ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aliytrklkmz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
52
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Temmuz 2014 14:48
Son Ziyaret:
26 Ocak 2024 19:36
Toplam Mesaj:
216 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Yatarkalkmaz
Doğum Tarihi:
21 Haziran 1999
Yaş:
24
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Tetra Balığına Betta Yemi Verilir Mi?
Tetra balığı almak istiyorum. Elimde;
Omega One Betta Pellets;
Rotifish Betta
Sera Bettagran var. Bunları Tetra balığında da kullanabilir miyim?
Omega One Betta Yemleri Farkları
Ome One'ın Buffet, Flakes ve Pellets yemleri arasındaki fark ne? Sadece şekil farkı mı? İçlerinde betta için en iyisi hangisidir. Ben balığımda hem pellets kullanıyorum fakat diğerinin farkı ne?
Betamda Rahatsızlık
[QUOTE=Abc123] Bence yaşlandığı için olabilir durgunluk.[/QUOTE]
Yem yemek için bile neredeyse gelmiyor. Eskiden 3 - 4 tane yerdi nutritiondan artık bir taneyi zor yiyor. :(
Betamda Rahatsızlık

Hastalık Belirtileri: Son zamanlarda balığım çok durgulanştı. Yem yemeye bile istekli gelmiyor. Bir de boynunun altındaki kısımda (boynu ile yandaki yüzgeçlerin arasında) belli olan bir şişlik var. Balığımı ben alalı 3 yılı geçti. Aldığımda da çok küçük değildi (daha önce de hep beta besledim uzmanım diyemem ama yine 6 aylık vardı aldığımda da tahminen). Balığımdaki bu durgunluk ve boynundaki bu şişlik için yapabileceğim bir şey var mı? Son zamanlarda arkasındaki kuyruğunda da hafif kuyruk erimesi var. Ama tam olarak öyle arkasından başlayan kuyruk erimesi gibi değil. Ara ara açılmalar var. Böyle bazı yerlere şeffaflamaya başlamış gibi olmuş tam da tarih edemesem de. Bu durumlar normal mi? Yaşından mıdır? Neler yapmam gerekir? (3 yıldır aynı akvaryumda, yem olarak Setra Bettegran, AHM Betta ve Nutrition attions betta kullanıyorum)
Akvaryum Kapasitesi (litre): Yaklaşık 35 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sadece iki adet bitki var.
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 23 - 27 derece arasında değişiyor. pH ve diğer bilgiler yok.
Filitrasyon: 3 yılı geçkindir filtre kullanmıyorum. Dönem dönem filtre denesem de şelale filtreden bile rahatsız oldu kuyruğu eridi o yüzden kullanmayı bıraktım. Son zamanlarda suda ekstra bir kirlilik veya filtreleme kaynaklı sorun okmadı.
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Yakın zamanda değişiklik yapılmadı. 3 - 4 haftada bir su değişimi yapılıyor.
Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/163982/250820232036001.jpg[/IMG][EDIT]aliytrklkmz,2023-08-25 20:41:59[/EDIT]
Elodea Akvaryumun Boyun Geçti Ne Yapmalıyım?
Hepinize cevaplarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :)
Elodea Akvaryumun Boyun Geçti Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Mr_Ocean]Oo elodea benim bitki [:)] Mis gibi acemi bitkisi hem de eski moda.
Budamak için canınız nereden istiyorsa oradan budayabilirsiniz. Alt kısım budanan yerden uzamıyor, yanlara sürgün vermeye başlıyor. Üst kısım uzamaya devam ediyor.
Yan sürgünleri de 8-10 cm olunca kesip dikebilir veya su yüzeyine bırakabilirsiniz.
Benim salyangozlar bile yemiyor elodeayı. Salatası gitmez diye düşünüyorum [:D][/QUOTE]
Zaten maydanoz vb bile yemiyorum :D Elodea'yı deneyeceğimi sanmıyorum :D
Elodea Akvaryumun Boyun Geçti Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=GhostKoi]Bitki odaklı mı düşünüyorsunuz? Elodea 100 cm'ye kadar uzayan bir bitkidir. Görülüyor ki akvaryumunuzun yüksekliği bu bitki için yeterli değil. Akvaryumunuzu uygun yükseklikte değiştirebilirsiniz..[:D]

Budama yapacaksanız, taze sürgünleri olmayan dallar gelişim göstermez ve çürür. buna dikkat etmelisiniz. Fotoğrafınızdaki gibi diktiğinizde de kumun altındaki kısımlar çürür. En iyisi bir ağırlığa bağlayarak öbek halinde serbest bırakmaktır.

Suyun dışına doğru büyümezler. Dolayısıyla yaprakları suyun dışında kalıp zarar görmez. Yüzeyde yılan gibi kıvrılarak her yöne büyümeye devam eder. Dolayısıyla hiçbir şey yapmasanız da olur.

Ben denemedim ama fazla büyüyenleri salataya da doğramanız mümkün.[/QUOTE]
Önceliğim aslında canlılara (yani balığıma ve bitkilere zarar gelmemesi) Çoğaltmak gibi bir derdim yok. Bitki odaklıdan çok da Bettam odaklı düşünüyorum :) Birinci önceliğim her zaman bettam. Eğer bitkiye zararı olmayacaksa bu şekilde büyümeye devam edebilir. Bir noktada çok büyürse o kısımda budama yoluna giderim.

