ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gihot
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ekim 2006 11:32
Son Ziyaret:
24 Haziran 2022 19:52
Toplam Mesaj:
286 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihat OTMAN
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/15505.jpg[/img] @aquakuzey Bitkili LDA16 Super Red L201 L046 L134

SON 10 MESAJI

Tetra Active Substrate Kullananlar Ve Tek Taban
[QUOTE=MaseSs]Tetra Active Substrate almak istiyorum. Tek taban olarak kullanıcam uygun fiyatlı geldi gözüme kullanan var mı? Nasıl bir toprak? Besleyici mi?[/QUOTE]

Besin değeri olmayan bir toprak. Bende adinda ki active yazisina aldanip siparis vermistim. Altına jbl proflora serdim. Ama guzel kum. Kökleri bogmayacak yapida. Yikadigim zaman da fazla toz cikmadi. Jbl manado da cok fazla toz cikmisti, epey fire vermistim. Manado gibide batmama sorunu yok. Daha çok kökten beslenen türler ve tek kat toprak düşünüyorsaniz tablet veya kapsül gubreler ile desteklemenizi oneririm.
Ista Co2 Single Regülatör
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/15505/040320211047591.jpg[/IMG]

Yine de satıcıdan teyit etmekte fayda var.
Bitkili Akvaryum Yosun Problemi
[QUOTE=Kaanozturk]Merhaba arkadaşlar,
Bu yosunlar hakkında size bir sorum olacaktı.Akvaryumda 9 farklı türde bitki yetiştiriyorum.Fakat sadece bacopalarımın üzeri yosun kapladı bunun nasıl üstesinden gelebilirim bir fikrim yok.Işıklandırma günde 8 saat şeklindedir sabah 10-14 ve 18-22 arası co2 olarak mayalı sistem kullanıyorum.Forumdan bunun üzerine çok konu var ama yosunun türünü bilmediğim için konu açmak istedim bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Akvaryum 110*57*44 72 w / 90 derece mercekli power led armatür kullanıyorum.(2 kasa 36-36 watt) Akvaryumda 5 tanede l144 cüce vatoz var camları tertemiz yapıyolar fakat bitkilere yanaşmıyorlar[:)] Fotoğrafıda şu şekildedir;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219701/020320211235321.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219701/020320211235591.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bitkileri yeni mi ektiniz? Gübrelemeyi düzgün yapıyor ve yeni ekim yaptıysanız adaptasyon sürecindelerdir. Işıklandırma sürenizi kısmanızı öneririm. Resimlerde anubias görüyorum sanki, fazla ışık sevmez, yarı gölgelik bir yer ayarlamaya çalışın. Bacopaların yeni açan yapraklarında resim fazla net olmasa da demir eksikliği görünüyor. Co2 kapatmanızı önermiyorum, co2 indicator ile kolaylıkla takip yapabilirsiniz. Çok oldu belki ama düzenli su değişimi de ihmal etmeyin.
Akvaryum İmalatı Bursa
[QUOTE=EnderCan][:/][:/]Öncelikle merhaba arkadaşlar
Umarım konu doğru yere açılmıştır uzatmak istemiyorum
115.40.60h akvaryum var elimde camlarin silikonlarini söküp camlari ayirdim yeni taşındığım evde yerim olmadığı icin ufak akvaryum yaptırmak istiyorum bu camlar ile bursa da camci yada akvaryum yapabilecek varmi camlari kesip
Şimdiden teşekkür ederim
Keyifli forumlar dilerim [:?][/QUOTE]

Emin cam dan sıfır olmak üzere 2 adet akvaryum yaptırdım. İşçilik güzel, sıkıntısız.
Sonunda High Tech
Maşallah. Montecarlo nun gelişimlerinde sanıyorum taban faktörü önemli olmuş. 14 güne göre iyi gidiyor görünüyor.
Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Giriş
[QUOTE=ErenBugra]
Merhaba azalsa da gövdeden kök salma devam ediyor.
Gübrelemem bu şekildedir [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203162/300720200014571.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba,

