ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ege_vet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2015 12:27
Son Ziyaret:
16 Haziran 2015 19:34
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
egemen kucukakca
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

egemen kucukakca

SON 10 MESAJI

Akvaryum Camında Problem Var
Yakın zamanda akvaryumu patlamış biri olarak ben imkanınız varsa boşaltıp riske girmeden silikonları yenilemenizi tavsiye etmek isterim. Bir şey olacak mı derseniz ben riske girmezdim. çünkü 400 lt akvaryumum sol arka taraftan silikon tarafından ayrıldı balıklar mı her tarafın su olması mı Allah kimsenin başına vermesin. Tamir edelim diyenler oldu, bilmem ne yapalım diyenler oldu (çünkü bir şekilde içerideki balıklar sanırım darbe verip cam da çatlaklar ve sonucunda muhtemel basınç deiğişimden lamina cam ın silikondan ayrılması oluştu) riske giremedim gittim şimdi 450-500 lt lik yeni bir akvaryum kurdum eskiyi de atmaya kıyamadım paludaryum a dönüştürüyorum şu anda..

Sağlıklı balıklar dilerim.. inşallah sıkıntı çıkarmaz..
matilen mavisi sorunu
Teşekkür ederim ömer bey ben karbonla reaksiyona girdiği düşüncesindeydim yarın mutlaka karbon atarım yardım için teşekkür ederim..

Burak bey zaten var olan 3 tane 45 challanger 1 adet astronot ve 1 vatozum mevcut fakat daha önceki akvaryumum patlaması sonucu sistemi yeniden kurmak zorunda kaldım ..
CICHLID-CANLI DOGURAN
Bu soru tamamen zevkler ve renkler tartışması gibi görsel olarak hangisi hoşunuza gidiyorsa o türe yönelin. Canlı doğuranlar da sık yavru alırsınız yavruların gelişmini gözlersiniz bunların zevki ayrıdır. çiklet türlerinin sürü halinde oradan oraya hızlı bir şekilde hareketleri size huzur verir o ayrı bir zevktir.. İnternette bol miktarda video bulunmakta bence bolca izleyip kendi zevkinize karar verin derim.. 

Sağlıklı balıklar dilerim..
400 lt akvaryum
[QUOTE=d0quk4n]Beta balığını koymamanızı tavsiye ederim çok saldırgan olduğu için bir günde akvaryumdaki bütün canlıları öldüreceğinden eminim [/QUOTE]

betta balığı kendi türlerine çok saldırgan diğer balıkların yanında oldukça çekingen bir balıktır.. istenilen karma akvaryumda diğer arkadaşın dediği gibi melek muhtemelen bettayı rahat bırakmaz hatta betta nın uzun kuyruğunun peşine lepistesler bile düşebilir.. ayrıca melek tam bir yavru avcısıdır lepistes yavrularını da koruyamazsınız..
Oranda Kafasında Columnaris (çözümü!!!)
Konu biraz eski kalmış ama merak ettiğim bir durum var yüzeysel olarak kullanılan bir ilacı vücut sistemine sokmak ne derece yararlıdır çünkü ? Çünkü pomatların içinde bulunan bağlayıcı maddeler oral yolla alındığında çeşitli yan etkileri gözükebiliyor.. bununla birlikte tedavilerde kullandığımız neomisin ve terramicine karışımı tozlar bulunmakta ve hastaya oral yani ağız yoluyla uyguluyoruz bu şekilde bir ilaç uygulamak daha sağlıklı olmaz mı ? Hastalığın tedavisinde başarıya ulaşılmış sözüm yok ama aklıma takılan konuda bana yardımcı olabilecek var mı acaba?

