ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metinunal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ekim 2006 21:17
Son Ziyaret:
25 Ekim 2007 12:02
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
metin ünal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sanliurfa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin Ünal

SON 5 MESAJI

Discus yavruları..

cem bey,

çok tecrübeli değilim ama sadece şunu söylemek istiyorum: dengeyi bozmayın artık. gerek su, gerek ortam gerekse balıklar... uygun ortamı yakalamışsınız demek ki.

darısı başıma, başımıza.....

yok valla kıskanmadım. kıskanmadın di mi metin, yapmazsın sen öyle şey. yakışmaz sana :)))) ayıp ayıp koskoca adama yakışmaz bu. :)))

şaka bir yana, tebrikler... bence devamı gelecek cem bey.... düzeni bozmadan aynen devam..... ne bir ilave, ne bir eksiltme... düzeni koruyun bence...

 

 

böyle balık olmaz olsun.

SELAMLAR,

Discusa ısınamamak mümkün mü? şeytan tüyü var o balıkta. geçmiş akvaryumun camına, seni seyrediyor. her halini gözlemliyor. günde en az 20 kez akvaryuma yaklaşırım, tepkisiz seyreder, onlar da yaklaşır hatta.. ama ne zaman yem vermek için yaklaşsam, sanki hisseder ve su yüzüne çıkarlar. iç güdüsü bu kadar güçlü balık beslemedim ben.

ama, benim de ömrümden çok çaldı bu balıklar. kimi büyütemiyor, kimi üretemiyor. ben de o dertten müzdaribim. üretememekten.

bu balık türü hakkında tüm yazılanları tek tek okudum sitede. kim olduğunu hatırlamıyorum ama bir cümle hep aklımda kaldı: discus beslemek için üç şey gereklidir: discus, su ve tank... acaba oluruna mı bırakmak lazım bazı şeyleri???

üç discusum vardı yetişkin. ikisi eş, diğer erkek tek. aldım o tek erkeği, satılması için akvaryumcu bir arkadaşa bıraktım urfa da. o balık, tam 2 ay sorunsuz yaşadı (alan da olmadı bu arada tek olduğu için). hem de ne şartlarda yaşadı görmeliydiniz. acıdım ve yaşama azmine saygı duyduğum erkeğin ve geri aldım. tek bir akvaryum yaptım ona 40 cm.lik. ve hala inatla yaşıyo.. aman nazar değmesin ama balık gayet sağlıklı.

üç şart: beslemek için discus, yaaması için su ve bu suyu tutması için kap....

tüm discus severlere sabır ve metanet diliyorum.

mahrumiyet içinde discus üretim denemesi

Arkadaşlar, yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Foruma yazılanların tamamını ve özel mesajları dikkatlice okudum. Filtre malzemesi olarak subrat ı Gaziantep'ten getirttim, peatı ise aracılık yapan arkadaş bulamamış, Ankara'dan haber bekliyorum. İlave olarak akvaryuma pipo filtre ve mango kökü koydum. Daha doğrusu bir akvaryumcunun mango kökü olduğunu iddia ettiği bir kök koydum :) .

Akvaryumun yerini değiştirip çok sakin bir köşeye aldım. dış filtremin çıkışını doğrudan suya vermek yerine üstten yağmurlama şekline çevirdim, tabi bu arada da suyu yeniledim. Nestle ve tat burada satılmadığından Ph değeri en düşük (7,4) olan suyu aldım. Isıyı 29 dereceye sabitledim. Akvaryum ışığını kullanmıyorum ve gece için küçük bir gece lambası açık kalıyor. Hazır kurutulmuş kan kurdu ile beslemeye devam ediyorum.

Balıkların neşesi yerinde, dünden itibaren cilceleşmeler, kurlar başladı. Ancak, sanırım bir hata yaptım ve bunu da bu gece çözeceğim. Elimdeki, çift haricindeki tek erkeği, tül ile böldüğüm diğer tarafa koymuştum. Birbirlerini göremeseler de tam olarak, bu durum çiftin erkeğinde huzursuzluk yarattı, gözü sürekli diğer bölümde... Bu gece erkeği ayrı bir akvaryuma alacağım.

