ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Temhag
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2014 21:34
Son Ziyaret:
29 Nisan 2014 22:55
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Güngör
Doğum Tarihi:
27 Aralık 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Emlak
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zaaflarmız,sonumuzu belirler

SON 10 MESAJI

Nano Tankım ( Kurulumdan itibaren )
Yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.Filtrenin ucunu görünmesede ben bir aparatla tıkadım,sadece yandaki ufak çıkıştan hava veriyor.Dediğinizi uyguladım filtreye ince siyah tül geçirdim böylece bununda önüne geçmiş oldum :) Fakat şöyle bir sorun ortaya çıktı akvaryuma bitki ve karidesleri koyalı 2.5 gün oldu fakat 3 karidesimi kaybetmiş bulunmaktayım.İlk akvaryuma koyduğumda hepsi fırıl fırıl geziyordu.Fakat şimdi ise genelde hareket etmiyorlar bitkilerin üzerinde öylece sabit duruyorlar.Kayıp yaşamamdaki sebep nedir acaba ?
Nano Tankım ( Kurulumdan itibaren )
Merhaba,Kurulumdan itibaren resimleri koydum ki yeni nano tank kuracak arkadaşlarımıza rehber olsun.Akvaryum 17 litredir.Hertürlü soru ve görüşlerinizi almak isterim :)

Canlı : 20 adet Kiraz Karides

Kum : İri taneli Dere Kumu

Isıtıcı : Shark 50w

Işıklandırma : T5 18w grolüx

Bitkiler : Sessiflora,Micra,Subulata,Cryptocoryne wendtii,Adını bilmediğim 2 kök bitki daha

Kurulum : 





Bitkilerimiz : 




Buda tankımız :)








Akvaryum Suyu
Akvaryumum nano tank yani 17 litre :) öyle 50 60 litrelik akvaryumlardan değil.Şuan dinleneli 4 gün oldu.
Akvaryum Suyu
Yani kısaca işi garantiye alıp 1 hafta beklemem mi gerekiyor
Akvaryum Suyu
Merhaba arkadaşlar,sizlere kısaca 1-2 sorum olacak.

1) Akvaryum suyunu dün sabah 13:32'de çeşmeden doldurdum.Filtreyi taktım çalıştırdım.Ve şuan 1 gündür su dinlenmekte.İçerisine Coontrea Damlattım.Bunu bana akvaryumcu suyu hazırlayıcı diye verdi.Suyun daha dinlenmesi gerekiyor mu ?

2) Dolabımda çokça Sera Aquatan,Azoo parazit giderici,Sera Florena gibi ilaçlar buldum.Hepsi 2009'da alınmış fakat 2012'de son kullanım tarihleri bitmiş.Suyu hazırlamak için çok memnun kaldığım Sera Aquatan'ı son kullanma tarihi geçmiş olmasına rağmen(Kapağı o gunden beri hiç açılmadı ) Kullansam zararlı mı çıkarım ?
Üretim Akvaryumu
Özel mesajdan şöyle bir yorum aldım,ve gerçekten çok iyi bir yorum ve bi o kadarda caydırıcı 
bir yorum :)

Bu işten para kazanmanın 3 yolu vardır hocam.

1. Yöntem : Üretim : Yaşadığınız coğrafya koşuları bir yada birkaç balık/canlı türünün doğal olarak çoğalmasına elverişli olur. Sizde coğrafyanın size sağladığı ücretsiz kaynakları değerlendirerek üretim yaparsınız ve kar elde edersiniz. Örneğin sıcak iklime sahip bir coğrafyada temiz bir akarsuya yakın konumda kurulacak havuzlarda tatlı su balığı üretmek gibi.

2. Yöntem : Ticaret : Doğru bağlantıları kurarsınız, ucuza canlı ithalatı yapar, üzerine kar payınızı koyarak satarsınız. Örneğin akvaryumcuların yaptığı gibi.

3. Yöntem : Seçici Üretim : Üretilmesi zor olan, üretmesi her babayiğidin harcı olmayan canlıları üretirsiniz ve kar elde edersiniz. Örneğin tatlı su akvaryumlarında discus üretimi veya tuzlu su akvaryumlarındaki canlıları ORA firmasının üretmesi gibi.

Bu üç yöntemin dışında harcayacağınız efor tamamen boşadır, dost acı söyler. İncelediğim uzakdoğu sitelerinde lepistesin kilosunun 20-30 dolarlardan gittiğini gördüm ki bu da yetişkin bir lepistesin satış fiyatının neredeyse 2 kuruş olduğunu gösterir...
Temhag2014-02-07 03:12:53
Üretim Akvaryumu
Balıkları sıradan akvaryumculara mı satıyorsunuz acaba ? Yani tanesini kaçtan alıyorlar,ben bu işe kalkışmadan önce çok araştırdım.Her balıkçı lepistes almıyor,gerek yok diyorlar.Buda gerçekten sinir bozucu.Şöyle bir değerlendirirsek ;

+Ayda harcanacak elektrik miktari
+Balıkların yem masrafları
+Bitki gübreleri
+Bakımları

Bunların hepsini karşılayacak şekilde hatta kâra geçmek şeklinde üretim yapabiliyor musunuz ? Ve siz tanesini kaç kuruşa akvaryumcuya satıyorsunuz
ilk akvaryumum
Merhaba ;
Öncelikle başlangıç için doğru bir seçim yapmışsınız.Canlı doğuran türleri bakılması en kolay türlerden biridir.
Dişi erkek oranına gelince, 1 erkek 3 dişi olarak almanız sizin için çok iyi olur.Hem akvaryumunuz balıklar için stressiz bir yaşam kaynağı olur.
Hacim olarak 60 lt ve üzeri uygundur.
Daha fazla bilgi için konuya cevap yazabilir,veya forumumuzdaki ilgili makaleleri okuyup bilgi alabilirsiniz...
arkadaşlar kum ile ilgili
Akvaryum kumunu nerden alınmış olursa olsun yıkamalısınız.Çünkü içerisinde suya salınım yapan maddeler ve bakteriler vardır.En azından bunu bir kovanın içine koyup,çeşme suyunda elinizle yoğurarak 6-7 kere yıkayıp akvaryuma koyabilirsiniz.
Üretim Akvaryumu
Şöyle söylemeliyim ki benim ciklet türlerine karşı hiç ilgim yok.Yani bana çok soğuk canlılar geliyorlar,bitkisiz akvaryumdan nedense 2 gunde soğuyuveriyorum.Bir diğer sebebi ise şuan akvaryumum kat kat bitki kumuyla dolu,ona göre florasan aldım,balast aldım.Yani şu saatten sonra dönmem biraz zor açıkcası.Ben bitkilerdende üretim yapmak istiyorum bu sadece balıkla özgü birşey değil.Fakat söylediğim gibi aklım çok karışık.Kâr yapayım derken zarara geçmek istemiyorum.Akvaryumu satmaya çalıştım,sadece nano tank ile göz zevkime uygun birşey kurayım dedim.Henüz akvaryumu elden çıkaramadım.110cm akvaryum.Eheim 2215 dış filtre var

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.