ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Akyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2018 02:43
Son Ziyaret:
23 Temmuz 2023 07:14
Toplam Mesaj:
93 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer lütfi hatipoğlu
Doğum Tarihi:
06 Temmuz 1998
Yaş:
25
İl:
Istanbul
Meslek:
Havalimanı memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer lütfi hatipoğlu Saygılarımla,

SON 10 MESAJI

Işık.
[QUOTE=Utku kuvancı]Akvaryumum için osram 8,5 w tasarruflu LED ampul aldım bu ışık betamı rahatsız eder mi? Işığı yakınca deli gibi kabarıyor camlara eski balığımda böyleydi[:/]Sizce Java ferni ve o kayaları kaldırsam Java fernin köklerinden 5 tane alsam küçük bir kayaya bağlasam ve ortaya konumlardırsam daha iyi olmazmı yanlarada eloeda ve tilki kuyruğu eklemesi yapacağım.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238291/180420231344271.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bence ışık düzeyi beta için gayet yeterli. Rahatsız edeceğini sanmıyorum. Isıtıcı göremedim ısıtıcı kullanıyor musunuz ?
Bitkili Akvaryum (wallstad)
[QUOTE=alidagli06][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239298/120420230412211.jpg[/IMG]

06.02 tarihinde Gaziantep ilinde satın almacı olarak çalisiyordum ailem istanbuldaydi o pazar gecesi deprem beni hic bir komsumu tanimadigim 5 katli dairenin 3. Katinda yalniz yakalamisdi konu bu degil ama neyse tatsiz olaydan sonra isimi birakip istanbula dondum o gunden beride is bulamiyorum evde bunalirken ve iyice daralirken youtubede izledigim videolarda CANLİ BİTKİLİ AKVARYUM lari gorup ozeniyordum bu kadar zormu? Derken o geceyi bitirip sabah ilk isim akvaryum almak oldu ardindan torfu koydum ustune akvaryum kumu 5 gun disimi sıktım bu gunde Atakan akvaryumdan bitkileri alip ektim inanin hicbir bilgim yok bitkiler hakkinda yada akvaryum hakkinda 2 ay bu sekilde kalmasi gerekiyormus isisini ve isigini surekli kontrol ediyorum 2 ay sonra karides ve lepistes ekleyecegim okudugunuz icin tesekkurederim. Sizde bu acemilikle nasil bir is cikartmisim gozunuze batan hatalarim varmi?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239298/120420230427151.jpg[/IMG][/QUOTE]

Akvaryum ölçüsü güzel. Yerinizde olsam bu şekilde daha fazla bitkilendirip birkaç ay böyle tutardım. Daha sonra yosun problemi için karides eklerdim en sonda bitki toprağının ağırlığı sudan uzaklaşınca 10 lu bir sürü olacak şekilde ember tetra eklerdim. Filtre ve ısıtıcı koşuluyla. Tabandan bitkiler çok güzel beslenmiş olur bitki toprağı ile. Zeytin bitkisi özellikle düşük gereksinimleri ile güzel olacaktır.
Walstad Akvaryumu Kuracağım
[QUOTE=OSCAR_ADAM]Merhaba arkadaşlar bu bayramda güzel bir 20 litre akvaryum alacağım ucuza bulursam küp alacağım.
Fakat aklımda birtakım sorular oluştu ben bahçeden v.s almak istemiyorum çünkü bizim topraklar verimsiz ve kahverengi.
Herhangi bir yerden siyah bitki toprağı
Alsam (torf değil) sizce olurmu?
Akvaryumu kurdum diyelim bitkiler konusunda kararsizim şu bitkiler walstada yetermi?
Zeytin
Java moss
Tilki kuyruğu
Subulata
Salvinia natans
Su mercimegi
Pistia
İsmini bilmediğim bir bitki
Anubias
java fern
Gül
Lepistes otu
Moss ball
limnophille sessiflora
Bunlar yetermi eğer co2 olmadan oluyorsa parvula ve dev parvula bitkisini ekmek istiyorum aydınlatmam gün ışığı 220 v bir elektrikçi ışığı olacak ana akvaryumda kullanıyorum bitkilerde fotosentez sağlıyor.
Bir diğer sorum bu akvaryuma mangrove kökü ve yuvarlar dere tasida ekleyeceğim.
Diğer soru betta ile karides olurmu?
Eğer olursa erkek halfmoon betta ile sivrisinek rasborada olabilirmi
[/QUOTE]

