ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BerkAlbayrak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
53
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Nisan 2016 17:25
Son Ziyaret:
14 Mart 2022 00:53
Toplam Mesaj:
117 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berk ALBAYRAK
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1996
Yaş:
27
İl:
Tekirdag
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berk ALBAYRAK / Tekirdağ,Çorlu

SON 10 MESAJI

Öğrenci İçin İdeal Kurulum? Tavsiye (yeni Kurulum)
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Fatih bey. Lepistes türüne asla girmeyi düşünmüyorum çünkü her ne kadar özel tür olsa da çok cüzzi miktarlarda satılıyor ve alınıyor. Hacimler melek ve discus için yetersiz ama ana ve babayı koymak için bir iki tane 50x50 civarlarında yumurta döksünler diye akvaryum yaptırabilirim. 100 cm’lik akvaryumun yüksekliği melek ve discus’a yetersiz o yüzden bu akvaryumu boylandırma akvaryumu olarak düşündüm. Yine cüce ciklet türüne karar verirsem 60 litreliği ana tank 120 litreliği boylandırma tankı olarak düşündüm. Troplar çok güzel balık ama dediğiniz gibi hacim sınırlı 1 trio şeklinde alıp bakılabilir ancak yavruları 60 litrede fazla büyütemem ve yanık kalmalarından korkuyorum, 200 litre üzeri dikdörtgen bir akvaryum yaptırmam gerek ve maliyet açısından ayriyeten balıkları riske atmamak için bu seçeneği eledik sayalım. Daha farklı tavsiyeler bekliyorum.
Öğrenci İçin İdeal Kurulum? Tavsiye (yeni Kurulum)
Merhaba. Hobiye yaklaşık bir buçuk yıl ara verdim ve tekrar yavaş yavaş başlama kararı aldım. Sıfırdan bir kurulum olacağı için ve elimde balık da olmadığı için sizin tavsiyelerinizi almak istedim. Öncelikle elimde olan malzemelerden biraz bahsedeyim. 100x30x40h 8mm cam kalınlığında bir adet, 70x26x33h 8mm veya 6mm tam hatırlamıyorum bir adet, ve 10 litrelik bir adet karantina için yada balık kusturmak için kullandığım akvaryumlar mevcut. Ekipman olarak pipo filtre, ısıtıcı, kum vs. birçok şey mevcut. Yeni kurulum yaparken üretip yavrularını satabileceğim bir balık olması benim için daha iyi olacak ve bu sayede bütçeme destek bir gelir elde etmiş olacağım. Yeni alacağım balık veya balıkları seçerken elimde olan akvaryumlara uygun balık seçmek maddi açıdan daha avantajlı olacak. Bu yüzden tavsiyede bulunurken bunları göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum. İllaki elimdeki malzeme ve akvaryumları kullanacağım diye bir şey yok yeni akvaryum da yaptırabilirim ama bu sefer balık seçimini daha uygun fiyatlı balıklardan yana kullanmak zorunda kalacağım. Kar sağlayacak balık olarak ben discus balığını düşündüm fakat bu balık hem bakım olarak hem de pahalı olmasından dolayı yeni kuruluma adapte edemezsem elimdeki para havaya uçup gidecek. Cüce cikletlerden kribensis baktım ve oldukça zevkli bir balık. Ayrıca yavrularını da satmayı başardım. Çünkü lepistes, sarı prensen vs. türü balıklar her akvaryumcuda olduğu ve herkes ürettiği için satılmıyor ama bu tür balıkların satışı daha kolay oluyor. Ben balık olarak ciklet türlerinden düşünüyorum (Discus, Mücevher ciklet, cüce ciklet türleri vs.) ve siz değerli abilerim ve kardeşlerimin tavsiyelerini bekliyorum.
Çöpçü Balığı Yumurtaları Çıkmıyor
Bunlar çöpçü yumurtaları değil, suyu oturmuş akvaryumlarda ortaya çıkan canlılar. [K]Freshwater Limpet - Acroloxus lacustris[/K] canlının adı bu, çöpçülerin büyük olanları dişi küçük olanlar erkektir. Fotoğraflardaki yandan görünen balık dişidir. Üst yüzgecinden kolayca anlayabilirsiniz. Aşağıda linkini verdiğim konuda canlıyı detaylı inceleyebilirsiniz.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_akvaryumlardaki_bocekler__ceviri_k318898.asp[/URL]
Arka Cami Siyaha Boyama
Merhabalar. Akvaryumun arka camını mat siyah boyayla boyayabilirsiniz yada bizim araçları kapladığımız yapışkanlı folyolar var bu folyoların mat siyah rengini alıp mukavva kartonuna yapıştırıp akvaryumun arkasına sabitleyebilirsiniz (mukavva kartonuna yapıştırmaktaki amacımız fonun orta kısımlarıyla camın arasında boşluk olmaması direk mukavvasız da bantla yapıştırabilirsiniz fakat sert bir malzeme olduğu için orta kısımları cama yapışmıyor). Bu şekilde yansımayı azaltabilirsiniz ama camlarınız extra clear değilse azda olsa yansıma olur.
Yeşil Sakal Yosunu İle Mücadele
Nerite salyangozu, elma salyangozu veya sae balığı alıp yosun sorununu kontrol altına alabilirsin ama yavrular da bu yosundan faydalanıyor, komple kurtulmayı düşünmeyin bence faydası da var.
Yeni Akvaryumum
Meltem hanım sade bir akvaryum olmuş, güzel. Fakat plastik bitkiler zamanla akvaryuma salınım yapacaktır, çıkarmanızı öneririm. İç filtrenizin akvaryumun dip kısmına yakın oluduğu görüyorum bu şekilde debisi suyun basıncından dolayı biraz düşebilir, su yüzeyine yakın bir yere konumlandırırsanız daha performanslı çalışacaktır.
Bombeli Akvaryum Ve Işık
Akvaryumunuzda bitki yoksa silikonlu şerit led ile aydınlatma sağlayabilirsiniz.
Seçim Yapamıyorum
Akvaryumunuzun hacmi yeterliyse besleyebilirsiniz tabi neden olmasın.
Bombeli Akvaryum Ve Işık
Işık akvaryumun kapağında olduğu sürece yani suya değmediği sürece sıkıntı olmaz, bazı akvaristler dalgıç floresanı suyun içerisinde kullanıyorlar. Ben bu şekilde kullanımı yanlış buluyorum ve dalgıç floresanların diğer floresanlara oranla ömürleri daha kısa oluyor.
Benim 1 Yıldan Fazla Süredir Beslediğim Bir Betam
Merhaba. Aşağıda linkini paylaştığım konular yardımcı olacaktır.

[URL]https://www.akvaryum.com/tum_yonleri_ile_beta_uretme_teknikleri_makaler_16_1465.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/beta_uretimi_nasil_yapilir_videolu_anlatim_k865806.asp[/URL]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.