Yardımlarınız için çok sağolun, denemeye devam etmek ve beklemekten başka çare kalmadı şimdilik. Sanırım yarın veya sonraki gün yeniden yumurtlayabilirler.

Aklıma takılan iki şey var :

1. Sanırım benim çiftim kardeş, başarabilirsem buraya ersimlerini de ekleyeceğim. Diğer bütün hayvanlarda olduğu gibi, bu durum discuslarda da sorun olur mu? Sorun olur derseniz, üçüncü balığı da aynı akvaryuma bırakıp, ki beraber büyümüşler, yeniden eş tutturabilme şansım var mı?

2. Yumurtama işleminden sonra akvaryuma herhangi bir ilaç atmalımıyım. Metilen mavisi veya dezenfektan önerdiler. Uygulayayım mı?

 

mahrumiyet içinde discus üretim denemesi
oğuzhan bey teşekkürler.. önerilerinizi dikkate alacağım.
mahrumiyet içinde discus üretim denemesi

öncelikle tüm forum sakinlerine saygılarımı sunarım. sitenizi uzun zamandan beri takip etmekteyim. artarak devam eden katılım beni sevindirdi.

kısaca size durumu özetlemeye çalışayım.

ben güneydoğu bölgesinde şanlıurfa da görev yapan bir devlet memuruyum. malumunuz, burada discus hakkında aradığınızı bulmanıza, fikirlerinden istifade edebileceğiniz tecrübeli insanlara ulaşmak zor. belki de bu üretimi ilk ben deniyorum bu şehirde.

bir çift eş tutmuş discus um var. yumurta alabiliyorum ama yavru çıkarmayı başaramadım. forumlarda bir çok teknik konudan bahsediyorsunuz ama burada bulmama imkan yok adı geçen malzemeleri. :(

sizden istediğim, bana, ankara veya istanbul dan getirtmem gereken malzemelerin marka ve modellerini belirtmeniz, gezme şansım olmayacağından ancak ısmarlama şeklinde alabilirim çünkü.

kısaca tank, su ve balıklarımdan bahsedeyim.

80*50*50 ebadında bir tankım var. bulunduğum şehrin içme suyu şebekesi uygun olmadığından, bidonla aldığım suyu kullanıyorum. suyun ph değeri 7,8. daha aşağısında ph değeri olan su bulamadım burada. 500 lt. lik dophin filtre kullanıyorum. akvaryumumda kum yok. yumurtlama konisi olarak plastik boru kullandım. bazen filtreye ve ısıtıcıya da yumurtluyorlar. ısı :29-30 derecede sabit. tank güneş aldığından lamba kullanmıyorum.

balıklarım 7-8 günde bir yumurtluyor. dişi yumurtaları yapıştırdıktan sonra, erkek de işlevini gerçekleştiriyor. bir buçuk gün boyunca yavruları sürekli havalandırıyor ve koruyorlar. sonra ilk mantarlaşmalar başlıyor, önce onları daha sondra da diğerlerini en fazla yarım gün içerisinde erkek yiyor.

eğer yemeselerdi yavru çıkacak mıydı sorusuna cevap bulmak için, ebeveynleri yumurtlamadan sonra ayırmayı da denedim. yumurtaları bolca havalandırdım ama tamamı 1,5-2 gün arasında mantarşaltı. 

buraya kadar okuduğunuz için dahi hepinize teşekkür ederim. zamanı olan arkadaşların, bana, filtrenin içine koyacağım malzeme dahil, bilgi verirlerse sevinirim. lütfen marka ve model de belirtin çünkü, ankarada bana yardımcı olacak arkadaşın bu konuda tam bir bilgisi yok. maddi olarak yaklaşık tutarların da ne olacağını merak etmiyor değilim tabi bir devlet memuru olarak :)

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla.

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.