ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ROTASIZ KAPTAN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ekim 2006 19:36
Son Ziyaret:
26 Haziran 2015 12:45
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ZEYD AĞÖREN
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
ÖĞRENCİ MESLEK YÜKSEK OKULU
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ZEYD AĞÖREN
MALAWİ
Ahli ve imparator
İMAN ETMEK,GÖRÜLMEYENE İNANMAKTIR.MÜKAFATI İSE GÖRÜNMEYENİ GÖRMEKTİR.

SON 10 MESAJI

Elektrik
[QUOTE=sidoma76h] 3 akvaryum var toplam ,3 ısıtcı200 waatlık,3 fıltre,2 hava motoru var.eletrık parası 15 ytl geçmıyo.[/QUOTE]
 
Hocam bu dediğin imkansız gibi bi şey yanlışın olmasın.Ben balıklarımı mart ayında bizim evin terasına koydum ısıtıcıyı taktım başka hiç bişey yok ne iç ne dış filitre nede başka bişey vardı sadece ısıtıcı.Biz orayı kullanmayız bana gelen elektrik parası 18 YTL.Binanın anteni bizim terasa bağlı olduğu için aylık antenin yaktığı 2 YTL yi geçmez.Ben çok şaşırdım.Hemde küçük akvaryumdaydı balıklar.Ben senin yukarıdaki yazını görünce Shocked acaip şaşırdım.
Akvaryumunuzda İlk Beslediğiniz Balık Neydi?
Cichled le başladım cichledle devam.Akvaryum büyük bu yüzden malawiyle tanganyika arasında hala karamsarım.Frontoza benim gibi öğrenci adama biraz pahalı gelebilir ama Allah nasip ederse muhakkak onu da besliycem hiç alamazsam yine 2-3 tane alcam.
Frontoza&Sarı prenses&yunus
Ben keçiörende bi pastanede gördüm akvaryum çok büyük değil 150-200 lt kadar ama hacım atmış içine frontozayı sarı prensesi bi kaç tane daha balık türü vardı belliki yeni kurmuş akvaryumu.Dedim hacı dayı dikkat et bu balıklar ağırdır öle sarılar gibi yem yemeğe falan çıkmazlar açlıktan öldürürsün hayvanları dedim.Attık içine yaww ne biliyim benim oğlan alıyo parayı alıp getiriyo kafasına göre dedi.Bende hacı dayı bunlar ayrı gölün balıkları bu kadar küçük akvaryumda bi arada sıkıntı olur dedim biraz bilmişlik taslar gibi falan oldu tabi bilgilendirmek açısından ama adam gelmiş 60 yaşına ne bilsin malavisini tanganyikasını forontozasını falan balıkmı balık işte.Asıl o balıkları o çocuğa satan akvarcumcuya sormak lazım hiç uyarmadımı ki bunlar bi arada sıkıntı yaratır diye.Ama çocukta illa ben onu alacam dediyse akvaryumcu ne yapsın.
 
Neyse aslında 4 ay önce bu soruyu bende sormuştum bu forumda ama gerçekten büyüdüklerinde sıkıntı.Çünkü malavi yemi görünce canavar gibi saldırıyo ama frontosa yemin ayağına gelmesini bekliyomuş bu da sıkıntı olabilir.Ama her şeye rağmen sorunsuz besleyen bir çok arkadaşımız var.Onlar sana yardımcı olacaklardır. 
Cichlidlerde Hafıza Olayı
Balıkların hafızası

Sizin de gol atan bir balığınız olabilir. Çünkü balıklar sanılanın aksine marifet öğrenebiliyor. Hatta öğrendiklerini günlerce akılda tutubiliyorlar.

Amerikalı Mühendis Dean Pomerleau ve oğlu Kyle, balık eğitim okulunda 'balık hafızası' ile neler yapılabileceğini ispatlayarak, iyi bir eğitim metodunun neler başarabileceğini gözler önüne seriyor.

Albert Einstein üç yaşında bir balık ama o alelade bir akvaryum sakini değil. Tülkuyruklu kırmızı balık (Carassus auratus) cinsi Einstein bir okul öğrencisi.

Balık okulunda eğitim gören Einstein futbol oynuyor, halkaların ve tünellerin içinden ve hatta sürüne sürüne bir limbo sırığının altından bile geçiyor.

Amerikalı mühendis Dean Pomerleau ve oğlu Kyle onun eğitmenleri. Baba oğul, balıkların xxxxx olduğu yargısını yıkıp, onların da zekasının geliştirilebilir olduğuna inanıyor ve bunu bilimsel araştırmalarla desteklemeye gayret ediyorlar.

