ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mugurkurtoglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2015 23:42
Son Ziyaret:
17 Nisan 2019 19:36
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa uğur kurtoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa uğur kurtoğlu 150*50*60 mavi p. sarı p. koloni 50*35*40 yavru tankı tankı 100*40*50 elma salyangozu tankı

SON 10 MESAJI

Dişi mavi prenses kumu kazıyor
Bende geçen sene sizin gibi bir dişi bir erkek mavi prenses almıştım tam 6 ay sonra yavru alabildim birbirlerine ve ortama alışmaları bira sürebilir acele etmeyin ama yavru vermeye başladılar mı boylamayı düzgün yaparsanız çok fazla yavru alırsınız şu an 3 ağzı dolu m.p. 11 d. 7e kolonim var. alpino242015-04-06 19:08:49
Yavru Kuluçka Makinasında - fakat sorun var ?
Evet kendi üretimim.  alpino242015-04-06 19:18:01
Yavru Kuluçka Makinasında - fakat sorun var ?
aynen, neyse ki pilli hava motorum vardı. geç uyanmış olsam da ana tankım da bir problem oluşmadı.
Betta Üretimi
Betta balıkları çiftleştiğin bildiğim kadarıyla yorulan ve halsiz düşen dişi olur. Dinlenmesi gerekende odur, erkeklerin dinlenmesine gerek olduğunu sanmıyorum.
yavruluktan cikariyimmi
Artık hayatı kurtulmuş sayılır fakat dişiyse 6. aya kadar koymayın derim 6 aydan erken çiftleşen dişilerde sorunlar olabiliyor akvaryumda erkek lepistes olduğuna göre kesin başlar kovalamaya, erkekse koyabilirsiniz zarar görmez benim canlı doğuran tankım da bitki ve mercan olduğu için yavruluğa bile almıyorum yavruları saklanarak büyüyorlar.
Yavru Kuluçka Makinasında - fakat sorun var ?
Ne yazık ki yavruların hareket etmesi ve oksijen alabilmesi şart, karnındaki yumurta yavru serbest yüzebilecek boyuta gelene kadar onu beslemeye yarar 8,9 güne kaybolur zaten. Bugün uyandığımda bende berbat bir görüntüyle karşılaştım 8 gün önce kuluçkaya koyduğum 11 tane mavi p. yavrum elektrik kesintisi nedeniyle ölmüştü. Eğer hala yaşıyorlarsa karınlarındaki yumurta yok olana kadar makinada hareket etmelerini ve oksijen almalarını sağlamalısınız.
Mucevhermi zebra mi
zebra cichled almanızı kesinlikle önermem değersiz bir balık olduğundan değil, değersiz bir balık olarak görülme sebeblerinden. Evet çift tuttuktan sonra sürekli yavru vermeye başlar fakat çok agresiftir yavrulama zamanında yanına balık koymayı geçin elinizi akvaryuma sokamazsınız bile bence en iyisi mücevher ciklet beslemek, direk yavru almak istiyorsanız çift olarak forumdan almanızı tavsiye ederim fiyat ve cinsiyet konusunda pet shoplara pek güvenilmiyor. 
Sarı Prensesler Hasta
Yeni kurulan akvaryumlarda balık ölümlerinin olmasının nedeni genelde biyolojik dengedir. Akvaryum suyunu dinlendirmek klor olmaması bakımından önemlidir fakat yinede balıkların rahat ve ölüm olmadan yaşamalarını sağlamaz, örnek vermek gerekirse 360 litrelik tankımı ilk kurduğum zaman aynı sizin gibi içinde suyla 1 hafta bekletmiştim tabi ısıtıcı ve filtrede çalışıyordu. sonra biyolojik denge oluşması için akvaryuma 4,5 adet japon balığı koymuştum, ne alaka derseniz japon balıklarını yaklaşık 4 gün besledim yem artıkları dışkılama olsun akvaryumda canlı yaşayabilmesi için gerekli çoğu şey oluştu bu şekilde sonradan koyduğum mavi p. kolonimde hiç ölüm olmadı. Tabi başta korkaklardı ama halsiz veya hastalık belirtileri görmedim, eğer yüzgeç erimeleri beyaz benek gibi belirtiler yoksa hasta olduklarını sanmıyorum.
sizce bi sorun çıkarmı?
eğer kuşakları varsa bir şey olacağını sanmıyorum, onun dışında üretim yapan bir arkadaşımında 1 metrelik akvaryumlarının camları 6mm yaklaşık 4 ay geçti bir sorunla karşılaşmadı, önemli olan akvaryumun sağlam olması, boyut olarak ta çok büyük bir akvaryum değil zaten.
ARKADAŞLAR TAVSİYELERİNİZİ ALABİLİRMİYİM
Merhaba muhammed bey, az çok bildiklerimi söylemem gerekirse, akvaryum hacminiz gayet yeterli, çok rahat ve sağlıklı yavrular alabilirsiniz ama böyle bir akvaryumda birbiriyle anlaşan türde, daha az agresif balıklar üretmelisiniz. ciklet türlerinin baskınlık sorunu vardır, her akvaryumda, kolonide bir tane baskın erkek olur ve tüm dişiler onunmuş gibi diğer tüm erkeklere vurur, bu kadar farklı,agresif türleri bir arada tutmanız dişiler dışında erkekler içinde sorundur. örn. ben 360 litrelik tankımda sarı pr. ve mavi pr. üretiyorum tabi ara sıra mavi baskın erkek agresiflik yapsa da gayet sağlıklı yavrular alabiliyorum 14d 7e kendi mavilerimden seçtiğim damızlık kolonim var, onun dışında daha yeni akvaryuma koyduğum 7,8 tane damızlık altı sarıprensesim var mavilerden her ay en az 2 kez yavru alıyorum, demek istediğim birbiriyle daha rahat anlaşabilecek 1,2 koloni oluşturursanız daha verimli bir şekilde yavru alabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.