Tank çok güzel maşallah. Bende 250L civarı kurulum aşamalarındayım. Merak ettiğim 2 konu var.
Birincisi, gübreleme hesabı için sanırım "araç" kullanmışsınız? Bunu paylaşabilir misiniz
İkinci olarak, Purigen'in nitratı tuttuğuna dair söylemler okuyorum. Bu yüzden alacaktım vazgeçtim. Gözlemlerinizi paylaşabilir misiniz?
Yeni Üretimhane Doğuyor Adıyamana Hayırlı Olsun
Hayırlı olsun. Ruhsatlı mı çalışacaksınız? Evet ise kısaca süreçten bahsederseniz benim gibi üretimhane kurmayı düşünen kişilere yardımcı olabilir. Süs balığı üretim yerlerinde veteriner ile anlaşma gerekmiyor sanırım.
Dalgıç floresan bitkili tankta
[QUOTE=emokaan82]Eski bi konu belki ama bunu ilk defa okudum ve kime sorduysam olur mu öyle şey dedikleri için soruyorum. Yapan kişiye direk :) Dalgıç floresan tüpünün içindeki floresan değiştirilemiyor diyor herkes, siz nasıl yaptınız hocam? Ben zorlamaya korkuyorum bide. Roxin in dalgıcı var. Sizde ne vardı, hala var mı bilmiyorum ama 10 sene öncesinin konusu malum [:)] nasıl değiştirdiniz flo yu anlatabilir misiniz?

[/QUOTE]

Merhaba, şimdikiler hakkında bilgim yok fakat o zaman ki üründe değişim olanağı vardı. Tepe kısmından çevirerek açıp işlemi yapıyordum.
İnve artemia
Aynısı benim başıma geldi. O lafları da söyleyen sanırım ozelyem.com firmasının sahibi.

http://www.akvaryum.com/Forum/artemia_ve_cozumler_k811531_sn8.asp

[QUOTE=Gihot]Bende uzun zamandır artemia kullanıyorum fakat mıknatıs ile ayrıştırma işini tesadüfen gördüm. Salt lake artemia kullanıyorum ve açılmalardan memnunum. Sizin konuyu görünce google aramam sonucu inve siparişini ozelyem.com dan verdim. Artemia çıkarmak için JBL'in setini kullanıyorum. Bana gelen artemiaları mıknatıs çekmiyor. Normal mıknatıs ile neodyum mıknatıs arasında fark var mı bilmiyorum, birde neodyum mıknanısı siparişi verdim birde onunla deneyeceğim. 

Asıl kafama takılan soru ise mıknatıs artemiaları çekmeyince ozelyem.com da yazan numarayı aradım. Telefon görüşmeleri sonucunda invenin yumurtalarının mıknatıs ile çekilemeyeceği, forumda okuduklarımın uydurma olduğunu söyledi. Ayrıca yarın resmi ithalatçısı olan akuamaks isimli ithalatçıyı arayıp bilgiyi teyit etmemi söyledi.

Invenin yurtdışı sitesini incelediğimde firma bu teknolojiye Sep-art teknolojisi ismini vermiş. 
[/QUOTE]
Artemia Ve Çözümler
Merhaba Gökhan bey,

Konu gerçekten tüm kesime hitap edecek şekilde faydalı.  Neodyum mıknatıs gelince o zaman değerlendirmesini tekrar yaparım. Sipariş verdiğim mıknatıs: http://www.neohobi.com/images/gg_ilanlar/NH0036_3.jpg

Siparişi bireyselden ziyade firma ile halletmeyi düşünmüştüm. Maalesef sonuçları iyi olmadı.  Bundan sonra bireysel satışlara yöneleceğim. İnve artemia piyasada yada firmalarda bulmak zor. Sebebi nedir bilmiyorum. Genelde Salt lake mevcut.

Antalya'da maalesef buluşmalara katılamıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.