ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafakles
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
88
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Kasım 2015 16:04
Son Ziyaret:
03 Ekim 2019 09:44
Toplam Mesaj:
264 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa
Doğum Tarihi:
30 Nisan 1997
Yaş:
26
İl:
Aydin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bu Akvaryum.alınır Mı
[QUOTE=bluedesigner]
peki camcılarda kullanılan yapıştırıcı malzemeler balıklara uygun mudur[/QUOTE]
Akvaryum silikonuyla yapıldığı taktirde sorun çıkmaz
Bu Akvaryum.alınır Mı
[QUOTE=bluedesigner]
internetten almak riskli değil mi tamamen cam bişey yada bildiğiniz bir site var.mı[/QUOTE]
Bu boyutlardaki akvaryumu çok uygun fiyatlara bi camcıya yaptırabilirsin petshoplarda çok daha pahalı olur.
120x70x60h Cam Kalınlığı?
[QUOTE=karadeniz37]Dün akşam uğradım dükkana akvaryuma bakmak için. Arkadaş 10mm damperli cam kullanmış her yerinde. Yine de alttan kuşak gerekli midir? Üst ortadan tek kuşak yeterli olurum? Bu arada en 60 olarak değiştirildi. 122x60x60 yapıldı. En 70 olsa damperli cam yetmiyordu. [/QUOTE]
Keşke temperli cam kullanmasaydınız temperli camın akvaryum için uygun olmadığını düşünüyorum. Hem enden de kısmışsınız temperli cam için.
The World Of Procambaris Clarkii
[QUOTE=MertA]Bu akvaryum gerçekten deniz akvaryumu mu ?

Canlı kaya yok. Dipte hagen/dere kumu karışımı bir kum. Pipo filtre kullanılmış. Ps yok.

Bu verilere göre varsayarak tuzluluk oranını kafanıza göre turşu için kullanılan tuzlardan yaptığınızı düşünüyorum.Bu şekilde bir kurulum ile japon beslersiniz anca yapmayın etmeyin.

Refet kibarlığından dolayı dile getirememiş ben söyleyeyim dedim.
[/QUOTE]
Arkadaş tür ismini başlıkta yazmış sanırım. Tatlı su kereviti beslemek istiyo diye anladım ben.
Blue Mpimbwe Yavruları İle Tanganyika'ya İlk Adım
Mehmet bey konu favorilerimde. Umarım buradan güzel bir koloni çıkacak. Bu tür için yavrudan başlayıp verdiğiniz çaba ve uğraş için tebrik ederim.Ben de kendi kolonime eklemek için anaç dişi arayışındayım.
Yavruuuulaaaarrrrrr
[QUOTE=Metehan09] kulucka makinasi var kardesim de yumurtadan cikmis kafali gozlu kuyruklu yuzmeye calisan baliklar gerek duymadim kardesim BILGINIZE [:D][/QUOTE]
Aslında bu kese büyüklüğünde kuluçka gerekli gibi çünkü dediğiniz gibi kese büyük gelir ve bu onların hareketsiz kalmasına neden olur. Kuluçkada olmaları sizin faydanıza olacaktır diye düşünüyorum.
Yavruuuulaaaarrrrrr
[QUOTE=Dilek3882]O yumurtalar cikmayacaktir bilginize[/QUOTE]
Kesinlikle yanlış bilgi bilginize. İlki yumurtalar çıkmış bile döllenme gerçekleşmiş hücre bölünmeleri olmuş ki kafa kuyruk çıkmış. Kuluçka olsa eğer ki su şartlarında bozulma olmadığı sürece hiç kayıp verilmez bile. Saygılarımla.
Bu Balığın Türü Nedir?
[QUOTE=mustafa50]Blue zaire moba yavruları ve yunus balığı ile uyumlu mu?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120992/100320180910221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120992/100320180926431.jpg[/IMG][/QUOTE]
Frontosa yavrularını daha net çekebilir misiniz? Bana sanki moba gibi gelmedi. Ama yanlış da anlamış olabilirim. Sadece surat maskeleri daha aşağı sarkmış gibi. Üçgenimsi olur normalde.
İlk Cape Mpimbwe Biotope ( Foto Syf 4 )
[QUOTE=Masturen]