St. Andrews üniversitesi öğretim üyelerinden biyolog Kevin Laland başta olmak üzere Canterbury ve Leeds üniversitelerinde biyolog Çulum Brown ve Jens Krause'un araşırmaları, balıkların davranışlarının sadece içgüdüsel olmadığını destekliyor ve tersine onların da sosyal zekâya sahip olduklarını ispatlıyor. Bu biyolagların yaptığı araştırmalara göre balıklar, yönlendirilebiliyor, cezalandırma, ve ödüllenfirme metodları ile eğitilebiliyorlar.

Bilim adamları balıkların davranış şekillerinin, omurgalı hayvanlarla kıyaslanabilir düzeyde olduğunu savunarak, "balık hafızası" kavramının sadece bir ön yargı olduğunu ileri sürüyorlar.

Einstein'in marifetleri, bilimsel tezlerin canlı bir ispatı. Eğitmenleri Einstein'in öğrendiği hünerleri on gün kadar aklında tutabildiğini söylüyor. Bu kadar uzun süreli bir hatırlama hafıza olmadan mümkün görünmüyor. Einstein'in balık okulunda öğrendiklerini sergilemekabiliyeti bellek eğiminde yeni ufuklar açacak gibi görünüyor.

Öyle ya bir balık bile bunu yapabiliyorsa, geri zekalı öğrenci suçlaması yapan öğretmenlere artık farklı bir gözle bakmanın zamanı gelmiş de geçiyor demektir.
(Alıntı)
 
Arkadaşlar bişey daha eklemek istiyorum bundan 2 yada 3 ay önce televizyonda bir çinli 4 tane japon balığını bir kaba koymuş ve onların herbirine el kol işaretleriyle yön veriyordu.2 si sağa 2 si sola sonra hepsi hizaya gelip aynı yönlere falan gidiyodu izlediğimde çok şaşırmıştım.Kimse diyemezki hafızası şu kadar 3 yada 5 saniyelik aklı olsaydı o kadar hareketi nasıl aklından tutatbilirdi ki?
Malawi ye bitki önerisi
Slm arkadaşlar size bir sorum olacak.Ben akvaryumda malawi türü besliyorum.Şimdilik ahli ve imparator var bi kaç güne kadar da sarı prenses ve yunus almayı düşünüyorum.Ben akvaryuma bu malawi türünün zarar veremeyeceği bitkiler almak istiyorum.Bana önerebileceğiniz bitki türlerini isimlerini söylerseniz sevinirim.
 
Akvaryumum oldukça büyük bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.
 
 
Saygılar.
Malawilerim için tavsiyeler

Aykut Bey verdiğiniz açıklayıcı cevaplar için çok teşekkür ederim.

Malawilerim için tavsiyeler
Arkadaşlar ben malawi besliyorum şuan sadece ahli ve imparator besliyorum ileride yunus ve sarı prenses almayı düşünüyorum.Benim akvaryum 1,30*55h*65 ölçülerinde ben işi aceleye getirip tanka tahliye yeri açtırmadığım için su değişimi (dip çekimi) çok zor oluyor.Şimdi size şöyle bişi sorum olcak.Ben bu malawi akvaryumuma bol sayıda bitki koysam ve dip çekimi yapmasam bu tür için uygun olur mu?Bi sıkıntı olur mu?
 
 
Üretimhaneden Görüntüler ( 07/08 Güncel )
güzel resimler eline sağlık paylaşım için teşekkürler.
Erkek Sp. Tüpçük Mü Çıkarmış?

ulvi abi ağzına sağlık ya şu sitede sende olmasan balık açlıktan ne kadar yaşarsa bizde bilgi açlığından o kadar yaşarız heralde .Arkadaşlar eğer gerçekten konu hakkında bişey bilmiyorsanız yorum yapmayalım en azından arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmeyelim zanlarla sonuca gidilemez.

Saygılar,Sağlıklı balıklar.

 

Malawilerin Gövde Sürtmeleri ?

arkadaşlar bunun galiba nitratla falan o kadar da alakası yok ben balıklara yemi attığımda bazı yemler yere suyun dibine iniyo ve balıklar yarı sürtünme yarı sıçrama yaparak yemleri havaya kaldırıyolar ve hepsi birden yeme hücum ediyolar ama tabi nitratla ne derece alakalı orasını bilemiyorum.Aynı şekilde parmağınızı yem sanıyolar ve onu suyun içine batırmaya çalışıyolar.

Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.