ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KemalTanayCam
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2014 20:39
Son Ziyaret:
26 Temmuz 2019 17:48
Toplam Mesaj:
67 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Tanay Çam
Doğum Tarihi:
10 Şubat 2002
Yaş:
22
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

3oolt Brichardi, Julidochromis

SON 10 MESAJI

Tanganyika Karması İçin Tavsiye Bekliyorum
[QUOTE=Bayulker]Kemal Bey,

Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla balıklarınızı besleyip büyütmenizi dilerim. 120*50*50 de brichardi tek tür beslenmesi daha iyi bir tercih olabilir. Zorunluluk değil ama tür tankı olarak brichardi için daha iyi olabilir diyelim bu ölçüler.

Bende Armağan Bey'e katılıyorum brichardi için kaya eklemesi gerekecektir.

Lamprologine Shell-dwellers, Cyprichromis Leptosoma Jumbo varyeteler, Julidochromis, Altolamprologus olur mu olur yanında koyanlar var literatürde karma tankta olur denilmekte..

Esasen şunu söylemezsem ama vebal almış olurum yukarıda biraz ima ettim ama açıkça yazayım, bir çok üstat Neolamprologus pulcher (brichardi) türlerini karma tankta önermez.

Karma tank kurulumunda 10 ana grup sınıflandırıyorlar grup 2 de yer alan diğer türleri önerirler genelde. Bir çok değerli yerli yabancı hobici konu brichardi olunca tek tür beslenmesini önerir. Bende çok beslemek istediğim bir tür çok zamanında araştırdığım için açıkça yazmak istedim demek istediğimi [;)]

Literatürde uyumlu türlerden olarak geçen Julido lar gibi balıkları nasıl dövdüklerini çok izledim videolarda o yüzden brichardiler eş tutup koloni olur ve yavru vermeye başlarsa terör estiriyorlar, karma tank sevdası varsa brichardi ters balık hocam. Açıkça yazayım ki sonra içimde kalmasın.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200697/121220181118121.jpg[/IMG]

Ama karma değilde tek tür besleyince de birchardiler eşsiz işte oda ayrı bir konu :)

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=XOBkkSQ3l8s[/VID]

Selamlar[/QUOTE][


Pekala üstad bu balıklarda tek eşlilik koloni yaşamına nasıl yansıyor ve şuan balıklar sürekli saklanma eğilimde sizce balık sayısı artmalı mı brichardi türü için. Yani tank zaten büyük. Rastgele 5 tane daha alsam balıklar utangaçlıklarını atar mı. Veya sizin ayrı bir tavsiyeniz olur mu başka .

Tüm cevaplar için teşekkür ederim
Saygılar[:D]
Tanganyika Karması İçin Tavsiye Bekliyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/159096/111220182150201.jpg[/IMG]
Selamlar sayın forum üyeleri,
Bu zamana kadar deniz akvaryumu dahil çoğu akvaryum çeşidini tecrübe ettim. Ancak bir kez bile tanganyika cikleti beslememiştim. Bu yüzden çok fazla bir bilgim yok. Şuan elimde 120*50*50 ölçülerinde tam olarak 300 lt akvaryum var. Tabanda mercan kumu. Dekor olarak yıllanmış kökler canlı bitki düz kayalar ve kabuklar kullandım. Balık olarak ise 4 brichardi 4 adet yılan julie var. Ancak balıklar çok ürküyorlar gibime geliyor. Akvaryuma hareket katmak için ne yapmalıyım. Sizce brichardi sayısı nasıl artmalı mı. Her türlü öneriye açığım. Tür öneilierinizi bekliyorum.