Öncelikle Değerli yorumunuz için çok Teşekkür ederim, Takipte olacağınız için de
Son zamanlarda Frontosalar ile problem yaşıyorsunuz sanırım bu da önemli bir problem değildir umarım...
Frontosalar Asil balıklardır ve her zaman Malavi Cichlid'leri gibi canlı değildir diyebilirim.. Size göre Frontosalar nasıl koşullar da Malaviler kadar canlı ve ya Tabir ettiğiniz Mutlu, Mutsuz yaşanılabilir ve ya yaşatılabilir? [:)]

Bana göre bir Akvarist ve ya hobiciye göre Koloni artıyorsa Anaçlar Sağlıklı yavruluyorsa Başarıdır [:)][/QUOTE]

Değerlendirmeleriniz için teşekkürler [:)] Frontosalar mizaç olarak durgun ya da yavaş harrketlere sahiptirler evet fakat sürekli bi yerde durmaları anlamında değil bence bu. Sorunum aslında çok büyük değil bi kaç düzenlemeye ihtiyacım var yakın zamanda çözülecek gibi. Erkeğim akvaryumun her alanına sahip olmak istiyor ve küp küp dolanıyor. Yavru alma konusında ise en küçük dişimden 54 büyük dişimden 80 küsür yavru aldım. İlk seferlerinde. Ortanca dişi erkek baskısından yuttu diye düşünüyorum. Ama bence hala büyük ferah bi akvaryuma ihtiyaçları var.
İlk Cape Mpimbwe Biotope ( Foto Syf 4 )
[QUOTE=Masturen]

Öncelikle Değerli eleştiriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Haklısınız bende Haftasonunda Sahil'e gidip uyumlu kayalar toplamayı düşünüyorum. Yapabilirsem Cape Mpimbwe Biyotop Yapmayı Planlıyorum Arka fon olarak tavsiyenizi alabilirim. Düz tonta nasıl yapılır
Frontosa Tank hacmi açısından uygun değil demişsiniz bir tek onu kabul edemem Akvaryum 130. da besleyip yavru alanlar var ve ya 120. boy çok fark ettiğini düşünmüyorum şayet 2E ve fazlaca D yerine 1E 5 Dişi ideal oldugunu düşünüyorum. (Fazla Yetişkin Frontosa olmamak kaydıyla)

Son olarak Bej Rengi 05-1mm Silis Kum da Alacağım (Biyotop için Mecbur [:)] )[/QUOTE]
Merhabalar kurulumunuz için kolay gelsin öncelikle. Malesef ki Göhhan beye katılıyorum. Ben frontosa mpimbwe blue besliyorum. Çok uzun bir süredir beslemesem de çocukluğumdan beri frontosalara meraklıyım ve fazlaca araştırma bilgi edinme serüvenim olmuştur. Küçük bi kolonim var. 1 erkek 3 dişi. Koloninin küçük olmasının sebebi ölçülerimin yetersiz olması. Bu sayıyı kendime üst limit olarak belirlemiştim. Akvaryum ölçülerim 150x50x65(50 olan kısım 45 de olabilir akvaryum memlekette ben 45 bilirken babam 50 diye iddia etti) ve filtre fx6 kullanıyorum. Erişkin boya geldikleri zaman yetersiz meselesini anlamak daha kolay oluyor. Balıkların hareket alanı kısıtlı hatta genelde hareketsiz olmaları gibi. Boylandırma konusunda bu akvaryumda boylandırırsınız bir yere kadar sorun olacağını düşünmem. 120 130 cm de besleyenler var demiştiniz. Beslenir tabiki de yavru da alınır. Ama yavru almak her şey değildir bence her şeyin yolunda olduğunu da göstermez. Geçen akvaryumcuya girdim 50 cm de 4 tane frontosa vardı yaşıyolardı ama sadece yaşıyolardı. Ben de yavru alıyorum bu akvaryumda o kısımdan sorun yok fakat erkeğim terör estiriyor dişiler bi köşede kalıyo hep neredeyse yem yedirmeyecek duruma getiriyor dişileri ağızlarındakileri dahi istiyo. Bu olaylar son zamanlarda baş göstermeye başladı. Benim temel hedefim yaza akvaryumu büyütmek. Bir cam üretim fabrikasında staj pLanım var uygun fiyatlı cam alabilirsem 200x60x70 hedefim var 200 olmazsa 180lik. Yine de ortaya güzel bi şeyler çıkabilir. Takipte olacağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.