kapatılınca bir kaçış çırpınma eylemi gösteririler bu gayet normal akvaryumunuzun üzeri kapalıysa bir şey olmaz .[/QUOTE]

Evet büyüyen cins vatozlardan boyu 12 cm civarlarında. Yakında belli bir süre tatile çıkacağım bu nedenle yem makinası kullanacağım.Yem makinası kullanırken akvaryumun üstünü açık bırakmak zorunda kalıyorum. Vatozuda 1 yıldır bakıyorum vermeye kıyamıyorum.Daha önce belli bir sure baktığım vatozu akvaryumcuya vermiştim iki gün sonra öldüğünü söylemişlerdi.Su değişimi yaramadı galiba o zaman.
Vatoz'dan Korkan Balıklar Ve Işık Sorunu
Akvaryumumda bir adet vatoz,iki adet çöpçu balığı ve 50 civarı kılıçkuyruk besliyorum.Vatoz balığı yapısı itibariyle su üstüne çıkıp o şekilde oksijen ihtiyacını karşılayan bir balık.Geceleri akvaryum ışığını kapadığım zaman,vatoz balığı nefes almak için her yukarı çıktığında kılıçkuyruk balıklarım kendilerini sağa sola vurup kaçışıyor.Bazen akvaryumdan zıpladıkları bile oluyor.Birkaç balığım bu nedenle öldü.Bende şuan ışıkları mecbur açık bırakıyorum.Ayrıca kılıçkuyruklarım ışığı kapattığım anda yine sağa sola vurup kaçışıyorlar.Işığa iyice hassas oldular.Gece elektrik kesilse nolcağını tahmin edemiyorum.Nasıl bir çözüm bulabilirim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.