Sağlıklı balıklar dilerim..
yeni akvaryum habitatı için destek
Bence büyük hacimli akvaryumların bakımı küçük hacimlere göre daha kolaydır çünkü yapılan hatalardan dolayı suyun dengesinin bozulması daha zor olur.. Ama öğrenci evi olayı düşünüldüğünde (zamanında o yollardan geçtiğim için :) ) karar tamamen size kalmış durumda.. ben o hacimlerde bir akvaryuma sahip olsam ( ki sahibim ) japon balığı beslerdim.. İki erkek betta o hacimde de olsa kavga ederler gibi geliyor ama bu konuda işin ustadları daha iyi bilgi verebilirler.. Benim o boyuttaki akvaryumumda şuanda 6 japon balığım ve bir bettam bulunmaktadır.. aslında sadece japon balığı bakıyordum ama beta akvaryumum kırılınca acil olarak japon balıklarının yanına atmak zorunda kaldım.. birçok kişi bana kızabilir o ikisi birlikte yaşar mı diye ama yapmak zorundaydım.. 7 aydır sorunsuz şekilde yaşamaktalar ilk ay bettanın kuyruğunun japonlar tarafından yenilmesi durumu oldu ama şuanda betta boyut olarak 2 katına kuyruğu da aldığımdan daha gür bir vaziyete geldi.. Sadece tecrübemi paylaşmak istedim.. 

İyi forumlar dilerim..
200 Litre Dış Filtre Önerisi
bulabilirsen aquael unimax 250 olanı temizliği kolay debisi harika ses yok tasa yok düzgünce iş yapar..
matilen mavisi sorunu
[QUOTE=ahmetselahattin] Su mavi gozuksun diye metilen kullanilirmi ? Gulermisin aglarmisin durumu. Neyse konuya gelince yeni akvaryumda dezenfekte gerektiren birsey olamaz zaten bosuna metilen atmissin haa filtre icin kullandim diyorsan filtrenin tum malzemelerini guzelce yika icindeki tum bakterileri oldurdun cunku. Sifirdan bakteri oturtacaksin o akvaryuma. Bu arada metilen mavisi ve bunun gibi ilaclar akvaryuma degil karantina tanklarida kullanilmalidir. Akaryumda yapabileceginiz sadece su degisimi ve ister su duzenleciler istersenr tuz ve cay vs gibi organiklerdir. Kolay gelsin. [/QUOTE]

Zaten sıfır bir akvaryum kuruyorum ve sıfırdan bakteri oturtacağım o konuda sorun yok ayrıca diğer akvaryumumun patlaması sonucunda dış filtreyi ne kadar güzelce yıkasam da yine de oluşabilecek bir tehlikeye karşı sistemi komple sıfırlamak istedim.. Ayrıca suyun mavi gözükmesi için matilen mavisi kullanmadım tekrar ediyorum sistemi sıfırlamak için metilen mavisi kullandım ama mavi bir su görüntüsünün hoş görünümünü inkar etmediğim için biraz fazla kullanmışım olay budur.. Yoksa metilen mavisini mümkün olduğunca kullanan hatta çok şükür ki balıklarımın bir hastalığı olmadığı için karantina tankında bile kullanan bir kişi değilim ve ilk defa da akvaryum kuran birisi değilim.. ayrıca İstanbul da yaşamaktayım ve bence yeni akvaryumda çeşmeden direkt su dolduruduğum da dezenfekte gerektiren bir şeyler olabilir kaldı ki bu işlemi en büyük üreticiler bile yapmaktadır gözümle gördüm birçoklarına danıştım.. Neyse su değişimleri ile olayı çözeceğiz gibi duruyor şimdilik..

İyi forumlar dilerim herkese 
400 lt akvaryum
Bütçenizi bilmiyorum fakat aquael markasını bulabilirseniz kullanın derim.. benim 450 lt akvaryumda unimax 700 modelini kullanıyorum ve çift emiş çift çıkış mevcut akvaryumun iki tarafında da kullanabiliyorum bu yüzden. Ayrıca içine takılabilen kendi 300w ısıtıcısı da mevcut böylece akvaryum içine bir ısıtıcı takmanıza gerek kalmıyor..

İyi Forumlar dilerim..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.