ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
deviantus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ekim 2006 13:09
Son Ziyaret:
19 Mayıs 2019 10:42
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Yıldız
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1973
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgi Teknolojileri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Yıldız

SON 10 MESAJI

Disk şeklinde ince dallı bilemediğim canlı
Akçay'da bu canlılardan görmüştüm. 1-2 metre derinliklerde kumda mevcuttu. Ancak türleri hakkında bir bilgim yok.
 
Saygılar
Aqua Cam ( Su Altı Kamera )

Uzatılabilir. Ancak verimli olmuyor. Görüntüde yavaşlama veya hiç görüntü alamama gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Ben 5 metrelik uzatma kablosu ile denedim ve bahsettiğim sorunlarla karşılaştım.

Saygılar...
Kuvars kum
Selam Arkadaşlar, zamanında uygun fiyatlı kum bulmak konusunda zorluk çekmiş bir hobici olarak bu konuyu açmayı uygun gördüm. Havuz malzemeleri satan şirketlerde, havuzların filtrelerinde kullanılmak üzere kuvars kumlar satılıyor. 0.7mm-1mm den 3mm-5mm arasına kadar farklı boyutlarda kumlar mevcut. 25 kiloluk çuvalları 11 ytl civarında almanız mümkün. Ben daha önce akvaryumuma 50 kilo aldım ve 8 ay kullandım. Çokda memnum kaldım. Yıkaması biraz zahmetli ancak görüntüsü gayet güzel. Beyaz bej arası tanecikli doğal bir görüntüsü var. İstanbul'da aldığım yerin web adresi aşağıda. Bu konuyu açmamdaki bir diğer sebepte aynı kumun forumda kilosunun 1 ytl den satılıyor olmasıdır.
 
 
Saygılarımla...
Petshop fuarından ilk kareler

 
Birkaç karede benden :)
450 lt tankım yeni resimler eklendi 10.11

Güzel bir akvaryum olmuş Ekrem bey, kayalarda çok büyük ve güzel. Bu kadar büyüklerini görmemiştim daha önce. Büyük kayaları biraz daha ufaklarla suyun orta seviyelerine kadar yükseltirseniz balıklar oralarda da yüzeceği için daha güzel olur. Ayrıca bitki olarak crinum thianum öneririm. Çok hızlı büyür ve arkasında herşeyi gizleyebilirsiniz.

Saygılar...
Arka Fon Denemesi
Selam Canberk bey, ben hırdavatçıdan aldığım ismi pek bilinmeyen su bazlı bir derz renklendirici kullanmıştım. Fonuda hiç sorunsuz aylarca kullandım. Renklendiricinin su bazlı olması yeterli olur. Hatta kullandığım derz dolgusuda isimsiz açık çuvaldan aldığım bir dolgu malzemesiydi. Ancak kullanmadan önce 1 hafta aktif karbonla boş çalıştırdım. Yapışacak yüzeyleri kaplamamanız daha iyi olur. Yapışma gücünü azaltabilir. Hatta büyük ölçüde yapışmayı zayıflatacağını düşünüyorum.
 
Saygılar...
ısıtıcım hakkında (acil)
Isıtıcı etrafındaki suyun hareketli olması ısının daha kolay dağılmasını sağlar. Ayrıca ısıtıcıyı dik değil bir eğimli koyarak dışarda kalan kısmınıda suyun içine alabilirsiniz. Ortam ısısı ısıtıcının performansını çok etkiler. Eğer imkan varsa ortam ısının fazla düşmemesini sağlayın. Bu mümkün olmuyorsa, daha yüksek watt lı bir ısıtıcı veya ikinci bir ısıtıcı düşünebilirsiniz. Isıtıcının sıcaklığı yükseltmek bana çok doğru gelmiyor. Zira ortam ısısı normale döndüğünde en üst seviyeye kadar suyu ısıtacaktır. Bu ısı dalgalanmaları canlıları olumsuz etkileyecektir.
 
Saygılar.
Arka Fon Denemesi
Gerçekten çok güzel olmuş Canberk bey, backtonature modüllerine benzemiş. Eminim boyandıktan sonra çok daha güzel olacaktır. Kolay gelsin.
Arka Fon Denemesi

Aşağıdaki konuyu incelemenizi tavsiye ederim Canberk bey, boya uygulaması açısından farklı fikirler verebilir.

acemi :)( 5. 8. 13. 21.24.ve 27.sayfa resimler.)
Ümit bey açtığınız konuyu en başından beri takip ediyorum. Yeni başlayacaklar için güzel bir referans olacak. Sanıyorum bende önümüzdeki aylarda o yeni başlayanlardan olacağım. Merak ettiğim konu kayaları nerden ve ne kadara temin ettiğiniz. Yerli canlı kayalara göre gerçekten görüntüleri belli ediyor kalitelerini. Benim gördüğüm ithal canlı kaya fiyatları gerçekten uçuk. Ancak tek bir yerde fiyat gördüğüm için kıyaslayamıyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Bundan sonrası için kolaylık diliyorum.
 
Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.