ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
engndmnn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2015 01:55
Son Ziyaret:
06 Mart 2015 15:38
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Duman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Japona ilk adım
Sayın Mesut bey ilginiz için teşekkür ederim. Gerçekten bu konuda bilgili olduğunuz kesin. Dediklerinizi yapıcam hatta şu an ıspanağı kaynatıyorum :) anlaşılan daha sizden öğrenmem gereken çok şey var. Tekrar teşekkürler
Japona ilk adım
Peki yem konusu?
Japona ilk adım
Herkese merhaba. Canlı doğuran karna akvaryumum var ve yıllardır bu türü beslemekteyim. Bu sıralar japon balıkları çok hoşuma gidiyodu bende elimdeki 35 litrelik akvaryumu güzelce kurdum 1 ay çalıştırdım sonra 1 japon aldım orta boy. Hacim küçük olduğu için 1 balık için bile küçük olabilir eğer küçük gelirse bilgillendiriseniz sevinirim

Gelelelim asıl sorularıma
-yem olarak sabahları canlı doğuranlara verdiğim pul yem akşamlarıda kurutulmuş karides vermeyi düşünüyorum sizce uygunmudur yoksa japon yemi almalımıyım karides her gün ağır mı gelir?
-genel olarak nasıl balıklardır sizin gözünüzden? Bu türü ilk kez besleyeceğim için biraz bilgilendirirseniz sevinirim

Teşekkürler
Hangi Türü Beslemeliyim
[QUOTE=aXxıOnNN]Arkadaşlar öncelikle herkesten Allah razı olsun elinizden geldiğince yardımcı oldunuz bu aralar Canlı Doğuran sevdası başladı nedenine gelirsek artık yavru almak istiyorum biz bir acemilik yapıp çiklet balığı türüyle başlattık ama olsun buda benim için tecrübe oldu.bunun dışında akvaryuma yapay bitki koymaktansa rafya yaparım ama oda boya filan vermiyor demi arkadaşlar suya?[/QUOTE]

Canlı doğuran seçimi için tebrik ederim. Rafyanında boya verme yani suya salınım yapma ihtimali var ancak plastik bitkiye bakarak kat kat daha az. Ve ben daha öyle bişey yaşamadım. Rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu arada kılıç kuyruk gibi büyük boyutlara gelen canlı doğuran türleri bakmamanızı tavsiye ederim. lepistes plati moli üçlüsü süper olacaktır.
Hangi Türü Beslemeliyim
[QUOTE=umutgunay]Yelken Yüzgeçli Moli, Velifera ve Kılıçkuyruk beslenemez. Hacim yeterli değil. Canlı Doğuran diyip kestirip atmayın lütfen.
[/QUOTE]

Örnek olarak 1 erkek 2 dişi lepistes 1 erkek 3 dişi plati önerdim dikkat ederseniz kılıçkuyrık falan geçmedi. Ayrıca canlı doğurana karar verirse gerekli detaylı bilgiler verilir.
Tetra Türleri
Ankara Kızılay Selanik Caddesinde en az 4 akvaryumcu var ve hepsi çok büyük en nadir bulunan türler bile var. Ve ben çok beğeniyorum akvaryumlarda ölü balık bile yok gerçekten işlerini iyi yapıyolar. Oraya bi uğramanı tavsiye ederim. Onun dışında bunların yanına 8'li neon tetra öneririm seyir olarak grupca gezmeleri harika bir izlenim veriyo. Cüce cikleti bence hiç sokmayın o akvaryuma bence çünkü tetralarla hem su değerleri farklı hem farklı dünyaların balıkları vs vs.. Ama tavsiye isterseniz kribensis olur.
Hangi Türü Beslemeliyim
Kesinlikle canlı doğuran öneririm. Çok hareketliler çok güzel görüntüleri var ve renk bakımından sınırsız varyeteye sahiptir. Çok kolay yavru alabilmekde ayrı bi zevk.. Sadece bi kaç canlı bitki akvaryuma koyarak yavrulara saklanma alanı oluşturmak yeterli. Canlı bitki istemiyosanız rafya var. Tür olarak ben karışık öneririm mesela 1 erkek 2 dişi lepistes 1 erkek 3 dişi plati ile başlamanız ideal olur zaten 2-3 aya akvaryumda nüfus patlaması yaşarsınız. Onun dışında karides akvaryumuda olabilir. İlla yine bi çift alıcam diyosanız zebra ciklet olabilir. Sağlıklı hobiler 
Küçük Akvaryumu En Iyi Sekilde Degerlendirmek
Merhaba;
Filtre sadece oksijen bakımından değil akvaryumdaki döngünün oluşması yararlı bakteriler oluşması ve suyun temizliği için çok önemli şelale dediğiniz gibi bu hacim için uygun olur. Bana göre 5 kg kum çok gelir akvaryumun yarısı kum olur 2 kg yeterlidir. 
11d 6e lepistes
Öncelikle sayı başlangıç için ideal. Ancak canlı doğuranlarda çeşit çoktur yani lepistesin yanında rahatlıklar besleyebileceğiniz çok balık var. Ve böyle bi karma tank yaparsanız seyiri çok daha zevkli güzel oluyor. Tek lepistes besliycem diyosanızda o sizin zevkiniz tabi..

Yapay bitkiye gelince.. Bırakın yeni eklemeyi kesinlike içindekileri çıkartın faydasından çok zararı var suya salınım yapma ihtimali var, ayrıca leke tutar tüm dışkılar birikir buda amonyum oranını artırır bunun gibi bi çok şey.. Bakımı çok kolay canlı bitkiler var ama eğer istemem dersenizde rafya öneririm forumda kullanımıyla ilgili bi çok konu var. İyi yavru saklar ayrıca. Yavruluk koymamanız iyi olmuş çünkü yavrulukta yavrular pek gelişmez o kadar büyük bi tank da rafyalarla iyi bir saklanma alanı oluşturursanız sorun olmaz zaten.

Lepistes seçimi içinde ayrıca tebrik ederim bakması çok zevklidir.
İyi hobiler
Bitki besliyemiyorum diyenlere rafya kullanımı
Paylaşım için teşekkürler güzel olmuş ama kötü yanlarından birisini eklemeyi unutmuşsunuz. Rafyalar normaldeki kullanım şekli gereği ile kötü plastikten yapılır ve suda çözünmeyecek şekilde üretilmez çünkü dediğim gibi gerçekte kullanım alanı akvaryum değildir ve bu yüzden de suya salınım yapma ihtimali var. boyasının çözünmesi ihtimalide ayrı.. Ve bunlar yaşanırsa tüm balıklar zehirlenip ölebilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.