ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KAAN ER
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2006 18:03
Son Ziyaret:
05 Temmuz 2022 21:00
Toplam Mesaj:
142 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Er
Doğum Tarihi:
23 Haziran 1994
Yaş:
29
İl:
Istanbul
Meslek:
Avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/17869.jpg[/img] Yusuf Kaan Er

SON 10 MESAJI

Sanayi Tipi Co2 Tüpünün Riski Var Mıdır?
Selamlar bugün 0.5 L co2 tüpünü doldurmak için HABAŞ a gittim.Fakat bu tüpü dolduramayacaklarını basınç farkı ve aliminyüm olduğu için patlayabileceğini söylediler.Bende sanayi tipi 10 kg Co2 aldım diğer tüpün bu ayar aparatını da bu sanayi tipi tüpe taktım.Şimdi kafamda güvenlik ile alakalı bası soru işaretleri var.Bu tüpün patlama ihtimali felan var mıdır.Kullanan arkadaşlar var ise yardımcı olurlarsa sevinirim.
Nano bitkili sevdama inayet
İstanbulda kaliteli camdan cama cam akvaryum yapan camcı bilen varsa çok iyi olur.Hiç camcı tanıdığım yok.
Nano bitkili sevdama inayet
Teşekkürler Ahmet abi.Nano tank kuranlar genelde led ışıklı tepesi açık tank kullanıyorlar bunun sebebi nedir.Senin gösterdiğn tank kapalı mesela bende aynı tankı akvaryumcuya sordum oda 100 tl dedi bana.Bende şöyle bişey düşündüm, bu nano tankı ben hazır alacağıma camcıdan kendim yaptırayım 30x30x40 düşündüm led ışıklandırmasını kendim yapayım birde şelale filtre alayım.Bu şekilde bana daha hesaplı gelmez mi? 
Nano bitkili sevdama inayet
Herkese merhaba.Her tatile gittiğimde olduğu gibi yine denize girince akvaryum aşkım depreşti geçen sene kayalık yerde yüzdüğüm için malawi kurdum, bu sene gittiğimiz yer çok yosunlu olduğu için olsa gerek içimde çok büyük bir bitkili nano akvaryum kurma isteği doğdu ve ilk girişimimi bugün yaptım.
  
  İşin ehli abiler yardımcı olurlar ise çok çok memnun olurum işe başlamadan önce bilgi sahibi olmak istiyorum.Sorularla başlayayım;
1)Akvaryumun tabanını nasıl düzenlemeliyim(kum gübre vs.)
2)Bugün eminönünde bir nano dokunmatik ledli filtreli akvaryum gördüm 25-30 cm arası kare yüksekliği sanırsam biraz daha fazlaydı,185 lira dedi fiyatı uygun mudur?
3)Hangi tür bitkileri kullanabilirim,co2 sistemi ilk başta kullanmayacağım için fazla co2 istemeyen,şöyle oduna taşa iyi yapışan moss türü hangisidir?Birde naçizane çim görüntüsünü hangi bitkiyle verebilirim :).Eklemek istediğiniz bilmediğim kaçırdığım bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
   Biraz uzun oldu galiba hala yazıyorum başınızı ağrıttığım için kusura bakmayın lütfen.Akvaryumun kurulumunu burdan sizinle paylaşıcam.

dış filtre yardm
Akvaryumdaki sarılık genelde akvaryumun içindeki göremediğimiz canlılardan kaynaklanır.Bakteriler,algler vs.Onların oluşmasında ki sebeb akvaryuma atılan fazla yem ve fazla ışıklandırmadan olur.Akvaryum çok fazla güneş alıyorsa da bu sorun akvaryumlarda oluşuyor.Yemlemeyi dikkatli yapmanızı ve ışıklandırmayı biraz azaltmanızı öneririm.Akvaryumda kalan yemleri de bakteri oluşmasını engellemek için kepçeyle alın.Eğer dikkat ederseniz akvaryumun dibinde uzun müddet kalan yemin üzerinde hemen mantar oluşuyor.Filtre sepet sıralaması da en az filtrasyon yapandan en çok yapana doğru sıralanmalı.Yani suyu en fazla geçiren maddeler en üstte en az geçirenler en altta olmalı.Faydalı olabildiysem ne mutlu bana. KAAN ER2012-09-15 00:38:36
Taşlar nasıl temizlenmeli?
Akvaryumun altına strafor koy ki basıncı yumuşatsın.Taşların temizliğine gelince taşları tencerede kaynat.Sonra kaya tuzu atılmış suda beklet akvaryuma bu işlemleri yaptıktan sonra koyabilirsin.Koyacağın taşların akvaryumun yan camlarına değmemesine dikkat et camları ayırabilir.
Kütüğü verniklersek bi zararı olur mu ?
Sana kendi tecrübelerimden örnek veriyim; ben 3 sene önce aynen senin gibi kemerburgarzda bir su akıntısının yanında göze çok güzel görünen bir kütük buldum.Bu kütüğü sıcak suda kaynattım, kaya tuzunda beklettim, beklettiğim suyun değerlerini gözlemledim önceki değerleriyle hiç bir farkı olmadığını gördüm ve içim rahat bi şekilde sarı prenses ahri yunus akvaryumuma koydum ki koymaz olaydım. aradan daha 3-4 saat geçmesine rağmen balıklarımın sanki ruh sağlığı bozulmuştu yüzüp yüzüp hepsi hızlı bir şekilde kafasını kuma sapladı ve öldüler deve kuşu gibi.O kadar emekle büyüttüğüm balıklarımın halini görünce yemin ederim ağladım. Durum içler acısıydı.Anlattıklarım biraz korku filmi ssenaryosu gibi ama gerçekler. Koymadan önce düşün derim.   
100x50x50 Akvaryumda sehba sorunu
Sehpanın üzerine akvaryumun boyutunda bir tahta koyun onun üzerine bir strafor onunda üzerine akvaryumu koyun bir sorun olacağını zannetmiyorum bu şekilde yaparsanız
Dip Çekim Aleti Aldım Suyuda Çekiyor
Bu soru bir Harika Dostum!
Bir Sorun Var?
Akvaryumun boyutu biraz küçükse strese girmişlerdir ürkmüşlerdir.Alışmalarını bekle biraz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.