Merhaba. Böyle bir kurulum benimde aklımdan geçti 30 cm küp olarak. Bence alta ince bir tabaka normal çiçek toprağı koyup üstüne bir katman hagen yada benzeri bir kum ile kapatabilirsiniz. Bitki olarak zeytin bitkisi daha güzel olur diye düşünüyorum. İlk kurulumda su çok bulanacaktır ara sıra su değişimiyle oturacaktır. Filtresiz ısıtıcısız bir kurulumda gün gün gelişimi izlemek keyifli olacaktır. Ayrıca yosun problemide olacagından karides ve su piresi önerebilirim. İzlemesi keyifli olacaktır. Sadece canlı eklemesini hemen yapmamanızı öneririm. Keyifli hobiler.
Beyaz Benek
Merhabalar. 60 litrelik 40 cm küp akvaryumumda 6 aya yakındır neon tetra besliyordum 15 adet. Üç gün önce biraz daha neon tetra eklemesi yaptım ve malesef balıklarım beyaz benek oldu. Akvaryumcudan aldıgımdamı öylelerdi bilmiyorum. Suyu ve sıcaklığı eşitleyerek aşılama yaparak balıkları akvaryuma saldım. Akvaryum sıcaklığım sabit 27 dereceydi. Sıcaklığı kademeli olarak 30 a çıkardım. Akvaryumda balık harici elma salyangozu ve zeytin bitkisi var. Balıklarımın hemen hemen hepsi beyaz benek olmuş durumda. Ayrı bir tankım malesef yok. Tuz kullanmayı düşündüm ama salyangoza zararlı oldugunu okudum. Saatlerdir araştırma yapıyorum. Deep fix ıcthyo diye bir ilaç buldum. Acaba bu ilaç bitkilere veya salyangoza zarar verir mi? Bu konu hakkında bir cevap bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Deep fix ıcthyo kullanan varmı daha önce.

[QUOTE=Akyar]Merhabalar. 60 litrelik 40 cm küp akvaryumumda 6 aya yakındır neon tetra besliyordum 15 adet. Üç gün önce biraz daha neon tetra eklemesi yaptım ve malesef balıklarım beyaz benek oldu. Akvaryumcudan aldıgımdamı öylelerdi bilmiyorum. Suyu ve sıcaklığı eşitleyerek aşılama yaparak balıkları akvaryuma saldım. Akvaryum sıcaklığım sabit 27 dereceydi. Sıcaklığı kademeli olarak 30 a çıkardım. Akvaryumda balık harici elma salyangozu ve zeytin bitkisi var. Balıklarımın hemen hemen hepsi beyaz benek olmuş durumda. Ayrı bir tankım malesef yok. Tuz kullanmayı düşündüm ama salyangoza zararlı oldugunu okudum. Saatlerdir araştırma yapıyorum. Deep fix ıcthyo diye bir ilaç buldum. Acaba bu ilaç bitkilere veya salyangoza zarar verir mi? Bu konu hakkında bir cevap bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Deep fix ıcthyo kullanan varmı daha önce.[/QUOTE][QUOTE=Akyar]Merhabalar. 60 litrelik 40 cm küp akvaryumumda 6 aya yakındır neon tetra besliyordum 15 adet. Üç gün önce biraz daha neon tetra eklemesi yaptım ve malesef balıklarım beyaz benek oldu. Akvaryumcudan aldıgımdamı öylelerdi bilmiyorum. Suyu ve sıcaklığı eşitleyerek aşılama yaparak balıkları akvaryuma saldım. Akvaryum sıcaklığım sabit 27 dereceydi. Sıcaklığı kademeli olarak 30 a çıkardım. Akvaryumda balık harici elma salyangozu ve zeytin bitkisi var. Balıklarımın hemen hemen hepsi beyaz benek olmuş durumda. Ayrı bir tankım malesef yok. Tuz kullanmayı düşündüm ama salyangoza zararlı oldugunu okudum. Saatlerdir araştırma yapıyorum. Deep fix ıcthyo diye bir ilaç buldum. Acaba bu ilaç bitkilere veya salyangoza zarar verir mi? Bu konu hakkında bir cevap bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Deep fix ıcthyo kullanan varmı daha önce.[/QUOTE]

