ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
msyryn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Haziran 2013 11:04
Son Ziyaret:
29 Haziran 2013 20:04
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
musa yürüyen
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

musa yürüyen

SON 10 MESAJI

Akvaryumumda salyangoz gibi böcekler var
İlaç girmek pek mantıklı değil.en mantıklı yolu katil salyangoz alarak kardeşim
L144 Longfin kuyrukta beyazlık ve yüzgeç uçlarında koyulaşma
Uyguladığınız tedavinin sonuç vermesi çok sevindirici.İnşallah benim yazdığım tedaviye gerek kalmadan düzelir.Hep söylediğim gibi pahalı balık ucuz balık nadir tür,yaygın tür balık hiç farketmez.Sonuçta canlı.Ve bizim bakımımıza ilgimize muhtaçlar.Hassasiyetiniz için ben teşekkür ederim.Balığın sağlıklı haberleriniz bekliyorum.Sağlıklı balıklar..
Arkadaşlar bu ne hastalığı sizce
Filitrasyon sistemiyle alakalı bilgi verebilirmisin? Ondan önce balıklardaki durum beyaz beneğe benzemiyor.Çünkü deformeler baya geniş.Dış ve iç parazit gibi görünüyor.akvaryum dekorları,yemleme ve filitrasyonla alakalı ayrıntılı bilgi verirsen daha sağlıklı fikirler sunabilirim.
Bu Hastalık Mıdır ?
Ben teşekkür ederim balıkların için bukadar hassas davranmak çok sevindirici.Maşallah torunlarınıda görürüz inşallah :) zaten yemlemede sıkıntyı yoksa balıktada sıkıntı yoktur.Bekliyoruz torunları :) Sağlıklı balıklar dilerim.
L144 Longfin kuyrukta beyazlık ve yüzgeç uçlarında koyulaşma
Öncelikle geçmiş olsun.Resimlerden görebildiğim kadarıyla kadife hastalığına benziyor.Parazitsel bir durum görünmüyor.Sadece yüzgeç veya kuyruklarda mı var yoksa baş bölgesinde veya gövdede de var mı? Daha sağlıklı ve yerinde bilgi verebilmemiz için yanıtlarsan sevinirim.

Eğer sadece kuyruk ve yüzgeçlerde varsa bu durum kesinlikle kadife hastalığı.Öncelikle şunu belirtmekte fayda var.Hasta olan balıklar vatoz olduğu için piyasada bulunan iyi markalarda dahil pek çok markanın ilaçları bu türe etki edemiyor ve balığı kaybetme ihtimalini arttırıyorBunu tecrübe ettiğim için söylüyorum.Dediğim gibi durum kadife hastalığı olduğu taktirde balıklarında inşallah hiç kayıp vermeden nasıl tedavi edebileceğini ayrıntısıyla yazayım.100 lt lik bir karantina tankı oluşturup filitreyi çıkar.1 Tatlı kaşığı kaya tuzu dök.Havalandırmayı artırmak için ise extra hava taşları ekle ve ısıyı 27 derecede sabitle.3 gün suyu dinlendirdikten sonra sera baktopur direct tabletten 2 tablet ve sera odinium (kadife ilacı) 6-7 mg kadar suya ekle.Ve hasta balıklarını bu tanka aktar.3. günün sonunda balılarında kadifeden eser kalmadığını göreceksin inşallah.Bu sevindirici haberide bizimle paylaşırsan çok mutlu olurum.Benim bildiklerim bukadar.Yardımcı olmuşumdur umarım
Bu Hastalık Mıdır ?
Kardeşim bence balıklar maşallah gayet sağlıklı görünüyor.Kuma sürtünme olayını ufacık takma kafana.Saymakla bitmeyecek birçok değişik tür balık bunu sık sık tekrarlr.Nasıl açıklayım bilmiyorum ama insanın sırtının kaşınması gibi bir durum.Parazite yormamak lazım.Bence su dengesini hiç bozma.Kafana takman gerekecek bir şey görünmüyor.Yüzgeç titremesine gelince bu canlılar titreşerek çiftleşir.Buna hazırlık olabilir.Bahsettiğin iki durumunda hastalıkla uzaktan yakından ilgisi yok.su dengesini hiç bozma,sağlıklı balıklarını izlemenin keyfini çıkar :) Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Frontoza Deliklenme
Toxivec genelde nitrat,amonyak gibi su dengesini bozucu patlamalarda acil durum için faydalı ama yine de sıkıntısı olmaz. Bence tuzlamayı biran evvel yapıp ertesi gün su değiştirmeye bak abicim.Eğer balıkta iç parazit varsa sarımsak faydalı olacaktır.Çünkü balığın bağışıklığını güçlendirip hızlandırarak parazitleri daha kolay atmasını sağlar.Balıkta yem yememe sorunu var mı bilmiyorum ama eğer varsa %90 iç parazitte var demektir. Eğer yeme ilgisizlik varsa sarımsağı da bugünden tuzla birlikte kullanıp yarın su değişimi yapabilirsin. Sarımsağı güzelce dövüp hafif ıslatıp yemine karıştırırsan daha hızlı sonuç alabilirsin
Frontoza Deliklenme
Abicim öncelikle geçmiş olsun.fotodan görebildiğim kadarıyla balığın durmunun erkeğin sıkıştırmasıyla pek bir ilgisi yok.Tamamen parazitsel bir durum.Tuz ve karantina hamlesi çok yerinde.Yanlız parazitler diğer balıklara da bulaşmış olabilir.Tuz vatozlara zarar verebilceğinden benim önerim vatozları ayırıp ana tankında sırasıyla bir avuç kadar tuz atıp 1 gün bekledikten sonra %40 su değişimi yapıp balıkları gözlemlemen.Eğer sıkıntı devam ediyorsa ve bu süre içerisinde yüzgeçlerdeki tiftiklenmeler erimeye kadar gidiyosa yine aynı tank içerisinde seranın sarı tabletlerinden 3 gün boyunca 2 şer adet atman ve 3.günün sonunda yine aynı oranda su değişimi yapman yerinde olur diye düşünüyorum.Bu hamleleri yapıp zaman içerisindeki gelişimlerden haberdar edersen dahada sağlıklı bilgiler verilebilir.Tekrar geçmiş olsun
yunus balığımın gözünde sıkıntı var
Çok sağolun arkadaşlar çok ilgilendiniz.Kaç gün oldu tek 1 kişi bile yardımcı olmadı.Sağolun yaa
Tecrübeli tropheusçulardan destek bekleniyor!
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.Birinci olarak yazdıklarının arasında göremedim ne tür yem kullanıyorsun? İkinciside çoğu akvaristin evlerinde ve işyerlerinde su dinlendirme imkanları olmuyor.Ben her su değişiminde (şebeke suyu kullanıyorsan eğer) sera aqutan kullanmanı tavsiye ederim.Sudaki kloru,ağır metalleri parçalayarak suyun dengesini oluşturan ilaçlar bunlar.Birde başta söylediğim gibi kullandığın yem türüyle alakalı ayrıntılı bilgi verirsen daha net yardımcı olabilirim.Sağlıklı balıklar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.