ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
farukas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2016 16:21
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2018 10:41
Toplam Mesaj:
58 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Faruk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Amasya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Hi-tech Te Taban Kurulumu
100lt hi-tech bitkili akvaryum kurucam elimde 7 kg seachem flourite red ve 7 kg hagen var dizilim nasıl olmalı tabanda ilave başka bir toprak kullanmak gereklimi dir.?
Örnek Gübreleme Programı
100 lt lik akvaryumun zeminde hagen kum 6-7 cm kalınlıkta, tüplü karbondioksit sistem saniyede 1 kabarcık, aydınlatma 4x18watt t8 fluorasan(2 day light, 1 slyvinia, 1 aquastar) aydınlatma sekiz saat açık, bitkiler; cüce crypto türleri, lion, zeytin , gül, subulatadan teşkil yüksek yoğunluklu, balıklar 10 adet prsitelle düşük yoğunluklu. Bu tazr akvaryumda gübrelemeyi, su değişimini nasıl yapmalıyım elimde test kiti yok.
teşekkürler.
120 Lt Bitkili Akvaryum Aydınlatması Hakkında.
120 lt bitkili akvaryumum var, zemin hagen kum, bitkileri basit türler. limon, zeytin, gül, subulata, lotus, cryptorcne türleri. Aydınlatma olarak 4 adet 18 watt T8 fluorasan kullanıyorum.(dizilim, slyvania grolüx, philips snow white, slyvania aquastar, philips day light.) atrıca tülü karbondioksit sistemim var düzenli zemin ve sıvı gübreleme yapıyorum. Su değişimlerim haftalık %25 fakat bir türlü bitikler çoşmuyor, limonlar hariç diğer bitkilerin yeşeren yeni yapraklarında şekil bozuklukları uçlarında kırılmalar ve kopmalar var. Bu fluorasanları yaklaşık 3-4 senedir kullanıyorum değişim vakti geldi sanırım. Yeni alacağım fluorasanları nasıl seçmeliyim. Fluorasan ömrünün bitki gelişimine etkisi çok fazlamıdır.
iyi günler
Ebjd Üretimi
Yaklaşık 1 cm iken 2 adet aldığım ebjd balıklarım 8_9 cm oldu ve 1 erkek 1 dişi çıktı. Ebjdxebjd çaprazlamadan çıkan yawruları yaşatamazsınız. Ebjd üretimini ülkemizde yapan 3 5 üretici olduğu söyleniyor. Bu çaprazlamadan yawru alan ve büyüten var mı? Tecrübeleriniz nelerdir.
30 Lt Lik Akvaryuma Sun Sun 603 B Dış Filtre Hak.
30 lt lik akvaryuma sun sun 603 b dış filtre alsam içerde girdap vs sıkıntı yaratır mı? (akvaryum nano tetra akvaryumu )yoksa şelale filtre mi almalıyım şelale alsam hagen düşünüyorum sun sun 75 tl civarı iken hagen 57 tl civarı yorumlarınız nelerdir arkadaşlar.
30 Lt Lik Akvaryum İçin Şelale Filtre Önerisi
30 lt akvaryum için şelale filtre arıyorum , sessiz çalışan, uzun süreli kullanım imkanı olan hangi marka modeli tavsiye edersiniz?
Lepisteste Kuyruk Kısma Ve Sallınma
40 lt lepistes akvaryumunda dahs çok yavrularda kuyruk kısarak kuyruğun ucunun iğne gibi görünerek balık salınıp yapıyor suya bemiks c ve contra ıchthyo ekledim başka neler yapılabilir
Lepistes Akvaryumu Ve Dış Filtre
30 lt lepistes akvaryumunda resun cy20 dış filtre kullanıyorum akvaryum bitkili. Çok sayıda yawru var akvaryumda emiş filtresi yavruları çekiyor. Yavruları çekmesin diye emiş süzgeçine tül bağladım. Fakat bitki döküntüleri tabanda kalıyor tül pisliklerden tıkanınca debi düşüyor. Ne yapılabilir başka
25-30 Lt Lepistes Akvaryumu İçin Filtre Önerisi
25-30 LT lik bitkili lepistes akvaryumumda hava motoruna bağlı çiftli sünger pipo filtre kullanıyorum. Dökülen ve çürüyen bitki yaprakları göz zevkimi bozuyor. Bu ebattaki akvaryuma alınabilecek en iyi (sessiz), biyolojik, mekanik, kimyasal temizleme yapabilen dış filtre veya iç filitre önerisi olan arkadaş var mı?
Ista Turbo External Reaktör Hakk.
Ista turbo external reaktör almayı düşünüyorum hakkında olumlu yorumlar okudum yerli ve yabancı sitelerde. Reaktörü tüplü sistemde kullanıcam. Fluval 106 dış filitreye takıcam. Reaktör 12-16mm hortumlara uygunmuş. Fluval 106 hortum çapı 14,5 mm imiş. Filitrenin basma hortumunun direk ucuna taksam reaktör çıkışınıda direk akvaryuma versem verimli çalışırmı arada adaptör kullanmadan reaktöre bağlantı mümkünmüdür.Filitrenin original hortumunu kesmek istemiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.