Konu ile ilgili bilgisi olan yokmu acaba
Akvaryum Koruyucusu
[QUOTE=alp]Selam arkdaşlar bu tarz akvaryumların altındaki sarı şey çıkabiliyor mu çıkarmayı denemeli miyim bir şey olur mu ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238664/290320231754451.jpg[/IMG][/QUOTE]

Çıkarabilirsin , benim karantina tanklarımda da var küçük 5 litre olanlardan. Silikonla yapıştırılmamışsa çek çıkar problem yok
Hava Motoru Gerekli Mi ?
[QUOTE=Charlie][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/142265/040420230022351.jpg[/IMG]
Bu akvaryuma hava motoru gerekli mi sizce ?[/QUOTE]

Arkadaki askı filtre su yüzeyini hareketlendiriyordur o yüzden gerek yok. Benzer biz kuruluma sahibim. Akvaryum ölçüleriniz nedir , aydınlatma olarak ne kullanıyorsunuz? Çok güzel görünüyorlar
Tetra Türleri
[QUOTE=MCY4]

Benim akvaryumda durumlar tam tersi[:)] Neonlar cesur, transgenetikler biraz panik.

Öyle aman aman bir kaçmaları olmuyor neonların, transgenetikler kaçıyor bende de. Yavaş yavaş geçip oturuyorum karşılarına artık, yapacak birşey yok[:)] Ember tetra tecrübem olmadı ama hacim yeterli olsaydı alırdım.

Yukarıda yazdığım transgenetik ve neon karması yerine ember ve neon da yapabilirsiniz. 8-10 adet birinden 8-10 adet birinden. Bence çok güzel olur.

[/QUOTE]

Teşekkür ederim , sanırım ember tetra ekleyecegim 10 adet kadar. Oturduğum yerdeki akvaryumcularda malesef transgenetik harici tetra bulamıyorum. Sanırım renkleri yüzünden çok satıyorlar. İstanbul arnavutköy tarafında tanıdıgınız bildiğiniz bir yer var mı ?
Tetra Türleri
[QUOTE=Tesseract]Akvaryum hacminiz ilave balıkları kaldırabilecek durumda değil maalesef.[/QUOTE]

Sizce hiç balık eklemesi yapamaz mıyım ?

[QUOTE=bLind]Bendeki neonlarda pek ortalarda dolaşmıyorlar hep arkadalar, ama ben büyük transgenetik tetralardan korktuklarına yoruyordum. Sizde sırf neon varmış ama yinede ortalıkta dolaşmıyorlar 😅 Benim akvaryumu gören arkadaşım jest olsun diye black neon tetra almış bana kıramadım akvaryuma koydum en hareketli ve ortalarda gezen balıklarım onlar. Neonlar bol bitkili ve loş akvaryum seviyorlarmış sanırım istedikleri ortamı sağlayamıyoruz.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229773/020420230440061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229773/020420230440091.jpg[/IMG][/QUOTE]


Maşallah transgenetikler çok güzel görünüyorlar. Akvaryumunuz capcanlı.Siyah neon tetra fikrini araştıracağım. Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.

[QUOTE=MCY4]

Merhabalar,

Akvaryumu ilk kurduğumda sadece transgenetik tetralarım vardı, daha sonra neon tetra ekledim. Neonlar gündüzleri hep orta-üst seviyelerde yüzüyorlar sürü şeklinde sadece ortam kararınca diplere bitkilerin altlarına gizleniyorlar.