Keyifli Hobiler
Saygılar[:D]
Baligim Ne Zaman Dogurur?
Bu balık hamile değil. Zebra daniolar yumurta dökerek ürerler. Bu yüzden orda balığa sadece eziyet edersin. Ayrıca bu balıklar bu kadar kolay üremezler ama hala inancın varsa en azından balığı sal rahat etsin
Ürkek Flowerhorn Ve Gold Bıçak
[QUOTE=Alparslanglr]Flowerhon karma akvaryumlar için uygun bir balık değil 10-15 cm olduğu zaman akvaryumda kıyamet kopacaktır ve akvaryumunuz çok küçük o akvaryumda bu türlerin hiç biri beslenmez en azından 200lt bir akvaeyumunuz olsa iyi olur [/QUOTE]
Zaten 200 lt bir akvaryum alacağım ama balıkta bir sıkıntı var bıçak balığı çok aktif ışık açık olduğunda dahi. Bugünden itibaren Fh yem yememeye ve beyaz diskilamaya başladı bugün dip çekimi ve şu değişimi yapocam ve baktopur direct kullanicam fakat bıçağa zararı olur mu ya da hangi olcekle nasıl bir su değişim düzeni uygulanabilir. Teşekkürler 😊
Ürkek Flowerhorn Ve Gold Bıçak
[URL]null[/URL]Merhabalar sevgili hobiciler. Geçen hafta bir 5 cm Fh ve 12 cm gold bıçak balığı aldım. Akvaryum şimdilik 50cm en yakın zamanda 100cm lik bir akvaryum alacağım. Sorun şu flowerhorn um çok ürkek gece bıçak balığı birazcık kovalıyor fakat ışık açık olunca onun yanına ve ısıtıciya saklanıyor. Şükür ki yem yiyor tetra discus sera granured gibi yemler kullanıyorum. Arada bir de spirulina ve sarımsaklı dondurulmuş kan kurdu veriyorum. Bu balığın kardeşi(kuzenime aldık) bu kadar ürkek değil iki katı Red taila ve 3 katı alligator gara kafa tutuyor bu neden böyle. İleride tank arkadaşı olacaklar bıçak balığı ile akvaryumu buyutunce belki bir gar veya arowana da koyabilirim küçüklüğünden birbirlerine alışma payını kullanarak.

Saygılar[:D]
Senegal Bisiri Deri Problemi
Herkese iyi günler akvaryumumdaki senegal bişiri m hakkında bir problemim var yaklaşık 5 gün önce akvaryum değiştirdim ve ondan önce varmıydı bilmiyorum (varsa da çok az olması lazım yoksa farkederdim) ama değiştirdikten sonra canlının üstünde dağınık bir şekilde lekeler olduğunu gözlemledim.Ne olduğunu bilmiyorum hastalık mıdır ? Değilse de nedir tecrübesi olanlar yardım ederse sevinirim[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/159096/191120172252131.jpg[/IMG]
135 Litrelik Tank
[QUOTE=Asdf]Akvaryumcular yunus veya astronot gibi balıkların da olabileceğini söyledi bunları küçükken alsak olur mu acaba[/QUOTE] Öncelikle saygılar. Yapacağınız şey aynı betanın bardakta bakılması gibi bir şey olur. Balıklar yaşar fakat hiç mutlu olmazlar ve özellikle yetişkin astronot balıkları(20-30cm) çok akıllı olduğundan kendini bu denli küçük bir yerde sıkışmış hissederse stresten ölür. Yunusa gelince yunus da koloniler halinde yaşayan bir balık olduğu için 6-7 minimum 5 tane kendi türünden balık ile bakılmazsa kendini güvende hissetmeyebilir. Ortalama bir yetişkin yunusun da 15 cm olduğunu varsayarsak bu hacim 6-7 balıklık bir koloniye yetmeyecektir. Ancak ıceman küçük bir ciklet olduğu için 1e 4d lik bir koloni uygun olabilir. Benim tavsiyem ise bitkili akvaryumda cüce cikletlerden yanadır.

Keyifli Hobiler[:D][EDIT]BraveLemon,2016-12-18 18:49:23[/EDIT]
Renkli Su Yüzeyi
Parmağımı suya sokup çıkardığımda yüzeyden beyaz şeyler çıkıyor
Renkli Su Yüzeyi
Fotoğraf:
Akvaryum 3 haftadır çalışıyor son bir buçuk haftadır akvaryumun üstü hologramlı yani renkli gözüküyor
Akvaryum Kapasitesi (litre): 10
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Mosslar

Filitrasyon: Filtre süngeri kesilmiş hortum parçaları

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Su zaten kendiliğinden buharlaştığı zaman su ekliyorum(4-5 gün)

[IMG][/IMG]


[IMG][/IMG]

Saygılar[:D][EDIT]BraveLemon,2016-11-06 22:02:05[/EDIT]
Haqos Canyon Box Kaç Balık Alır?
3 Panda cory olabilir. Ama betaya dikkat etmelisiniz. Mümkünse genç cory ve betta alırsanız hiç sorun yaşamazsınız.

Saygılar[:D]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.