ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fisher53
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Aralık 2006 22:02
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2021 21:04
Toplam Mesaj:
528 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
14 Eylül 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Amerikan Cichlid Tankı (son foto sf:25)

Bu akvaryumu uzun süredir takip ediyorum,Eda hanım'ın bır bayan olmasına karsın yaptıgı dekor ve balık secımlerı benım yıllardır yaptıgım ıste kendımı kotu hıssetmeme neden oluyor Kahkaha

Bır ıkı konuya ıznınızle degınmek ıstıyorum,Kuzey ve Guneyler bırbırıne cok karısmıs.Uyum ıcerısınde olduklarına suphem yok,Arowana'nın eklemnesı ve oscarların o akvaryumda olması bana gore tam olarak bır amazon akvaryumu olmus sadece yapay yagmur eksık Tebessüm
 
Tek eksık guzel bır CHanna mıcropeltes Artist
Diskus Akvaryumu
3-4 cm'lik balıklar pekte sağlıklı olmaz.Alabileceğiniz kadar büyük boyunu alın.Erişkin değil ama çok ufak balıklardan kaçının.
 
Cama cam akvaryumlar yavru balıklar için o kadarda iyi değildir,saklanacak,dinlenecek yerler gerektirir akvaryumunuzda bir kök ve bir kaç bitki olması taban malzemesinin suya salınım yapmayacak özellikteki quartz yada aquaclay tipindeki kumlardan olması gereklidir.
 
Bunun yanında red marlboro,blue diamond,red pigeon,melon türleri ile hoş bir başlangıç yapabilirsiniz.
 
Deneyim kazandıktan sonra daha değerli türlere daha özel balıklara geçiş yaparsınız.İstanbul anadolu yakasında ve avrupa yakasında bir çok akvaryumcuda bulabilirsiniz.En iyi balığı seçmek birazda sizin elinizde
canlı,hareketli akvaryumun bir köşesinde tünemeyen balıkları seçmeniz sizin için avantaj olacaktır.
 
Saygılar,
D.Kurtkaya2009-03-09 22:29:13
Akvaryum boyutu ve P.S
125x50x60h Boyutlarındaki tankım hakkında 2 gündür düşünüyorum ama elimdeki küçük akvaryumla başlangıç yapmayı tercih ederim.Yaklaşık 12 senedir tatlı suyun içerisindeyim hemen hemende beslenebilecek her türü besledim.
 
Artık biraz daha profesyonel adımlar atmanın gerektiğini düşünüyorum.Küçük akvaryum için 350 litrelik akvaryumlar için olan Red Sea markasının hava taşlı P.S'ını kullanmayı düşünüyorum bunun yanında filtreleme seçenekleri için bana ne önerebilirsiniz Volkan bey?
like water
Brown Scopas Tang olabilirmi acaba Himmm
Akvaryum boyutu ve P.S
Sanırım amortisman benim için sorun olmayacak ama tecrube daha onemlı gibime geliyor. Yani şu saydıklarınıza para vermek sorun dağil ama vereceğim paraya değecek şekilde ben idare edebilicekmiyim o sorun.
 
Anlatımınız için teşekkür ederim umarım en iyi şekilde yaparız vede burada resimlerinide paylaşırız.
 
Saygılar ve sevgiler.
Akvaryum boyutu ve P.S

Boş olan akvaryumu sarı ve mavi tang'ler bildiğim kadarı ile başlangıç içinde uygun bu şekilde doldurmak istedim yoksa 500 litrelik tankada kurabilirim fakat içerisindekileri vermek gibi bir niyetim yokTebessüm

Yinede dış filtrenin çekiş gücü yetmez ve elinizdeki Protein Skimmer hava motoru ile çalışıyor motorlular kadar verim alamazsınız diyorsanız kurulumu iptal edeceğimiz anlamına geliyor. D.Kurtkaya2009-03-08 01:31:58
Akvaryum boyutu ve P.S

Aslında daha önce bir çok arkadaşımla ve abilerimle deniz akvaryumu kurmuş olmamıza rağmen ben yinede bu konu hakkında deneyimli arkadaşlardan özel olarak bir ilgi bekliyorum.

63x23x42h Boyutlarındaki Kullanmadığım akvaryumu Only Fish akvaryumu olarak kurmayı düşünüyorum.Fakat Deniz Şişman'ın bir makalesinde okuduğum ne kadar büyük akvaryum o kadar sorunsuz akvaryum kelimesi kafama takıldı.
 
Bu akvaryumu kurmak için elimde gerekli ekipmanlar var fakat,
akvaryuma koymak istediğim daha önceden elimde bulunan Red Sea  markasının Berlin tipi P.S'ını burada kullanabilirmiyim. (350 litrelik akvaryumlar için olan modeli Berlin Air Lift 90)
 
Bunun haricinde kullanmadığım dış filtrem ve kafa motorlarım mevcut fakat bu konuda ne kadar sağlıklı olur yada olmaz bu P.S fazlamı gelir yoksa olabilir mi?
Sizlere sormak istiyorum.
Kuşak?
Yani kısacası sizin anlayacağınız  basınçtan etkilenip silikonların birbirinden ayrılmaması ve camın esneme yaparak patlamaması için yapılan bir düzenektir.
 
Saygılar.
Biotop nekadar gerçekçi olmalı

Evet...Her türlü yoruma açık bir konu.

Ben daha fazla kurcalmıyorum Tebessüm
D.Kurtkaya2009-03-08 00:57:29
Biotop nekadar gerçekçi olmalı
Sanırım Biotop'un o kısımı gercekten biraz karışık...Aynı zamanda bir o kadarda masraflı olacaktır.Frontosa'lar örneğin geceleri kaya diplerinde bekleyerek küçük balıkları avlayan birer fırsatcılardır.Ama bunun akvaryum ortamında sağlanması evet doğal bir ortam kurmaya çalışılıyor bir yere kadar mantıklı.Ama göz göre görede bunu yapmak isteyen varsa kim ne derse desin ne kadar  etik olmadığını soylese bile yine yapacak olan kişinin kafasında var ise yapılabilir diye düşünüyorum....
 
Gerçekten karmaşık bir konu :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.