Bir kaç yerde okumuştum; neonlar tek tür olduklarında sürü özelliklerini bırakıp tek başlarına takılıyorlar ve hareketsiz oluyorlar diye. 7-8 neon tetra, 5-6 adet transgenetik tetra olacak şekilde karma bir kurulum yaparsanız sorun çözülür diye düşünüyorum.

Birde tankın içindeki akıntı da hareketliliği etkileyebilir bence. Akıntı çoksa hareketlilik azalabilir.



Arkadaşımın yazdığı durumun aksine benim akvaryum baya haraketli. Zamanla düzelir belki.[/QUOTE]

Söylediğiniz gibi gündüzleri biraz daha serbest geziyorlar yüzeye yakın ve ortalarda. Ember tetra tecrübeniz oldu mu ? Birde sizin neonlarınız da yaklaştığınız zaman toz oluyorlar mı ?[:)))] benimkiler çok ürkekler. Akvaryumum karşısına izlemek için oturuyorum ama balık göremiyorum. Hepsi zeytinlerin arkasına geçiyor.
Tetra Türleri
Merhaba benim 40cm küp akvaryumum var içerisinde zeytin bitkisi elma salyangozu ve 15 adet neon tetram var. Akvaryumdan görüntü olarak memnunum herşey yolunda fakat balıklarım hep gizleniyor sadece yemlenecekleri zaman su üstüne çıkıyorlar. Tankın yaşı 5 ay civarı. Işıkalandırmam çok kuvvetli değil akvaryumum arka kısmında duruyor. Yani uzaktan bakıldığında bitkiler harici balıklar hiç görünmüyor ve hep dipte dolanıyorlar. Yüzme seviyesi orta ve dip yazıyor internette ama benimkiler hep dipte. Onun için akvaryumda yüzeye yakın yada orta seviyelerde yüzen tetra türlerinden almak istiyorum sürü halinde , onlu bir sürü mesela. Lepistes harici önerebileceginiz bir tür olur mu? Ember tetralarında çok ürkek olduğunu duydum. Akvaryumun önünden ne zaman geçsem balıklarımın hepsi kaçışıyor. Açıkcası daha az ürkek olan ve üst seviyelerde yüzen balık tavsiyelerinizi bekliyorum. Akvaryumda askı filtre var su akıntılı değil. Tetra akvaryumumu bozup iki adet küçük japon beslemeyi bile düşündüm [:)))] neon sayısını 15 adet daha alıp 30 a çıkarsam ürkek halleri sizce geçer mi ? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
Yine Yeniden Betta
[QUOTE=scorpion2884]Ölçüler:20x20x20
Canlı Türleri:Fil Kulak Halfmoon Erkek
Bitki Türleri:Eledoa , parvula , java fern , bucephalandra mini coin , pistia , ludwigia diamond
Tankın Yaşı:15 gün
Filtrasyon ve Işıklandırma:Filtre yok , Sobo mini clip lamp
Tasarım ve Dekorasyon:Dere kumu yati kökü

20x20x20 ölçülerinde bitkilendirilmiş akrilik beta kabında fil kulak bir halfmoon beta beslemeye başladım.Hacim bazılarımıza küçük gelebilir ama fil kulaklar zaten yüzerken yüzgeç yapılarından dolayı çok yoruluyorlar dolayısı ile gayet yeterli olduğuna inanıyorum filtre kullanmayacağım sistem oturana kadar düzenli su değişimleri sonrasında sadece eksilen suyu eklemeyi düşünüyorum başarabilirsem.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182999/200120232347541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182999/260120232122221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182999/260120232121521.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182999/260120232122021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182999/260120232121001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182999/260120232121091.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182999/260120232121211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182999/260120232121311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182999/260120232121411.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182999/260120232122111.jpg[/IMG]
[/QUOTE]

Çok güzel görünüyor. Sadece 25w bir ısıtıcı edinmenizi tavsiye edebilirim. Isıyı sabit tutmak için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.