[QUOTE=Muhammedcay]Ortadan ikiye kesip kestiğiniz parçaları tekrar dikebilirsiniz ben o şekilde yapıyorum gelişimi devam ediyor[/QUOTE]
Keserken dikkat etmem gereken bir şey var mı? özellikle şu noktadan kes ya da şuradan kesme gibi yoksa göz kararı bir yerden direk kesilebilir mi?

[QUOTE=humeyra]Yazıldığı gibi budama yapabilirsiniz ya da hiç ellemeyip uzamasına izin de verebilirsiniz yalnız sanki akvaryumunuza biraz daha su ekleyip su seviyesini artırabilirsiniz gibi geldi ama tam göremediğim için emin değilim, kapak da varsa su seviyesini eksik tutmayın[/QUOTE]
Üstünde birazcık daha su koyacak yer var, dediğim gibi bitkileri yeni ekerken biraz su aldım elimi sokunca taşmasın diye, ekimden sonra üst kısmı doldurdum ama hala dışında kalıyorlar. Eğer bu şekilde bitkiye bir zararı yoksa bu şekilde kalsınlar :)[EDIT]aliytrklkmz,2023-01-17 19:23:17[/EDIT]

Bir de kuma değen kısımların çürümesi üst kıısmlara da zarar verir mi? İnternette izlediğim videolarda çoğunlukla kuma gömülmüş. Çıkarmasam bitkiye zararı olur mu?
Elodea Akvaryumun Boyun Geçti Ne Yapmalıyım?
Bugün 2 yılı geçkin süredir kurulu olan Betta akvaryumuma Elodea ve Anubias ekledim. Her şey güzeldi fakat Elodealar uzun geldi. Boylarını biraz büküp su içinde bırakmaya çalıştım ama uç kısımlarında suyun dışında kalan yapraklar var. Bu dışarıda kalan yapraklar bir zarar görür mü? Suyun içinde olmaları gerekir mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/163982/170120231435091.jpg[/IMG]
Elodea Ve Anubias İçin Gübre Gerekir Mi?
[QUOTE=Ahmetkngr]Filitre çalıştırmıyorsunuz ve 3-4 haftada bir su değişimi yapıyorsunuz su değişimi süresi çok uzun geldi bana.
Aynı şekil betayi rahatsız etmeyecek bir şekilde şelale filitre alabilirsiniz. Filitresiz oluşumu uzun sürer.
Haftalık su değişimi ve şelale filitre öneririm. Onun dışında anubias ve elodeada gübre kullanımı gerekmez. Onun yerine su değişimi yaparak gerekli mineralleri akvaryuma sağlayabilirsiniz.[/QUOTE]
Balığım belirtiğim gibi artık 2 - 3 yaşında. Başlarda çok daha sık su değişimi yapıyordum ama artık su değişimleri çok yoruyor hayvanı. Hemen kuyruğu eriyor. 30 litrelik akvaryumun suyun da yeterli geliyor açıkçası 3-4 hafta. Tek bir beta var zaten. Filtreyi çok arada çalıştıyıroum sadece filtre sağladıktan sonra kapatıyorum. Hayvan yaşlandığı için en ufak strese girse çok hızlı eriyor kuyruğu geri toparlaması da baya uzun sürüyor. Önerileriniz için teşekkür ederim bu arada :)

[QUOTE=Ahmetkngr]Filitre çalıştırmıyorsunuz ve 3-4 haftada bir su değişimi yapıyorsunuz su değişimi süresi çok uzun geldi bana.
Aynı şekil betayi rahatsız etmeyecek bir şekilde şelale filitre alabilirsiniz. Filitresiz oluşumu uzun sürer.
Haftalık su değişimi ve şelale filitre öneririm. Onun dışında anubias ve elodeada gübre kullanımı gerekmez. Onun yerine su değişimi yaparak gerekli mineralleri akvaryuma sağlayabilirsiniz.[/QUOTE][QUOTE=Marat Ali]Merhabalar 2 türde kolay bakılan co2 ihtiyaç duymayan az ışıkta gübresiz büyüyen bitkilerdir anubias yavaş buyusede elodea 1 haftada akvaryum yüzeyine ulaşabilir budayarak çoğaltabilirsiniz kısaca gübreye ihtiyaçları yoktur koyarsanız daha hızlanir büyümeleri ama ilk 1 yada 2 hafta pek etkisi olacağını sanmıyorum [/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/163982/170120231435091.jpg[/IMG]
Dediğiniz problem şimdiden oldu elodealarin boyu uzun geldi. Şimdilik biraz alissinlar diye bekleyip sonrasında bir çözüm bulacağım.
Elodea Ve Anubias İçin Gübre Gerekir Mi?
Akvaryumumun içerisinde sadece bir adet betta var. Akvaryum yaklaşık 25 - 30 litre. İçerisinde 2 adet anubias ile bir adet Elodea var. Akvaryumda 3 ya da 4 haftada bir su değişimi yapıyorum. İç filtre olsa da betta çok rahatsız olduğundan dolayı çalıştırmıyorum. Bunlar için ek bir gübre vermem gerekir mi? Gerekirse hangi sıvı gübreyi kullanmamı önerirsiniz? (Tabii ki bettamı da rahatsız etmeyecek, onun gelişimi için zararlı olan bir mineral veya vitamin içermeyecek bir ürün arıyorum. Balığım 2,5 yaşına geldi. Bitkileri daha yeni aldım ve akvaryuma bugün ekleyeceğim)[EDIT]aliytrklkmz,2023-01-16 11:33:39[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.